Vadītāju kauna kakts

Un, uz 2 joslām katrā virzienā aizliegts ierīkot neregulējamas gājēju pārejas. :)

Kalnciema ielā pie pārvada ir.

Kalnciema ielā pie pārvada ir.[/quote]

Tur ir sala pa vidu.

Divi RS autobusi pa Valdemāra ielu diez vai varēs blakus pabraukt neiebraucot pretējā joslā. Ja būtu divas joslas tad vajadzētu varēt.

Josla tad jau viena, bet neviens neliedz braukt pa vienu joslu divās rindās, ja tā josla ir pietiekoši plata. Vismaz nekur tas nav atrunāts. Stulbi, bet fakts.
Protams, uz Valdemāra ielas divi troļļi blakus nepabrauks.

Vispār, ar katru redakciju, tāda sajūta, ka CSN paliek tupāks. Kādreiz, cik atceros, bija tieši punkts, ka pa joslu drīkst braukt divi motocikli blakus. Tagad nekā tāda nav. Iespējams, ka bija arī kas par automašīnām, vairs neatceros, ka drīkst tikai vienā rindā. Bet redz, kāds ir izdomājis, ka tas viss ir lieki.
Bez maz vai japameklē kāda veca CSN grāmatiņa.

Ja kadam būs interesanti un nav problemu ar krievu valodu TE tika runāts par joslam, moto un auto.

No 2.3.7 es secinu, ka:
1a) Ar velo var mierīgi apbraukt korķus gar labo malu…
1b) …un tikai gar pirmās joslas labo malu, jo pēc CSN jābrauc iespējami tuvāk labajai malai. Izņēmums - ja joslai ir cits virziens (piemēram, pie Origo).
2) Motocikli drīkst braukt cauri korķiem tikai tad, ja ir vismaz 2 apzīmētas joslas attiecīgajā virzienā un šajā gadījumā drīkst izmantot jebkuras joslas labo malu, izņemot pirmo joslu. Citiem vārdiem, drīkst braukt tikai starp mašīnām.
3) Attēlā redzamā apsteigšana+apdzīšana ir legāls manevrs, ja vien BMW neiebrauc pretējā joslā.
4) Attēlā redzamā intervāla ievērošana starp velo un auto ir pieņemama (uz aci apmēram 0.5m) :(

Un ja auto piespiedies pie pašas apmales, nav atstājis vietu lai Tu viņu apsteigtu?! Nekas neaizliedz to apbraukt/apsteigt pa kreiso pusi, kā tas bieži notiek uz Valdemārielas. Varbūt kļūdos.
Tieši tā iemesla dēļ varētu būt, kāpēc Valdemārielā(un Čaka) ir viena josla katrā virzienā, jo, ja pietiktu velo iedomātais 0,5-1m + viena auto rinda + otra auto rinda, tad gan varētu zīmēt dubulto nepārtraukto pa vidu un sadalīt četrās joslās.
Bet neticu, ka tas ir apzināti :)

šim apgalvojumam bija jāpieraksta - kurā valstī aizliegts. Latvijā jau sen runā, ka šādas pārejas nav drošas un pasaulē netiek izmantotas, bet pa lielam nekas nemainās - aizliegts tas nav.

https://www.google.com/maps/@56.966511,24.055316,3a,75y,318.63h,79.08t/data=!3m4!1e1!3m2!1scuoH83KY7TZfiokHY1DJPA!2e0

šim apgalvojumam bija jāpieraksta - kurā valstī aizliegts. Latvijā jau sen runā, ka šādas pārejas nav drošas un pasaulē netiek izmantotas, bet pa lielam nekas nemainās - aizliegts tas nav.

https://www.google.com/maps/@56.966511,24.055316,3a,75y,318.63h,79.08t/data=!3m4!1e1!3m2!1scuoH83KY7TZfiokHY1DJPA!2e0[/quote]

Pilna Rīga ar tādām, Purvciemā varu vairākas saskaitīt, citur gan jau vēl trakāk. Visvairāk man riebjas tas, ka autovadītāji, kas brauc kreisajā joslā bieži vien nebremzē, ja kāds bremzē labajā un nepamana gājējus, kas grasās doties pāri :(

Nu vecās pārejas vēl ilgi būs, kamēr notiks ielu rekonstrukcijas, bet bija runa par to, ka jaunas pārejas nedrīkst ierīkot uz tādām ielām.

Eu, puiši un meitenes, vai kāds vai kāda var ieteikt kādu labu risinājumu problēmai - pieaugošais šoferu daudzums, kas atstāj minimālu intervālu, un visbiežāk tas notiek posmā no Vanšu tilta virzienā uz Pārdaugavu, kur atļautais ātrums ir 70, lai gan lidotāji tur brauc uz 90, kas situāciju padara vēl nepatīkamāku. Pagaidām vienīgā ideja ir turēt pie rokas kādu garu objektu, ko attiecīgajā posmā pavērst virzienā pa kreisi. Vai kādu ļoti garu lampu. Vai tiešām nekas tāds puslīdz ērti lietojams vēl nav izgudrots? (tad varētu patentēt)
Es saprotu, ka laikam tie šoferi dalās 2 kategorijās:
pirmā - tu te nedrīkst atrasties, tev tur kaut kur ir “veloceliņš”, pa kuru obligāti jābrauc, un tāpēc es nobraukšu tev ļoti tuvu.
otrā - tur bija kaut kāds velobraucējs? nepamanīju. ai, vienalga, es taču virsū neuzbraucu. vai uzbraucu? ai, pofik.

Peldēšanas nūdele/makarons uz bagāžnieka.

Medību bise uz muguras un respekts +15 uz ceļa

Mani tieši šī problēma bija nenormāli izbesījusi - rakstīju jau 1x te: http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=276034#p276034 (190 komentārs). Varbūt var kā līdzīgi.

Pagaidam mani met sviedros no “man ir / ceļa zīme bet tik un tā izbraukšu šim velo kaiteklim kurš brauc ar 31++ km/st - pirms deguna” autovadītāji, kuru deļ bija ekstremas bremzešanas situācijas.

Bet par to distanci… Varbūt šāja gadījuma tiešam izmantot kada kabeļa gabalu uzliekot uz stūri tikai ar sarkanu karodziņu ta āreja gala. It ka pec likuma un it ka vadītājs būs spiests ņemt lielaku distanci braucot garam. Atceros ka kads jau rākstija par šadu metodi, tikai bez sarkana karodziņa galā.

Mazākā daļa autovadītāju sajēdz, ka velo var arī tik ātri braukt. Pret to priekšā izgriešanos ļoti palīdz balta mirgojoša lampiņa priekšā. Protams, vasarā ar tādu ir kā ir, bet nu palīdz.

Bet vantinieku man nav problēmu pārbraukt arī pa to ietvi/veloceļu. No rīta vispār tur ir brīvs, nu pēcpusdienā bik biezāks ar gājējiem. Kāpēc man lieki dzīties pa to brauktuvi, ja skaidrs, ka tur risks lielāks?! Neko ja tur laika ziņā īpaši neietaupu uz 30+ km.
Kaut kā arī nav īpaši neviens nekur baigi spiedies virsū. Reiz pat biju iekūlies uz tā saucamā Jūrmalas apvdeceļa, kad tur remontēja un bija pašaurs. Pat smagie dažos posmos brauca aiz manis, un gaidīja, kad varēs normāli apdzīt, neviens ne taurēja, ne rupji spieda malā. Uz tilta Slokas galā vispār bija šaurs, tur gan plūsma bija kaut kādi 40km/h, tad varēju normāli iekļauties aiz kāda auto aizvējā.
Nezinu kāpēc jums tik traki ar tiem intervāliem.

[quote=jurisf]Mazākā daļa autovadītāju sajēdz, ka velo var arī tik ātri braukt. Pret to priekšā izgriešanos ļoti palīdz balta mirgojoša lampiņa priekšā. Protams, vasarā ar tādu ir kā ir, bet nu palīdz.

Bet vantinieku man nav problēmu pārbraukt arī pa to ietvi/veloceļu. No rīta vispār tur ir brīvs, nu pēcpusdienā bik biezāks ar gājējiem. Kāpēc man lieki dzīties pa to brauktuvi, ja skaidrs, ka tur risks lielāks?! Neko ja tur laika ziņā īpaši neietaupu uz 30+ km.
Kaut kā arī nav īpaši neviens nekur baigi spiedies virsū. Reiz pat biju iekūlies uz tā saucamā Jūrmalas apvdeceļa, kad tur remontēja un bija pašaurs. Pat smagie dažos posmos brauca aiz manis, un gaidīja, kad varēs normāli apdzīt, neviens ne taurēja, ne rupji spieda malā. Uz tilta Slokas galā vispār bija šaurs, tur gan plūsma bija kaut kādi 40km/h, tad varēju normāli iekļauties aiz kāda auto aizvējā.
Nezinu kāpēc jums tik traki ar tiem intervāliem.[/quote]

Laika zaudējums ir, jo pa Valdemāra ielu braucot uz Vanšu tiltu pa brauktuvi brauc tk pa taisni, savukārt pa IETvi sanāk braukt apkārt, vai arī lekt pāri margam. Nemaz nerunāsim par seguma kvalitāti.

Pat ja nepieciešams tikt uz Kalnciema ielu?

Personīgi mani izskoloja darbs par kurjeru, sānus glāstošās automašīnas ir dziļi vienaldzīgas.

Man nav nepieciešams. Man maršruts uz Jūrmalu.
Un es nebraucu no Valdemāra ielas, es no Pulkveža Brieža caur Kronvalda parku, tad Muitas un Citadeles. No Jūrmalas puses, protams pretēji.
Ja būs nepieciešamība tikt uz Kalnciema, tad paštukotu, kā labāk, un iespējams, ka tad tiešām sanāk pa taisno pāri.
OK, man tāds maršruts. Būtu kurjers, kam n reizes dienā jāmauc pāri, tad jau cita lieta.