Interesanti sanāk, kaut kas vēl neredzēts forumā. Konfliktā iesaistītie salīgst mieru, bet dažs labs te vēl mēģina kaut ko kurināt :D episki :)
Runājot par nobrauktajiem kilometriem, šī nav īstā tēma kur to apspriest - celiet augšā tēmu “nobraukums gadā” un analizējiet :) 17k tas jau nav daudz, droši vien DZ un Velomens vairāk nobrauc, tie tak ir nepilni 50 km dienā.
Braucu pa ceļu (no Vagonu parka uz centru, neatceros nosaukumu) kur ir trīs joslas, un pirmajā bija milzīga peļķe, tāpēc apbraucu pa otro joslu.
Braucu, braucu, pēkšņi aizmugurē taurē, apdzen, un nodod pa mēmajiem džips ar numuru GREIS. Tas ir SIA Greis Loģistika vadītājs. Ļoti jauki, gan jau baigi traucēju viņam.
Nopietni, ja ir peļķe ar dziļumu ap 10 cm, velosipēdistam arī tad jābrauc 1.5m no apmales, un jāpaliek slapjam?
Nav nekādu notekumu, ka jābrauc 1.5 metrus no apmales. Jābrauc pēc iespējas tuvāk ceļa labajai pusei. Ja iespējas nav, tad nav, bet ja iespēja ir, tad nevajag braukt pa ceļa kreiso pusi, kā to dažš labs velosipēdists dara.
Par šādiem var zvanīt uz 112 un ziņot par agresīviem autovadītājiem, kads varētu paturpināt kādas ir sankcijas par šādu speciālu bremzēšanu…
110
Uj 118 bija domāts…
Bet nu nav pieradams nekas. :D Suns uz ceļa izskrēja ķip un tā tālāk.
Viņam nākamajā kvartālā vajadzēja pa labi, tāpēc mani piebremzēja.
Tas nav pret noteikumiem diemžēl. Tas parāda cilvēka kultūru, tomēr uzņēmējs, kā nekā.
P.S. Varbūt čalis ir no tiek, kam nepatīk fiksīši :c
Nedomāju, ka tas “nav pret noteikumiem”. Braukšanas eksāmenā būtu izkritis.
Tas ir pret noteikumiem, pēc SCN velobraucējs ir jāapsteidz vai jāapdzen ar 1.5m attālumu. Ja tas nav iespējams, tad apsteigt vai apdz’t nedrīkst.
Varbūt pēc SCN jā, bet kā ir pēc CSN?
Jūs saprotat ka es vnk braucu pa otru joslu, viņam vēl bija trešā, kurā viņš var iebraukt lai apsteigt vai lai nogriezties pa kresi. Bet viņam tās bija maz, viņš nolēma ne tikai apsteigt mani pa to un tad turpināt kustību, bet nobremzēt, pamācot mani.
Nav gluži patiesība, vēlamais tiek uzdots kā likums.
Tā ir patiesība, izlasi Anglijas noteikumus.
Velosipēdisti drīkst izmantot visu ielas platumu, lai apbrauktu šķērsli (peļķe ir uzskatāma par šķērsli). Protams to nedrīkst darīt aizmugurē braucošajam deguna galā vai arī pārbaudīt kāda pretīm braucošā nervus. Ja šāda manevra laikā tiek mainīta arī braukšanas josla, tad noteikti ir jārāda arī pagrieziens. Cerams, ka Leo to izdarīja.
Paskatijos aizmugurē, parādiju pagriezienu, vēlreiz paskatijos caur plecu, pārkārtojos. Turpināju tā braukt sekundes 20, tātad viņš mani panāca tikai ar laiku.
Pašam B kategorija, uz ceļa nedaru sūdus.
Nav gluži patiesība, vēlamais tiek uzdots kā likums.[/quote]
Noteikumos ir rakstīts - drošs intervāls, kuru CSDD traktē, kā 1.5m.
Advokāts tiesā atsauksies uz CSDD citātu, ka pēc viņu teiktā drošs intervāls apsteidzot/apdzenot velosipēdistu ir 1.5m, uzskatot to par drošu, ja gadījumā velosipēdists krīt.
Leo, tas diennakts gaišajā laikā notika, vai tomēr tumšajā?
Gaišajā. Es labprāt zvanītu uz policiju, bet kā es to pierādīšu?
"38. Transportlīdzekļa vadītājam ir šādi pienākumi:
…
38.4. darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie (gājēji un velosipēdu vadītāji); "

Nav gluži patiesība, vēlamais tiek uzdots kā likums.[/quote]
Noteikumos ir rakstīts - drošs intervāls, kuru CSDD traktē, kā 1.5m.
Advokāts tiesā atsauksies uz CSDD citātu, ka pēc viņu teiktā drošs intervāls apsteidzot/apdzenot velosipēdistu ir 1.5m, uzskatot to par drošu, ja gadījumā velosipēdists krīt.[/quote]
Drošs intervāls ir tas pats, kas drošs ātrums :) Nekur nav minēts (skaitliski), kas tas tāds.
Sastrēgumā drošs intervāls būs arī zem 1,5m, savukārt uz šosejas, es nevēlētos, lai fūre pabrauc man garām tikai 1,5m atstatumā.
Liekot C un D kategoriju man stāstīja par 2 metriem.
Ne jau par to ka viņš tuvu apbrauc, mani neuztrauc ja 40 cm no manim pabrauc. Es par to kā vinš uzvedās pēc apsteigšanas.