Vadītāju kauna kakts

vēlreiz - jauku (dienu) vakaru!

atkal demagoģija! Wrongway! Pastāsti par savu (un KKTK) apņemšanos “diskriminēt” auto, tam vīrietim, kuram velosipēdists uzskrēja virsū un salauza mugurkaulu. Kurš ratiņkrēslā priecājas kā aug viņa bērni un kuram auto ir pārvietošanās līdzeklis pa Rīgu ikdienas gaitās!!
un zini, kas ir pats paradoksālākais!? viņam (atšķirībā no Tevis) nav naida pret “frontes” pretējo pusi!!
p.s. un turpmāk uz Liepāju pie S. un J. abi ar A. brauciet ar velo! arī nerīdzinieki un laucinieki nav pelnījuši, ka Jūs viņus apdraudiet un bojājiet viņu veselību!

[quote=buzic 65]vēlreiz - jauku (dienu) vakaru!

atkal demagoģija! Wrongway! Pastāsti par savu (un KKTK) apņemšanos “diskriminēt” auto, tam vīrietim, kuram velosipēdists uzskrēja virsū un salauza mugurkaulu. Kurš ratiņkrēslā priecājas kā aug viņa bērni un kuram auto ir pārvietošanās līdzeklis pa Rīgu ikdienas gaitās!!
un zini, kas ir pats paradoksālākais!? viņam (atšķirībā no Tevis) nav naida pret “frontes” pretējo pusi!!
p.s. un turpmāk uz Liepāju pie S. un J. abi ar A. brauciet ar velo! arī nerīdzinieki un laucinieki nav pelnījuši, ka Jūs viņus apdraudiet un bojājiet viņu veselību![/quote]

Ai, nu beidz, Tu taču lasīt proti - runa ir par pilsētas centru.
Un nevajag pašam demagoģiju taisīt par vienu cilvēku - cik cilvēkiem autovadītāji salauž mugurkaulus?
Esmu gatavs derēt uz 10’000 Eur, ka krietni vairāk, ja atradīsi pierādījumus pretējam, droši kontaktējies - vīrs un vārds.
Paradoksāli ir tas, ka tu izrauj no konteksta, nepārtraukti.
Protams, ka cilvēkiem ar kustību traucējumiem jānodrošina pārvietošanās, tikai, ja tu saprastu, par ko Tu runā, tad zinātu, ka Rīgas centru autovadītāji izmanto galvenokārt tranzītam - tranzīta autosatiksme blīvi apdzīvotās teritorijās ir nevēlama.
Es esmu tikai par ērtu vidi invalīdiem, tikai, kur ir Tavs sašutums par nepiemērotām kāpņu telpām/liftiem, ietvju apmalēm utt.?
Par kādu naidu Tu runā, ja jau zini, ka es ar auto mēdzu braukt arī uz Liepāju pie S. un J. līdzi ņemot A.?
Kamēr centrā ērti noparkoties un ērti iebraukt, arī es tur mēdzu parādīties ar auto.

Laucinieki ir pelnījuši droši infrastruktūru, kura nebūtu jādala ar motorizētajiem transporta līdzekļiem.

P.S. Ja zini tik daudz par to traumēto cilvēku, vai zin, kur notika sadursme? Vai uz ietves?

[quote=wrongway][quote=buzic 65]vēlreiz - jauku (dienu) vakaru!

p.s. un turpmāk uz Liepāju pie S. un J. abi ar A. brauciet ar velo! arī nerīdzinieki un laucinieki nav pelnījuši, ka Jūs viņus apdraudiet un bojājiet viņu veselību![/quote]

Ai, nu beidz, Tu taču lasīt proti - runa ir par pilsētas centru.
Un nevajag pašam demagoģiju taisīt par vienu cilvēku - cik cilvēkiem autovadītāji salauž mugurkaulus?
Esmu gatavs derēt uz 10’000 Eur, ka krietni vairāk, ja atradīsi pierādījumus pretējam, droši kontaktējies - vīrs un vārds.
Paradoksāli ir tas, ka tu izrauj no konteksta, nepārtraukti.
Protams, ka cilvēkiem ar kustību traucējumiem jānodrošina pārvietošanās, tikai, ja tu saprastu, par ko Tu runā, tad zinātu, ka Rīgas centru autovadītāji izmanto galvenokārt tranzītam - tranzīta autosatiksme blīvi apdzīvotās teritorijās ir nevēlama.
Es esmu tikai par ērtu vidi invalīdiem, tikai, kur ir Tavs sašutums par nepiemērotām kāpņu telpām/liftiem, ietvju apmalēm utt.?
Par kādu naidu Tu runā, ja jau zini, ka es ar auto mēdzu braukt arī uz Liepāju pie S. un J. līdzi ņemot A.?
Kamēr centrā ērti noparkoties un ērti iebraukt, arī es tur mēdzu parādīties ar auto.

Laucinieki ir pelnījuši droši infrastruktūru, kura nebūtu jādala ar motorizētajiem transporta līdzekļiem.

P.S. Ja zini tik daudz par to traumēto cilvēku, vai zin, kur notika sadursme? Vai uz ietves?[/quote]

Atvainojiet, bet šitādu sviestu kult ir jāmāk! Ja pilsētas centrā nelietotu motorizētu transportu, kā atkritumus izvestu (ar tačkām?), kā apgādātu uzņēmumus (?) u.c.
Par infrastruktūru, par kādu naudu un kas to lietotu lauku rajonos?
Šāda diskriminācija tieši aizskar mani personīgi, jo dzīvoju centrā un bieži pārvietojos ar auto. Ja kādam liekas, ka tie kas dzīvo pilsētas centrā var iztikt tikai ar kājam un velo tie smagi maldās.
Nevajag veidot šeit utopiju, tāds modelis jau ir z-korejā.

tad man jājautā mammai. viņš bija viņas pacients Stradiņos. turklāt tā situācija bija tāda, ka tas velobraucējs piecēlās un aizbrauca… un viss…
var jau būt, ka es šo to izrauju no konteksta, bet drīzāk gan tās ir atskabargas pret nelielas daļiņas “velodievu” aizrautīgo apņēmību. vai velosipēdisti, ar auto braucot uz MTB sačiem, Rīgas centru tranzītam neizmanto? tas neskaitās? jau iepriekš esmu teicis, ka, braucot ar velo mani netraucē autovadītāji, un, braucot ar auto es respektēju velobraucēju tiesības pārvietoties.
joprojām uzskatu, ka pats primārais infrastruktūras attīstībā ir sabiedriskā transporta sakārtošana un uzlabošana (tas daudz vairāk mazinās auto skaitu pilsētā nekā “diskriminācija”) un auto novietošanas jautājuma risināšana!
un tad, kad Rīgā sab. transports būs tāds pats kā Kopenhāgenā, Amsterdamā, Berlīnē uc, tad es ar visām četrām būšu par to,lai Rīgā ir Eiropā labākā veloinfrastruktūra. Protams, tas jārisina vienoti. Par invalīdiem nepiemērotu vidi esmu runājis agrāk, nebūsi pamanījis.

buzic 65, arī man uz moto pamanās garīgi slimi invalīdi, kuri cenšas darīt visu, lai sastrēgumos nelīstu garām, piebrauc priekšā pirms luksofora un pilsētā man braucot uz 60, apdzen mani un velkas uz 55. Liela daļa autovadītāju ir vienkārši slimi cilvēki. Šeit nav runa par automašīnu izskaušanu no pilsētas, jo divus bērnus ar velosipēdu neaizvedīsi uz bērnudārzu, bet vienam cilvēkam savu pakaļu gan nevajadzētu auto bāzt lai brauktu zem 3Km uz darbu, kurus var veikt pat kājām. Mazliet lielākus gabalus, vismaz vasarā, var veikt ar velo katrs. Bet autovadītāji uzskata, ka ja viņš brauc ar auto, tad jau tam idiotam, kurš brauc uz velo nav naudas priekš auto. Autovadītājs nesaprot, ka viens mans velo rats maksā vairāk par viņa auto. Un vaiurms neapmierinātie tādi arī ir - lētās grabažās, kur vienīgā extra ir taurīte. To arī izmanto. Man nevienu reizi man gar sānu nobraucis vai pīpinājis dārgs, virs ~50k eur auto. Un tici man, gar sānu braucēju(~5-20cm no stūres) un pīpinātāju skaits garā ikdienas treniņā var sasniegt pat palielu divciparu skaitli. Ar velo es braucu pēc csn noteikumiem.

Tur jau tā lieta, ka iditoi ir visur. Arī tagad, braucot jau ar veļo, starp velobraucējiem gadās jautrība. Arī starp tiem ir visādi “gudrīši”, kuri iedomājas, ka ir parāki par pārējiem, tai skaitā velobraucējiem. Šķiet, jau šajā tēmā rakstīju, kā vasarā uz Jūrmalas veloceliņa uz līkuma, pat pārredzama, viens man mierīgi dzenās virsū, jo redz viņš ir krutā formā, uz kruta velo, ātri brauc, bet viņam priekš divas meitenes mieīgi izbauda braucienu. Man dēļ viņa jābremzē, lai mēs nesaliktos, jo es jau tā jau esmu maliņā, vai nu man jābrauc vispār jau nost no celiņa. Uz vantinieka vispar jautrība. Veina daļa jau ir kruta, un pa veloceliņu nebrauc, brauc pa pašu tiltu, jo tas jau zem viņu goda ar citiem mīcīties. Tiem, kam bail braukt pa pašu tiltu kopā ar auto ,tiem nesās turpat starp gājējiem un citiem velobraucējiem, kuri solidāri rindiņā, vienā ritmā to tiltu pārbrauc, tā lai īpaši gājējus netraucētu un citus velobraucējus. Uzbraucot no centra, man arī tajā šaurajā vietā cik nav nākuši pretī labā tempā, jo viss pie kājas. Cik nav tādi, kas kaut kur taisnā posmā, piem. gar Skanstes ielu, tur es kādus apsteidzu, pie luksafora viņš jau man kaut kur piespiežas priekšā. Vai arī kāds ir aizmugurē, un pārbraucot ielu, viņām redz baigi jāuzmiņ, un jāspiež pēc tam mani malā, lai tiktu pēc tam uz lēzenās uzbrauktuves.
Katrā gadījumā ir tā, ka braucor ar velo, man visvairāk ir jāuzmanās no citiem velobraucējiem, no no auto. Vispār pagājušā gadā neatceros reizi, kad man kāds auto būtu kaut ko “nodarījis”.

Un kas būtu, ja tagad kaut vai 50% sasēstos uz velo, un viņiem pat atdotu kaut vai Brīvības ielu visu?! Pie luskafora būtu bardaks, jo redz, ar velo taču var paspiesties garām, vēl kādu šķirbiņu atrast, tad viens bars sāktu raudāt, ka viņiem, redz tie opji un meičas neļauj braukt, ka viņiem vajag savu, ātro joslu un tml.

tēmai vairs nav aktuālais nosaukums, ierosinu veidot jaunu, priekšā liekot “velo”!

Nav jau rakstīts nosaukumā, par kā vadītājiem iet runa.

[quote=Ivars_]

Atvainojiet, bet šitādu sviestu kult ir jāmāk! Ja pilsētas centrā nelietotu motorizētu transportu, kā atkritumus izvestu (ar tačkām?), kā apgādātu uzņēmumus (?) u.c.
Par infrastruktūru, par kādu naudu un kas to lietotu lauku rajonos?
Šāda diskriminācija tieši aizskar mani personīgi, jo dzīvoju centrā un bieži pārvietojos ar auto. Ja kādam liekas, ka tie kas dzīvo pilsētas centrā var iztikt tikai ar kājam un velo tie smagi maldās.
Nevajag veidot šeit utopiju, tāds modelis jau ir z-korejā.[/quote]

Ja tu nopietnāk pievērstos diskusijai, tad saprastu, ka runa ir par privāto transportu, kurā vairumā gadījum sēž 1 persona.
Atkritumu izvešanai, protams, ka nepieciešams motorizēts transports - kāds motors, tas jau ir diskutējams.
Uzņēmumu apgādei centrā savukārt jānotiek atbilstoši RD saist. not. Nr. 42. - apstāšanās zem aizlieguma zīmēm atļauta no 20:00 līdz 07:00.
Draņķa rietumos to risina vēl savādāk - ir loģistikas centri, no kuriem ar nelieliem elektro auto piegādā mazajiem veikaliem preci.

Par kādu naudu?
Piemēram Rīgā, par naudu, kuru ietaupītu, ja Rīgas Tilti tīrītu ne tikai tiltus, bet arī maršrutu no bāzes līdz tiltiem - tur labi kilometri salasās ;)
Nauda ir, viņu tikai vajag iemācīties lietderīgi izlietot.

Neviens jau nav pret pilnīgu auto aizliegšanu - piebraukt Tu varēsi, bet būs ilgi un neērti.
Kam Tev ikdienā to auto vajag?
Bērni cita rajona skolā macās? Droši veloceļi, un, lai min paši.
Bērni cita rajona bērnudārzā? Droši veloceļi, un aizved ar velo.
Nebūs sporta klubos nauda jātērē.
Ledusskapi katru nedēļu jaunu pērc? Gultu arī?
Jāskrien pa birojiem ārpus centra? Pilsētu var plānot, lai cilvēki lietotu auto, un var plānot arī, lai cilvēki lietotu velo ;)

Nevajag muldēt par Z-Koreju ;)

[quote=buzic 65]tad man jājautā mammai. viņš bija viņas pacients Stradiņos. turklāt tā situācija bija tāda, ka tas velobraucējs piecēlās un aizbrauca… un viss…
var jau būt, ka es šo to izrauju no konteksta, bet drīzāk gan tās ir atskabargas pret nelielas daļiņas “velodievu” aizrautīgo apņēmību. vai velosipēdisti, ar auto braucot uz MTB sačiem, Rīgas centru tranzītam neizmanto? tas neskaitās? jau iepriekš esmu teicis, ka, braucot ar velo mani netraucē autovadītāji, un, braucot ar auto es respektēju velobraucēju tiesības pārvietoties.
joprojām uzskatu, ka pats primārais infrastruktūras attīstībā ir sabiedriskā transporta sakārtošana un uzlabošana (tas daudz vairāk mazinās auto skaitu pilsētā nekā “diskriminācija”) un auto novietošanas jautājuma risināšana!
un tad, kad Rīgā sab. transports būs tāds pats kā Kopenhāgenā, Amsterdamā, Berlīnē uc, tad es ar visām četrām būšu par to,lai Rīgā ir Eiropā labākā veloinfrastruktūra. Protams, tas jārisina vienoti. Par invalīdiem nepiemērotu vidi esmu runājis agrāk, nebūsi pamanījis.[/quote]

Ar infrastruktūru jau tā diskriminācija arī notiktu - ar velo būtu ātrāk un taisnāk aizbraukt, nekā ar auto, un auto būtu dārga stāvēšana utt.
Kamēr centram var fiziski cauri izbraukt, tikmēr brauks - kad nevarēs brauks pa dienvidu tiltu, tam jau tie pilsētas loki ir paredzēti ;)

Runājot par vanšu tiltu, es arī esmu viens no tiem, kas labāk izvēlas braukt ar velo pa brauktuvi, nevis ietvi/veloceliņu aiz barjeras. Tīri pēc pieredzes saku, ka gājējiem nu ļoti patīk pa minēto ietvi/veloceliņu pārvietoties ķēdē (tie retie, kas izbaudījuši militāro dienestu zinās tādu pārvietošanās veidu), un, kad mēģini paspraukties garām, ir jāsaskarā un nogalinošiem skatieniem. Protams, tas šaurais, pilnīgi nepārredzamais 90 grādu stūris centra pusē ir atsevišķs stāsts. Bez tam uzskatu, ka vanšu tilts ir gana plats, lai pa to varētu pārvietoties ar velo.

Viņi jau iet ķēdē, jo zina, ka kaut kur vēl tiem velo jāpaliek. Un tāpēc es tur nemēģinu par visām varītēm spiesties garām, ja neredzu iespēju, kur es pēc tam palikšos, kādam uzspiežoties virsū. Nekad nav bijis tā, ka man viss tilts būtu jacunčina aiz kādas lēnas gājēju ķēdes.

Uz Vanšu tilta NAV veloceļa (un pat ne veloceliņa) - tā ir IETVE!
Ietve ir iešanai, brautuve braukšanai, ceru, ka tālāk loģiskā ķēdīte nav jāskaidro?

OK, tur ir “Gājēju un velosipēdu ceļs”.

[quote=wrongway]

Neviens jau nav pret pilnīgu auto aizliegšanu - piebraukt Tu varēsi, bet būs ilgi un neērti.
Jāskrien pa birojiem ārpus centra? Pilsētu var plānot, lai cilvēki lietotu auto, un var plānot arī, lai cilvēki lietotu velo ;)

Nevajag muldēt par Z-Koreju ;)[/quote]

Mēs dzīvojam laikam dažādās pasaulēs. Tev laikam neko nekad nevajag pārvietot un ja vajag tad izbrauc uz draugu rēķina. Man bieži ir līdzi jāved ekipējums darbam un tas neietilpst mapītē, bet gan pāris somās un vēl instrumentu kaste. Un ceru ka tev nav neviens radinieks kurš būtu jāved pie ārstiem.
Padzīvo pats centrā un tad dzen šito sviestu!

Wrongway!!
pa lielam es piekrītu Taviem txt un attieksmei, BET…
pacitēšu Tevi:
“Neviens jau nav pret pilnīgu auto aizliegšanu - piebraukt Tu varēsi, bet būs ilgi un neērti.
Jāskrien pa birojiem ārpus centra? Pilsētu var plānot, lai cilvēki lietotu auto, un var plānot arī, lai cilvēki lietotu velo ;)”

saki, lūdzu, kāpēc visu laiku uzsvars ir “velo”?!?!? Tev nav ienācis prātā, ka ir pat ļoti liela daļa cilvēku, kuri izvēlas citas fiziskas aktivitātes? bieži vien slodzes ziņā tās ir salīdzināmas un pat lielākas par velobraukšanu. varbūt viņiem ir tiesības nebraukt ar velo?! vai, varbūt ar likumu aizliegsim apmeklēt sporta klubus/zāles (“Nebūs sporta klubos nauda jātērē”) un ar likumu visus uzsēdināsim uz velo?! un ir daļa ļaužu, kuri vispār nenodarbojas ar sportu un viņu velopārvietošanās ir tikai un vienīgi viegls čiliņš ikdienā un padzērušu tusētāju pārvietošanās no kluba uz klubu nedēļas nogalēs.
redzi, tieši šī Tava uzstājīgā velo, velo, velo deklarēšana rosina manu vēlmi aizstāvēt tos, kuri brauc ar auto. un man velo ir tikai pārvietošanās līdzeklis, ja runā par sportošanu, tad man ir citas aizraušanās :)

DZ! esmu no tiem, kurš ar velo brauc pa ielu (jau gadus 30) un pavisam reti pa ietvi vai veloceliņu (pārsvarā vienvirzienu ielu gadījumos vai izmantojot Vantoviku centra virzienā). esmu no tiem, kurš brauc max tuvu apmalei. arī man gadās, ka kāds pabrauc garām 5cm no ragiem. patīkami nav, piekrītu. bet būtībā man nav konfliktu ar autovadītājiem, reizēm kāds taurē. nu un?

[quote=Ivars_]

Mēs dzīvojam laikam dažādās pasaulēs. Tev laikam neko nekad nevajag pārvietot un ja vajag tad izbrauc uz draugu rēķina. Man bieži ir līdzi jāved ekipējums darbam un tas neietilpst mapītē, bet gan pāris somās un vēl instrumentu kaste. Un ceru ka tev nav neviens radinieks kurš būtu jāved pie ārstiem.
Padzīvo pats centrā un tad dzen šito sviestu![/quote]

Nedzīvojam gan, man pat ir savs auto.
Bet es jau arī nerunāju par auto, kā instrumentu darbam, ja Tev jāved ekipējums un iznstrumenti vis, teiksim 100kg, tad auto ir ok. (Ir jau gan arī kravas velo - ja nav jānobrauc ļoti daudz km)
Sāpe jau ir solo braucēji, kuriem nekas neliedz mīt velo (šobrīd liedz infrastruktūras neesamība).
Centrā esmu dzīvojis, un vienīgais radinieks, kurš centrā apmeklējis ārstu ir ome, 35.g. dzimusi, kura atbrauca no laukiem un ar kājām aizgāja.
Pārējie ārsti un slimnīcas nemaz nav centrā.
Un esmu arī centrā dzīvojis - ideāls sab. tr. daudzums.

[quote=buzic 65]

saki, lūdzu, kāpēc visu laiku uzsvars ir “velo”?!?!? Tev nav ienācis prātā, ka ir pat ļoti liela daļa cilvēku, kuri izvēlas citas fiziskas aktivitātes? bieži vien slodzes ziņā tās ir salīdzināmas un pat lielākas par velobraukšanu. varbūt viņiem ir tiesības nebraukt ar velo?! vai, varbūt ar likumu aizliegsim apmeklēt sporta klubus/zāles (“Nebūs sporta klubos nauda jātērē”) un ar likumu visus uzsēdināsim uz velo?! un ir daļa ļaužu, kuri vispār nenodarbojas ar sportu un viņu velopārvietošanās ir tikai un vienīgi viegls čiliņš ikdienā un padzērušu tusētāju pārvietošanās no kluba uz klubu nedēļas nogalēs.
redzi, tieši šī Tava uzstājīgā velo, velo, velo deklarēšana rosina manu vēlmi aizstāvēt tos, kuri brauc ar auto. un man velo ir tikai pārvietošanās līdzeklis, ja runā par sportošanu, tad man ir citas aizraušanās :)[/quote]

Tāpēc, ka tas ir tas, kas man sirdij tuvs, būtu auto, mestos kopā ar Timrotu, un zākātu svētās govis riteņbraucējus ;)

Sabiedrībā, kurā katru gadu 15’000 mirst no sirds/asinsvadu slimībām, jebkura inciatīva par aktīvu pārvietošanās veidu ir apsveicama.
Jo lielākā daļa neizvēlās nekādas fiziskās aktivitātes - tad pat 20-30min brauciens ar velo uz darbu ievērojami uzlabo veselību.
Ar tiem klubiem ir tā, ka reiz viens cilvēks Twiterī sameklēja vai cilvēki patiešām sēž sastrēgumos, lai nokļūtu klubā, kur mītu velotrenažieri - tādu bija daudz.

Viss, ko es saku, gan atdurās, kā ola pret pannu faktā, ka mums nav nekādas infrastruktūras.
Liepājas komunālā pārvlade, pat publiski paziņoja, ka derētu apsvērt veloinfr. netīrīšanu ziemā!!!
Rīgā, Skolas ielā katru ziemu paiet pāris dienas kamēr tur var braukt.

Sabiedrību es musinu, jo svarīgie čiekuri sāk kustēt tikai tad, kad bļauj ne tikai daži “ekstrēmisti kontrrevolucionāri”, bet arī “cilvēki parastie”.

wrongway lai veicās! :)

“Sabiedrībā, kurā katru gadu 15’000 mirst no sirds/asinsvadu slimībām, jebkura inciatīva par aktīvu pārvietošanās veidu ir apsveicama.”

Sabiedrībā, kurā katru gadu 15’000 mirst no sirds/asinsvadu slimībām, jebkura inciatīva par aktīvu un veselīgu dzīves veidu ir apsveicama.

es jau ar vēlu veiksmi! :)