Nez kā dalās tie RS šoferi, bet pa P.Brieža ielā, busu šoferi ĻOTI pieklājīgi apdzen pa otru joslu. Vietas tur nav tik kā uz Vanšu tilta, tāpēc viņiem IR jāpārkārtojas un viņi to dara profesionāli. Iespējams tur mazāk sastrēgumu un ļaunums pret visu kas bez tevis ir uz ceļa nav pārņēmis veselo saprātu.
buzic 65 - izstāsti pa cik sek tu ātrāk nokļūsi galamērķī, ja vanšu tiltam brauksi pāri ar 70+km/h, zinot ka abos tilta galos ir 50km/h un luksafori ar ļoti iespējamu propķīti.
Neatkarīgi no tā, cik metrus vai centimetrus velobraucējs atstāj starp savu velo un apmali, apsteidzot/apdzenot ir jāievēro drošs intervāls. Kā nu kurā valstī, tas ir 1m vai 1.5m. Un tam vajadzētu būt atkarīgam no ātruma. Nez kāpēc tie autovadītāji, kas kārto eksāmenu, var piebremzēt, pagaidīt un droši apsteigt/apdzīt, bet tie, kam tiesības jau ir, Dievam līdzinās jau krietni vairāk.
[quote=KKTK]Nez kā dalās tie RS šoferi, bet pa P.Brieža ielā, busu šoferi ĻOTI pieklājīgi apdzen pa otru joslu. Vietas tur nav tik kā uz Vanšu tilta, tāpēc viņiem IR jāpārkārtojas un viņi to dara profesionāli. Iespējams tur mazāk sastrēgumu un ļaunums pret visu kas bez tevis ir uz ceļa nav pārņēmis veselo saprātu.
buzic 65 - izstāsti pa cik sek tu ātrāk nokļūsi galamērķī, ja vanšu tiltam brauksi pāri ar 70+km/h, zinot ka abos tilta galos ir 50km/h un luksafori ar ļoti iespējamu propķīti.[/quote]
uz Vantovika es nekrāju sekundes, man vnk patīk braukt! pirmais luksofors (vairumā gadījumu - zaļš) Iļģuciema virzienā vislaik bija pie Ūdens ielas, tagad būs arī pie Salmo.
ja braucu ar auto, apbraucu velosipēdistus ar +/- pusotra metra intervālu, ja braucu ar velo, tad mani neaizskar, ja kāds pabrauc garām pusmetra attālumā.
pa maziņajām ielām lidojošie ir vistīrākais kauna fakts, nezinu pa Iļģuciemu, bet pa Smiļģa ielu neiesaku lidot, esmu dzirdējis ka tur šumaheriem lidina pakaļ pasmagākus priekšmetus, kapēc ir jāmēģina kāds nogalināt, suns kaķis vai cilvēks , KAPĒC !?
[quote=buzic 65]“Ar veselīgu dzīvesveidu ikdienas riteņbrauckšanai nav nekādas saistības.”
Izcils domugrauds!:D[/quote]
Turpini vien ņirgt, Tu taču esi vecāks un gudrāks, vismaz tā sevi pasniedz.
Veselība ir papildus ieguvums, bet absolūtais vairākums ikdienas riteņbraucēju brauc tieši tāpēc, ka tas ir ātrāk, ērtāk, lētāk.
Tā tas ir jebkurā valstī ar nosacīti brīvu tirgus ekonomiku.
Atkārtošu trešo reizi - veselības ieguvumi lieākajai daļai ikdienas riteņbraucēju ir tikai papildus bonuss, iemesli par labu braukšanai ar divriteni galvenokārt ir - ātrums, ērtums un lētums.
[quote=kazhinsh][quote=buzic 65]“Ar veselīgu dzīvesveidu ikdienas riteņbrauckšanai nav nekādas saistības.”
Izcils domugrauds!:D[/quote]
Visi cilvēki, ko pazīstu, kas pa Rīgu pārvietojas ar velosipēdu dara to, jo tā ir ērtāk un ātrāk, nevis, jo tas lūk ir veselīgi.
Tā kā…[/quote]
Tu un arī Tavi draugi ir muļķi, jo īsti ikdienas riteņbraucēji brauc ar velo tikai tāpēc, ka ir auto beņķos sasēdējuši taukus un hemoroīdus - glābj savu veselību.
Īsts vecis strādā 12h dienā, un kādas 4h no tām iztērē auto uzturēšanai.
Ātrumam, ērtumam un lētumam īsta veča dzīvē nav vietas - seksam jābūt ilgam, gultai cietai un auto dārgam ;D
wrongway arī iet sviestā. Ikdienas riteņbraucēji brauc ar velosipēdu, jo tā ir lētāk, nav mašīna u.t.t. Tevis nosauktie pakaļas audzētāji piedalās visādos braucienos, kur jāpiķo, lai varētu braukt ar savu apputējušo MTB pa šoseju.
Tas tak atkal bij sarkasms. Nu neiet te ar tā atpazīšanu…
Es gan esmu no tiem,kas brauc veselības pēc, un tāpēc es nebraucu ikdienā, bet tikai gonkas un treniņus prieka pēc. Bet, arī braucot tikai treniņus, saskaros ar daudz dusmdomīgām situācijām.
wrongway! dzīvē visādi mēdz gadīties un jaunāks arī tu nekļūsi!
iekopē šo savu sarkasma pērli kādā digitālā atmiņas nesējā vai ieskrāpē savam velo uz rāmja - varbūt pēc kādiem gadiem pašam būs interesanti izlasīt! :)
p.s. ja tēmēji uz mani, tad varu tikai pasmaidīt - liekā svara man nav, bez pedāļu mīšanas 3x nedēļā spēlēju basketbolu, to svešvārdu nepazīstu un ar auto pa vasaru nobraucu mazāk km nekā ar velo! ziemā gan ir otrādāk - neesmu tik ķerts, lai uz Alpiem slēpot dotos ar divriteni!
un nepārdzīvo tik ļoti, ka man riebj tie pusjoslā velobraucēji - pavisam drīz uzsnigs sniegs, visi pārvāksieties uz ietvēm un sliktie autovadītāji jūs vairs tik ļoti netraucēs!
Lūk, šādu kategorisku uzskatu dēļ arī rodas problēmas sadzīvot uz ceļa.[/quote]
nezinu, kuram ir tās problēmas. man netraucē velobraucēji, kad esmu pie stūres, un pat ļoti reti gadās situācijas, lai būtu iemesls dusmoties uz autovadītājiem, kad braucu ar velo. bet patīk/nepatīk (pusjoslas minēji) jau ir mans subjektīvs viedoklis.