Vadītāju kauna kakts

Problēma jau tā, ka nav problēma attiecībās starp autovadītāju un velosipēda braucēju, bet vispār strap vadītājiem un vadītājiem, jebkuros transporta līdzkļos, un arī vēl gājējus nevar aizmirst. Tie kas neciena velobraucēju, arī nelaidīs uz gājēju pārejas gājēju, arī citu auto kaut kur nelaidīs, nogriezīs ceļu, spiedīsies krustojumā pie sarkanā, kad tas jau tā pilns, skries pret kalnu apdzīt un tml.

Tā ka šī tēma ir lieka, jo apskata problēmas mazu daļu.

[quote=ARZ]šodienas varoņi uz Jaunciema gatves…

http://contour.com/videos/watch/vilcieninsh[/quote]

Itkā jau var saprast arī autobraucējus jo ceļš tur tiešām šaurs, šaj gadijumā gan otra puse izskatījās tukša…

[quote=321][quote=ARZ]šodienas varoņi uz Jaunciema gatves…

Itkā jau var saprast arī autobraucējus jo ceļš tur tiešām šaurs, šaj gadijumā gan otra puse izskatījās tukša…[/quote]

Bija auto pretī, bet diezvai tas mani mierinaatu, atlikušo dzīvi ratiņkrēslā sēžot…

[quote=321][quote=ARZ]šodienas varoņi uz Jaunciema gatves…

Itkā jau var saprast arī autobraucējus jo ceļš tur tiešām šaurs, šaj gadijumā gan otra puse izskatījās tukša…[/quote]
Autovadītājus saprast nevar. Ceļš tur nav šaurs. Ja kādam liekas šaurs, lai brauc pa citu ceļu un nespiež pārējos satiksmes dalībniekus ārā.

[quote=DZ][quote=321][quote=ARZ]šodienas varoņi uz Jaunciema gatves…

Autovadītājus saprast nevar. Ceļš tur nav šaurs. Ja kādam liekas šaurs, lai brauc pa citu ceļu un nespiež pārējos satiksmes dalībniekus ārā.[/quote]

+++

http://youtu.be/xS8Oi2ILQdw

Nu mani te ar gandrīz nonesa buss, pie kam blakusjoslās vispār neviens nebrauca ! Šķiet ka tas darīts speciāli tikai kālab , tā arī nesapratu !

zobs, busa vadītājs domāja, ka tu brauc lēnāk un ka pagūs pabraukt garām pirms kabata beidzas

Jā, jā, domāja. Varbūt tam vadītājam der ar lāpstu ievilkt un līķa sekcijā teikt - domāju, ka viņa pauris bija cietāks…
Nesen arī viens RS dzeltenais autobuss iespieda pieturā, vadītāja tika cauri ar vieglu izbīli, bet nu bliezt jau gribējās pa to krieviski runājošo ģīmi.

[quote=zobs]http://youtu.be/xS8Oi2ILQdw

Nu mani te ar gandrīz nonesa buss, pie kam blakusjoslās vispār neviens nebrauca ! Šķiet ka tas darīts speciāli tikai kālab , tā arī nesapratu ![/quote]
Imantā ir bijis līdzīgi. 7dienas rīts, abas joslas tukšas, bet autobuss nonesās garām uz mm. Domāju noķeršu nākamajā pieturā un parunāšos, bet kā izrādās tas bija tukšs un bez maršruta numura…laikam uz depo devās. Pārsvarā RS vadītāji ir ļoti korekti, jo zin, ka pēc nr viegli identificēt, bet ir arī pa kādam pidaram.

Nebrauciet tik tuvu malai, un vajadzīgo pozīciju ieņemiet labu gabalu pirms sašaurinājuma.
Tad neviens Jūs malā nespiedīs, un pat attapsies, ka blakus ir tukša josla.

+1 , jābrauc ir vismaz pusmetru no brauktuves malas, max nav noteikts, bet vēlams ne vairāk par pusotru metru, jo nav vajadzības pēc lielākas atstarpes. Jo, ja tu brauc pusotru metru no malas, tad notekas un bedres vari mierīgi apbraukt pa labo pusi. Busa gadījumā arī, vienmēr skaties uz priekšu, vai josla nesašaurinās noparkotu mašīnu, vai citu iemeslu dēļ un jau laikus, 30-50 metrus iepriekš ieņem attiecīgo pozīciju, lai neviens pamuļķis neizdomātu tevi nospiest.

[quote=zobs]

Nu mani te ar gandrīz nonesa buss, pie kam blakusjoslās vispār neviens nebrauca ! Šķiet ka tas darīts speciāli tikai kālab , tā arī nesapratu ![/quote]
E-pasts draugam, resp. Rīgas satiksmei ar pievienotu video. Busa sānu numurs smuki redzams, tas vadītājs izskatās par ilgu tur aizstrādājies. :)

> tas vadītājs izskatās par ilgu tur aizstrādājies
Ja brauc pa joslu, neveic manevrus, kas atbilst stāšanai malā, pāriešanai uz trotuārā, pasašiera uzņemšanai vai vvz kam. Ja nobrauc malā, tad joslā atgriežas atbilstoši noteikumiem. Mašīnas nebrauc kabatās un neapstājoties ar priekšroku uzreiz ārā.

Ja gribi palaist garām busu, tad to arī dari. Nevis pusi palaid, otru pusi mēģini taranēt.

Lai būtu līdzsvars - gadās autobusi, kas nenospiež. Gadās, ka redzu, ka aiz manis ir autobuss, kurš griezīs pa labi, bet es braukšu taisni, tāpēc uzminu straujāk, lai viņam nav lieki jābremzē. Gadās, ka es griežos pa labi un parādu ar roku to, un autobuss bez stresa apbrauc mani un mēs abi sekmīgi nogriežamies pa labi. Sab. tr. vispār vajadzētu cienīt. Tās ir desmit vai cik tur tonnas, kurās vēl ir pasažieri, ja autobuss spiež malā, tam ir iemesls - vai nu pats velosipēdists ir nogrēkojies, vai arī sanāk ciest dēļ kāda kolēģa izdarībām. Agresija pati no sevis nerodas, bet tā jau filozofiska tēma, kas var aiziet līdz Freidam un citām sarežģītām lietām.

[quote=makaroni]> tas vadītājs izskatās par ilgu tur aizstrādājies
Ja brauc pa joslu, neveic manevrus, kas atbilst stāšanai malā, pāriešanai uz trotuārā, pasašiera uzņemšanai vai vvz kam. Ja nobrauc malā, tad joslā atgriežas atbilstoši noteikumiem. Mašīnas nebrauc kabatās un neapstājoties ar priekšroku uzreiz ārā.

Ja gribi palaist garām busu, tad to arī dari. Nevis pusi palaid, otru pusi mēģini taranēt.[/quote]

Piedod - šitos murgus nesapratu ! Kas par pasašiera uzņemšanu ? Vai tiešām izskatās ka es lidoju no kabatas ārā un mēģinu noraut otru pusi autobusam ;) ?
Es kabatā nemaz nestāvēju un neiebraucu - vicoju pa savu joslas maliņu ! Drīzāk piekrītu versijai ka šofers nedomāja ka es tik ātri minos un kabatas galā jau man vajadzēs spiesties pie apmales (kā jau minēju es nebiju iegriezis kabatā!).

Un vispār uzskatu ka tas ir atkarīgs no pašu šoferu garastāvokļa, kā pabraukt mums garām! Šis bij tukš un viens pats uz ceļa, šodien uz lidostas "štrāses"ar pasažieriem autobus iebrauca pat blakus joslā - pie kam aizmugurē vēl bij pāris mašinas! Man kā karalim apbrauca rinkī - cepuri nost ši šofera priekšā, citi savukārt tai pašā vietā mēģina ar manu elkoni noslaucīt sānus !

Ja ceļš atļauj, tad brauc 20cm no malas un tad nebūs jāžēlojas par nospiešanu. 1.5m jau ir joslas vidus, ja kāds tā brauc, tad gan vajag viņam parādīt, pa kurieni jābrauc.

Šodien viens uz Jūrmalas veloceliņa viens gandrīz uznesās virsū. Ar velo protams. Man pretī brauc divi bērni, tas tiem no aizmugures nesās, tas nekas, ka es braucu pretī. Nemaz nemēģina bremzēt, beigās man nācās piebremzēt, lai tas varētu nez kur aizsteigties.

Ja ceļš atļauj, tad brauc 20cm no malas un tad nebūs jāžēlojas par nospiešanu. 1.5m jau ir joslas vidus, ja kāds tā brauc, tad gan vajag viņam parādīt, pa kurieni jābrauc.[/quote]

:lol: jā, nebūs jāžēlojas, jo ātrāk nobrauks. Jo tu tuvāk pie apmales brauc, jo mazāk šoferi cenšas ievērot distanci. Ja tu brauksi 20 cm attālumā no ietves, tad šoferis tevi apdzīs pat daļēji nepārkārtojoties uz blakus/pretējo joslu… Kaut gan viņam pēc visiem principiem tas būtu jādara jebkurā gadījumā, ja grib ievērot apdzīšanas distanci. Ja tu brauc normāli vismaz pusmetru no ietves, tad šoferim nav citu variantu, kā apdzīt tevi normāli. Ja negrib sēdēt cietumā, protams…

Ūn… LV nemaz nav ceļu, kur ar šosejas divriteni varētu braukt 20 cm attālumā no ietves - vienas bedres dēļ auto izbraukātajām risēm + kanalizācijas atveres, kuras diezgan bieži (es teiktu - katra 5-10) ir ar 5-10 cm padziļinājumu…

P.S. Paskaties video, kā mēs pēc pāris gadiem braukāsim pa Rīgu: http://www.youtube.com/watch?v=iT4ZfthpfLY

Ja ceļš atļauj, tad brauc 20cm no malas un tad nebūs jāžēlojas par nospiešanu. 1.5m jau ir joslas vidus, ja kāds tā brauc, tad gan vajag viņam parādīt, pa kurieni jābrauc.[/quote]

Es reizēm braucu 1.5m no malas.
Piemēram Duntes ielā pirms krustojuma ar Valdemāra ielu, virzienā uz centru.
Jo tikai tā es varu panākt, ka autovadītāji nespraucās starp mani un blakus joslā (parasti) stāvošajām kravas automašīnām.

Jeb Tu gribi man parādit, kur man jābrauc?

[quote=makaroni]> tas vadītājs izskatās par ilgu tur aizstrādājies

Ja gribi palaist garām busu, tad to arī dari. Nevis pusi palaid, otru pusi mēģini taranēt.[/quote]

Makaron, taisnība Tev būtu, ja tā Tevis nosauktā “kabata” būtu, pēc noteikumiem, atdalīta ar pārtrauktu līniju, kā tas ir normālās pieturās. Te nu atkal ceļu uzturētāju “laža”. Savādāk, diemžēl, Tev ir netaisnība. Šis braucējs turējās visu laiku pareizi - pie apmales, noteikumu robežās. Savukārt, no autobusa šofera puses - izteikta agresija.