Pats sobrid lietoju Active. Galvena problema sim telefonam ir softs - vecs. Tomer to atrisina uzliekot custom rom’u. Patreiz lietoju Super Jelly Bean, kurs ir ideals normalai ikdienas lietosanai. Baterija normali tur 2.5 dienas. Ram pietiek 2-4 aktivam programmam. Visi sensori (gps ar glonasu, ant, barometrs/altimetrs, kompass)strada ka pulkstenis. Ekrans vajadzigs lielaks tikai tad ja regulari vajadzigs epasts un nets. Ka jau cilveki mineja, tas ir neiznicinams telefons. Gadijuma ja kaut kas notiek, var bez bedas aiziet un panemt citu. Diemzel vairs nav daudz palikusi pardosana.
[quote=klepzers]Xperia Active var lietot kā ikdienas tālruni, tomēr cilvēkiem, kuri dikti daudz zvana un kuriem vajadzīgs par 3,2" lielāks ekrāns un daudz-daudz-daudz aplikāciju - pa 50 īstajām naudiņām (latiem, protams) to var nopirkt lietotu un izmantot tikai sportiskām aktivitātēm.
Neticu, ka ar gps un pulsometru novilks ilgāk kā 7…8h, bet var taču ņemt līdzi otro akumulatoru ;)
Krietni grūtāk sasitams, mērcēt var ilgi un dikti, visai pārdomāts sportam, var dabūt arī elegantus stūres turamos.[/quote]
Izvēle krīt par labu Xcover 2 (180E), IP67, svaigākais, kas iekļāvies šai standartā, būs jāsamierinās ar BT 4.0. Taču BT 4.0 jostas izrādās nav tik dārgas kā sākumā rādījās, Polar H7 ap 50E (der gan iPhonam, gan androidam).
[youtube]NjtdS8p8Vw0[/youtube]
Izmaksas puse no iepriekš minētajiem ANT+ verķiem. Un pa kādiem 40eur lētāk par edge 510.
[quote=Vaskis]…būs jāsamierinās ar BT 4.0. Taču BT 4.0 jostas izrādās nav tik dārgas kā sākumā rādījās, Polar H7 ap 50E (der gan iPhonam, gan androidam).
[/quote]
es kāreiz tagad esmu nolēmis iegādāties jaunu klausuli un tieši skatos , lai der velo sportam. Mana izvēle pašlaik svārstās starp jau minēto galaxy Xcover 2 ( H20 izt, triecienizt. ) - sakot no 120 ls , un Xperia Acro S ( H2O izt, triecienizt, ANT + ) - sakot no 180 ls. Tas Acro S specenē ir līdzīgs, bišku stiprāks procesors, bet galvenais, ka ir ANT +. Bet tagad , kad lasu , ka BT 4.0 jau ir bačas ziņā ok … un ir arī HR, CAD datčiki ar BT4.0 , vai ir vērts piemaksāt 60 Ls par ANT + ?
Jautājums :
Bet vai endomondo būs ok, ja HR , CADence būs telefonam caur BT 4.0 ?
Kad es skatījos uz Sony, acīs krita īsāks baterijas darbības laiks kā konkurentiem. Pēc preses relīzēm par jaunajiem modeļiem, uzlabojumi šajā jomā būs.
to Papuass: jā, šo es aizmirsu pieminēt - ar bāču ir bēdīgi - tur īsāku laiku kā samsam, turklāt bača ir iemontēta , nevar mainīt :( Tāpēc laikam ar kā vaskim - būs jau laikam Xcover 2 jāņem.
Piemērs, Pļaviņu MTB 80km, tāpat kā Tartu MTB 80km (3-4h), nobraukts ar Zephyr HR jostu BT 2.0 un HTC explorer, bez izslēgšanās.
Nevar noliegt mēdz būt errori, taču tas manuprāt saistīts ar paša tel. spējām stabili strādāt, kā arī programatūru, sesoriem utt, daudz posmu kur nobrukt.
Domāju ar jauno BT 4.0 vai smart, baterijas rādītājiem jābūt labākiem:)
Bet vai endomondo būs ok, ja HR , CADence būs telefonam caur BT 4.0 ?[/quote]
Endo pats un telefonu būšana ir liels lags, neatkarīgi no aksesuāriem. Kamēr specializēto iekārtu neviens neuzdāvina, jāsadzīvo.
BT 4.0, protams, strādā.
Telefons nerāda pulsu, neesot tam uz stūres un ar ieslēgtu ekrānu. Gonkai tas ir pilnīgs fail. labāk iztērēt $$$.$$ uz normālu racing iekārtu, nevis čakarēties. Es telefonu izmantoju tikai kā playeri un īsākiem gabaliem, tur HR uzskaite kā tāda nav vajadzīga
ar pulsometru sačakarēs dārgās android mobilkas accu un tuvākā nākotnē iztērēs 2x300eur, lai pēc gada vēlreiz iztērētu 300eur.
par to summu sanāk 5x garmini līdz gadsimta beigām
Šis nekādi nav par savietojumu ar pulsometru u.t.t., bet cik palasījos atsauksmes, tad galvenās ‘vaimanas’ par šo modeli ir ierobežotais iekšējās atmiņas lielums. Var ielikt SD karti, taču tā nepaplašina pieejamo atmiņu, bet darbojas kā ārēja atmiņa - t.i. to var izmantot mūzikas un citiem failiem, bet ne programmu instalēšanai. Tātad, ja grib likt daudz aplikācijas, tad šis drīz piepildās. Cik saprotu, tad 'out-of-the box, šim modelim ir pieejami brīvi 800 Mb aplikācijām. Es nezinu, vai tas ir daudz vai maz, un cik kuram vajag.
Es pats arī meklējos pēc rugged viedtālruņa, tāpēc šis ir interesanti.
[quote=vitamiins_xc]ar pulsometru sačakarēs dārgās android mobilkas accu un tuvākā nākotnē iztērēs 2x300eur, lai pēc gada vēlreiz iztērētu 300eur.
par to summu sanāk 5x garmini līdz gadsimta beigām[/quote]
man personiski neviena klausule ilgāk pa divi gadi nav novilkusi. līdz ar to taisīt problēmu no tā, kas var vai nevar notikt ar aķi ir pilnīgi lieki. Īsti nevaru iedomāties kā var sabojāt aķi ar signāla uztveršanu, un kurš te vispār runā par dārgiem androidiem:D tieši pretēji - lētiem.
[quote=Tantrix]Bet tagad , kad lasu , ka BT 4.0 jau ir bačas ziņā ok … un ir arī HR, CAD datčiki ar BT4.0 , vai ir vērts piemaksāt 60 Ls par ANT + ?
[/quote]
Ja neplāno izmantot ESOŠUS ANT+ aksesuārus (sirds ritma, ātruma vai pedalēšanas sensorus), tad droši vien nav vērts. Kad pērc android telefonu, pārliecinies, ka tam bez specifikācijā norādītā BT4.0, būs pieejama vismaz Android 4.3 operētājsistēma. Uz vecākas operētājsistēmas Bluetooth smart iekārtas nedarbosies (lai arī telefonam pēc specifikācijas būs BT4.0 atbalsts (dzelži)).