Jap, līnijas tur smagi trūkst. Problēma arī, ka nav pilnvērtīga kabata. Bet autobusa šoveri par pilnīgu velnu tur arī nav pamata taisīt. Taks jāsataisa savējais CAM’s, tad ar kādreiz ko iemetīšu papļāpāšanai ;).
[quote=novērotājs][quote=zobs]
Nu mani te ar gandrīz nonesa buss, pie kam blakusjoslās vispār neviens nebrauca ! Šķiet ka tas darīts speciāli tikai kālab , tā arī nesapratu ![/quote]
E-pasts draugam, resp. Rīgas satiksmei ar pievienotu video. Busa sānu numurs smuki redzams, tas vadītājs izskatās par ilgu tur aizstrādājies. :)[/quote]
Precīzi! Mani viens satiksmes busa šoperis šādi mēģināja “audzināt” uz Daugavgrīvas ielas. Laikā, kad tikko sākās rekonstrukcija. Tajā brīdī “veloceliņš” bija pamatīgi izvarots plus zīme “Gājēju-velosipēdistu ceļš” vietām bija noņemta. Pieturā aprunājāmies, pateicu viņam visu, ko par viņa manevru un viņu domāju un “draudzīgi” šķīrāmies. Nākamajā dienā uzrakstīju Rīgas Satiksmei. Vietu, datumu, laiku, maršruta nr. un savas pārdomas par notikušo. Īsā laikā saņēmu atbildi, ka mana e-vēstule ir saņemta un tiks izskatīta. Vēl pēc laika saņēmu garāku vēstuli - gan par to, ka RS šoperiem nav šādu tiesību skolot velobraucējus uz ielas, ka vainīgais noskaidrots, brīdināts un sodīts, atņemot kārtējo prēmiju. Burtiski uzreiz pēc šīs vēstules atkal tika atpakaļ saliktas visas noņemtās velo-gājējceļa zīmes (veloceļa katastrofālais stāvoklis nemainījās :D ) un 13. un 3. maršruta autobusu vadītāji kļuva izteikti laipnāki, neskatoties uz to, ka tāpat kā iepriekš turpināju braukt pa brauktuvi.
zobs! Tev ir pat video! flag tjebe v ruki un uz priekšu! Arī šo aunu piemeklēs ne sevišķi patīkams mirklis!
Makaronim nepiekrītu! Ja cilvēks pie stūres neredz situāciju ap sevi uz ielas un nespēj paredzēt divus, trīs gājienus uz priekšu, tad viņam nevajag atrasties uz brauktuves ne kā velosipēdistam, ne vieglā auto šoperim un, kur nu vēl - būt par satiksmes autobusa vadītāju!!!
Tieši tā, ja kas tāds gadās - jāziņo! Vēl jo vairāk, ja ir video.
Vēl atceros pagājušogad Ņils uzdeva…
Par RS - gadījās vienreiz Valdemāra ielā vairākas pieturas nobraukt ar trolejbusu, paniski turoties pie stangām - iela daudz maz brīva, bet vadītāja gāzi grīdā, bremzes grīdā - un tā visu laiku - turpat no busa ierakstīju twiterī, pēc laika saņēmu privātā ziņā atbildi, ka laikam izteikts rājiens un norīkota uz kursiem. Par niekiem nebūtu sūdzējies; nesūdzējos arī, kad avārijas bremzēšanas laikā autobusā stipri sasitu muguru (daudzi krita, utt) - tur saprotams, ka vadītājs nav vainīgs, ja kāds priekšā izlien.
Ko gribēju pateikt - rakstiet Rīgas Satiksmei. Tiešām rodas iespaids, ka vismaz vidējai vadībai rūp uzņēmuma tēls un sabiedrības attieksme. Ja ir video, vēl labāk.
Piektdien, 26.07, vakarpusē ap 20:00 uz šosejas Rīga-Jelgava, autovadītājs no pretējās joslas veicot strauju, agresīvu pagriezienu pa kreisi (virziens no Rīgas, pagrieziens uz Baložiem) gandrīz mani notrieca. Lai izvairītos no sadursmes ar auto strauji bremzējot ar galvu ietriecos asfaltā. Ķivere mani paglāba. Auto no notikuma vietas neapstājoties aizbrauca. Palīdzēja cilvēki no blakus esošās autobusa pieturas. Diemžēl neviens neievēroja auto numuru.
Pēc tā kopsummā vēl 4h pagāja vizinoties pa slimnīcām, pārbaudot smadzenes un kaulus. Par laimi ar tiem viss kārtībā, bet ir nobrāzta seja, jēls plecs. Satraumētas pleca un kakla saites. Tuvākā laikā treniņi un sacensības nespīd. Principā varu beigt sezonu.
Tā kā nekad nezini kad sitīs tava stunda. Mūziku neklausījos, biju uzmanīgs, bet bija kāds kuram bija kaut kur ļoti jāpaspēj.
P.S. Sveiciens tam džekam, kas īsi pirms tam pie Jaunolaines piebrauca sasveicināties uz sava jaunā, skaistā S-Works velo, un aizbrauca atpakaļ Jelgavas virzienā! ;)
Gadās arī otrādi. Šodien divas jaunas meitenes ar ričukiem šķērsoja Gaiļezera ielu tādā ne paŗāk pārskatāmā līkumā, kur auto diezgan ātri nesās. Cita jauna meitene ar BMW apstājās, lai šīs palaistu, kaut arī šajā līkumā auto tas nebija jādara. Rezultātā dabūja dzirdēt : Brauc taču, kuce, bļe! Tā kā idiņi ir abās pusēs.
šodienas kauna kakta kandidāts Nr.1 (Jaunciema gatve)
klasika, kas notika tālāk ?
izņēmām stiklu lauskas no rokas, apsaitējām, jo stipri asiņoja. apmainījāmies ar kontaktiem un katrs braucām tālāk savu ceļu. vajadzēja it kā saukt policiju, bet man kļuva žēl vīriņu - jutās ļoti vainīgs un lai cik tas būtu dīviani izskatās, ka kaitējums ir viņam lielāks - vējstilks un pasažiera durvis neturējās ciet (laikam svaru zālē ieguldītais darbs atmaksājās). Man tikai stiklu brūces uz kreisā augšdelma. velo nekas, jo pirms kontakta sabloķēju ratus un sanāca kūlenis virsū getzam. uzskatu, ka ļoti veiksmīgs iznākums…
cerams kādam mana pieredze palīdzēs
ļoti laba ideja, lai parādītu savu viedokli pret idiotiem, kas (nevis kuri) novieto auto uz veloceliņiem.
http://9gag.com/gag/aeNGzM5
tā kā klāt nebiju, varu spriest tikai pēc video, zemāk rakstītais ir tikai mans viedoklis.
Atvaino ja tevi aizskaršu, bet manuprāt varēji sadzēsties jau laicīgi, šoferim saule acīs, pēc koku ēnas var spriest, ka saule turpat virs koku galotnēm, kas īpaši pasliktina redzamību. Protams tas neattaisno šofera rīcību, bet mēs divriteņu pavēlnieki varētu būt saprotošāki. Rezultātā tā interesanti sanāk salīdzināt nobrāzumus ar auto bojājumiem, pirmos var kādreiz arī nesadziedēt.
PS katru dienu braucu ar velo caur Rīgas centru pa braucamo daļu, šādas nogriešanas ir ikdiena(nu OK, šādas varbūs 1x mēnesī) un te pat nav par ko cepties un katram spermotozoīdam skaidrot, ka tev bija taisnība.
Ja tādu getzu dēļ katru reizi jābremzē, tad kustības vispār nenotiek, pilns ar tādiem kuri iesāk manevru un pēdējā brīdī apstājas, redz, viens no tūkstoša neapstājās un rezultāts.
tā kā klāt nebiju, varu spriest tikai pēc video, zemāk rakstītais ir tikai mans viedoklis.
Atvaino ja tevi aizskaršu, bet manuprāt varēji sadzēsties jau laicīgi, šoferim saule acīs, pēc koku ēnas var spriest, ka saule turpat virs koku galotnēm, kas īpaši pasliktina redzamību. Protams tas neattaisno šofera rīcību, bet mēs divriteņu pavēlnieki varētu būt saprotošāki. Rezultātā tā interesanti sanāk salīdzināt nobrāzumus ar auto bojājumiem, pirmos var kādreiz arī nesadziedēt.
PS katru dienu braucu ar velo caur Rīgas centru pa braucamo daļu, šādas nogriešanas ir ikdiena(nu OK, šādas varbūs 1x mēnesī) un te pat nav par ko cepties un katram spermotozoīdam skaidrot, ka tev bija taisnība.[/quote]
tici man, es ne pirmo dienu pa pilsētu ar velo braucu. iznāk apmēram 4-5 reizes nedēļā tīri transportēšanās nolūkā mērot maršrutu jaunciems-centrs-spice-jaunciems. tas man pirmais crash pēdējo 5gadu laikā. vienmēr rēķinos, ka mani var neredzēt, bet šajā situācijā (iespējams skatoties video tā nešķiet) Getza kustība radīja sajūtu, ka tas vnk cenšas atbrīvot joslu, lai aizmugurējais transports tiek garām uz jaunciemu. vērīgie pamanīs, ka sadursmes brīdī es esmu gandrīz jau pilnībā apstājies, getz savukārt vispār ātrumu nemazina un “liek mani bortā”…
šoferis vainu atzina, un man nav palicis rūgtumiņš sirdī.
šķiet tikai šādi, caur asinīm, šoferi gūst vislabāko mācību…
vienīgi skumīga citu autovadītāju attieksme!!! Neviens nepienāca klāt un nepiedāvāja būt par liecinieku strīda gadījumā…
Man ir savādas sajūtas - kad braucu ar riteni ienīstu autovadītājus un gājējus,kad eju ar kājām iebīstu velo un autobraucējus,bet kad braucu ar auto riebjās velosipēdisti un gājēji…:)Protams tas bija joks,bet tā būs vienmēr.Tāpēc cenšos būt uzmanīgs un šad tad intuitīvi nostrādā “čujs”,kad briest sūdi.Kaut kā jau tomēr visi var puslīdz normāli līdzāspastāvēt.
p.s.ir gan lieta,kas reāli besij ārā - velosipēdisti un gājēji ar austiņām,kas savā ibenijā transā neko ne redz ne dzird un tad nu domā ko tāds kadrs pasāks…
PS katru dienu braucu ar velo caur Rīgas centru pa braucamo daļu, šādas nogriešanas ir ikdiena(nu OK, šādas varbūs 1x mēnesī) un te pat nav par ko cepties un katram spermotozoīdam skaidrot, ka tev bija taisnība.[/quote]
Saule acīs ir ļoti spēcīgs arguments! Un, ja nu saule acīs tādā krustojumā, kur pa gājēju pāreju līdz ielas vidum jau aizgājusi māmiņa ar bērna ratiņiem? viņai varbūt arī jābūt pretimnākošai tam, kuram grūti un gribas griezties, un līdz saulrietam vispār neiet pāri ielai?!
Mans viedoklis ir krasi atšķirīgs - ja autovadītājam tik daudz kas traucē un vislaik ir tik daudz apgrūtinošu apstākļu, tad droši vajag pārdot auto un pārsēsties sabiedriskajā transportā!
p.s. sveiks, Andrej! iedošu Agnesei linku, lai pašausminās par Tavu extrīmu!
Jau kādu laiku, plašām tautas masām ir pieejama tāda uzparikte, kā saulesbrilles!
Cerams, ka arī līdz mūsu zemītei nonāks šis civilizācijas atklājums…
Pilnīgs sviests, ja nu tiešām šī idiota priekšā izietu māte ar bērnu vai jebkāda cita radība, kas tad būtu?! Atmazka kāda?!
kādēļ lai māte ar bērnu vazātos pa krustojuma vidu? varēji jau sadramatizēt vēl vairāk - a ja nu bērnudārza grupiņa tur ietu pāri!!
“un ja nu” ir ļoti spēcīgs arguments kuru es tieši izmantoju līdzīgos brīžos braucot ar drošu ātrumu, lai jebkurā brīdī no šādiem tipiem paspētu izvairīties/sadzēsties. brīnos kā neviens vēl nav uzrakstījis, ka tur taču atļautais ir 50km/h! un velo jau nu brauca tālu no tiem, tā kā viss OK.
edit: kungi un dāmas, neraujiet vārdus no konteksta, es nekur nenorādīju, ka autovadītājs ir nevainīgs. viņš ir 100% vainīgs! bet ja lieta nonāktu līdz tiesai, pieļauju, ka vainas sadalījums varētu mainīties.