Vadītāju kauna kakts

[quote=despecs]“un ja nu” ir ļoti spēcīgs arguments kuru es tieši izmantoju līdzīgos brīžos braucot ar drošu ātrumu, lai jebkurā brīdī no šādiem tipiem paspētu izvairīties/sadzēsties. brīnos kā neviens vēl nav uzrakstījis, ka tur taču atļautais ir 50km/h! un velo jau nu brauca tālu no tiem, tā kā viss OK.

edit: kungi un dāmas, neraujiet vārdus no konteksta, es nekur nenorādīju, ka autovadītājs ir nevainīgs. viņš ir 100% vainīgs! bet ja lieta nonāktu līdz tiesai, pieļauju, ka vainas sadalījums varētu mainīties.[/quote]

ar piesardzību Tev viss ir kārtībā! bet ar notikumu juridisko izpratni ne visai :) vainas sadalījums ikvienas instances tiesā būtu 100 pret nulli.
labi. piekrītu, ka man patīk sabiezināt krāsas, bet es varu nosaukt virkni vietu rīgā, kur, ar auto braucot, saule pamatīgi apgrūtina redzamību (starpcitu, filmiņā redzamā vieta tā nav!!!)
un zini, kas ir pats smieklīgākais!? gudrs autovadītājs koncentrēsies un būs dubultuzmanīgs, bet stulbs cerēs, ka to darīs tie, kuri atradīsies viņa eventuālajā trajektorijā!

Uztver kā saproti vai vēlies. Ar banālu piemēru minēju situācijas piemēru, kāda iespējams var notikt… Ja saule spīd acīs-uzvelc saulenes, jo bez tām Tu apdraudi pārējos satiksmes dalībniekus un pats sevi. Kas tur vēl diskutējams?!

kā jūs sadaliet gudrajos un stulbajos autovadītājos? pēc kādas mērauklas? un kā var laikus zināt ka tas pretī ir šis vai tas? no kāda attāluma diez var pateikt vai priekšā braucošajam ir saulesbrilles?
vai 1,5x koncentrēšanās un dubultuzmanība mani paglābs no negadījumiem tikpat labi kā 2x?

[quote=despecs]kā jūs sadaliet gudrajos un stulbajos autovadītājos? pēc kādas mērauklas? un kā var laikus zināt ka tas pretī ir šis vai tas? no kāda attāluma diez var pateikt vai priekšā braucošajam ir saulesbrilles?
vai 1,5x koncentrēšanās un dubultuzmanība mani paglābs no negadījumiem tikpat labi kā 2x?[/quote]

klau! ja vasarā, pievakarē ar auto min pa šoseju no Rēzeknes, Jēkabpils vai Pļaviņām uz Rīgu, tad pretī ir tāda saule, ka maz neliekas. Tad pēc taviem uzskatiem, es, braucot Rīgas virzienā ar krietni apgrūtinātu redzamību varu apdzīt ko vien vēlos un bez īpašas piesardzības, jo pretimbraucējiem mani “ir jāsaprot”, jābrauc ar 30km/h un vēlams pa grāvi, jo iespējams, ka es slikti redzu, bet braukt gribu?
No savas pieredzes varu teikt, ka es, cik nu ir iespējams, skatos autovadītājam acīs, jo man ir gadījies, ka brīžiem esmu neredzams vai labākajā gadījumā caurspīdīgs un pat apmākušā dienā autovadītājs redz tikai un vienīgi citus auto, kuri ir jālaiž, bet es neeksistēju :) arī man vienreiz ir nācies būt par upuri līdzīgā situācijā, bet saule jau bija norietējusi, ielu laternas ieslēgtas un mana velo gaismekļi midžināja visai skaidri :)

buzic 65, tad sanāk ka tu sevi iedali ne tajos gudrajos autovadītājos? un lūdzu posto pa kuru šosi brauksi, lai es tur nerādītos ;)

Klasiku klasika… (Problēma, dēļ vēlmes it kā palīdzēt citiem.)

es braucu pa visām! esi tik laipns, nerādies!

Tā kā buzic 65 itkā pielieto sarkasmu, tad es viņa domu pilnīgi atbalstu.

Vispār jau, saule izlasīja topiku un mīļā miera labad noslēpās aiz lietus mākoņiem… Variet braukt.

Njā - kā jau minēja, šādas situācijas, kad it kā nelaiž, bet beigu beigās palaiž ir ikdiena.
Varbūtu būtu forši, ja šos materiālus (īpaši tos, kur ir zināmi auto numuri vai pat video) varēt kkur publicēt arī kādu portālu auto sadaļās vai piesaistīt kaut to pašu Zebras TV vai ko tamlīdzīgu? Šiet jau ielūkojas tikai velosipēdisti.

No savas puses iesaku uzmanīties no Baltcom busiņa ar numuru HF8105 : https://twitter.com/sursurs/status/357195327213797377 Ziņoju jau Baltcomam, šie solījās kko risināt, bet nezinu - iespējams, ka tas pats šoferis vēl ar to pašu arī braukā. Šis man 16.07. Uz Piedrujas/Vestienas nedeva ceļa izgriežoties uz Piedrujas ielu un braucot uz Matīsa kapu pārbrauktuvi. Es tur braucu pa Piedrujas ielu, pa to joslu, kas uz pārbrauktuvi iet (ne pa maļējo, kura iet taisni). Neviena auto, kas apgrūtinātu šim redzamību nebija. Viš vnk nebremzējot brauca no tās šķērsielas laukā man pārdesmit cm priekšā nogrieza ceļu. Būtu es pusmetru tālāk, toč būtu uz kapota paņēmis. Paglāba mani tas, ka bremzēju un un rāvu stūri pa kreisi, bija slapjš, saslīdēja aizmugurējais rats, un tā nu aizgāju viņam paralēli 5-10cm blakus, un neielidoju šofera kabīnē. Šis pat nepiebremzēja un aizbrauca. Panācu pie pārbrauktuves, gribēju runāt, bet šis tikai ņirdza. Tā nu toč neizskatījās pēc nepamanīšanas. Izskatījās, ka arī, ja būtu nonesis, būtu aizlaidies…

Ne vienmēr derēs, taču ir tāds novērojums, ka vadītāji ar cepuri mēdz būt pilnīgi ****, nopietni.

+1
Esmu novērojis to pašu jau daudzu gadu garumā. Tā saucamais “vīrietis cepurītē”. :)

[quote=Vaskis]Ne vienmēr derēs, taču ir tāds novērojums, ka vadītāji ar cepuri mēdz būt pilnīgi ****, nopietni.
[/quote]
+1 Es arī esmu to novērojis un pie tam vairāku gadu garumā. Tāpēc, ja redzi pie stūres veci cepurē, UZMANIES !

Šodien mikriņš pārspēja visus - sākumā mani ātri apdzina, lai tūlīt pēc apdzīšanas apstātos un izlaistu pasažieri(protams, ne pieturā), es šo apdzinu un pēc 30-50 metriem viņš mani brutāli iekantēja un pats uzbrauca uz ietves, kur bija kkādi būvdarbi un ielaida pasažierus. Tas arī nebija pieturā. Kad paprasīju viņam “Kas tas tāds bija” viņš mani rupjiem krievu vārdiem pasūtīja uz ietvi.

Valsts numurs, pulkstenis, vieta, iesniegums, alga, tu-tū.

Autovadītāju slavas kakc nav, teikšu te!
Ne viss ir tik melns. Man ar mikriņu bija tā. No rītiem braucu pa 15 troļļuka maršrutu- Sadovņikova, Ludzas, Lomonosova ielas, līdz D-tiltam. Minos un dzirdu, ka aizmugurē kāds lēnām brau, pametu acis - mikriņš. Jau apsveru dažādus variantus, kas tagad būs, bet tur vadītājs, piebraucis blakus, man rāda ar roku, lai turpinu braukt. Skatos priekšā šo, ārpus pieturas, stādina pasažiere, bet jams mani palaida un tad tikai stājās. Un tā divas reizes vienā rītā, viens un tas pats mikriņš. Forši.

mani šodien Nometņu ielā palaida džips. bijām blakus, šis paliek lēns, es rādu, lai brauc, bet viņš pagaidīja, kamēr aizbraucu es, un gabaliņu uz priekšu labajā malā noparkojās.

Ko Tu neteiksi?! Cilvēki ir dažādi.

Lai vai kā, šodien sarkans polo brutāli nogrieza ceļu, veicot labo pagriezienu, no sadursmes šķīra pāris centimetri.

Nu mani nesen pārsteidza trolejbuss man nomidžināja “paldies”, pēc tam, kad krustojuma šķērsošanas laikā, piebremzēju un pabraucu metru sāņus, lai šams var garām tikt. Man pat pie auto stūres “paldies” no trolejbusa ir pārsteigums. Kur nu vēl šitā.

Nav man galvas kamera, bet toties ir šis tas sapampis un nobrāzts un sajāts šosejnieks… Tāpēc tikai tekstuāls reports. Vakar Siguldā uz Dārza ielas saskāros ar “Getza manevru”. Jāatzīst, ka man pat tā šofera palika žēl, jo viņš visu laiku atkārtoja, ka nav mani redzējis, nesaprot, no kurienes es uzrados, nē nu bet točna tevi neredzēju. Ņemot vērā manu sarkano velokreklu, drīzāk šķiet, ka viņš skatījās tikai mašīnas, bet velosipēdistu pamanīšana nav viņa dienaskārtībā. Mūsu vēl ir pārāk maz, lai autovadītājiem būtu asinīs iedzīti refleksi skatīties spoguļos, čekot veloceliņus un trotuārus utt., utt. Diemžēl, bet tā asinīs iedzīšana ir uz samīcītu velosipēdu, sasistu kaulu un nolauztu spoguļu rēķina. Novēlu visiem būt pacietīgiem un uzmanīgiem arī tajās reizēs, kad mums ir taisnība, ievērojam visas distances, intervālus, līnijas, mums ir lampiņas, videokameras, saule ir aiz mājas utt. Priekā!