Varbūt aizej uz šmerli pamāci vīrus kā tu nosaki ķēdes beigšanos, citādi viņi tur ar kaut kādām aizvēsturiskām metodēm mēra :D[/quote]
Diezvai tie vīri nezin vai ķēde ir pāri tiem 0.75 palokot to uz sāniem :D
Visa tā epopeja ar pronlong domāju ir epizodiska. Bija ķēžu eļļu laiks, bija finish line+icewax (nesen vien no tā izaugām :D) tagad ir prolong.
Tas gan tiesa - salīdzinot ar visiem pārējiem pudelīšsmēriem no prolonga - nelīp smiltis. Lai gan tā kā man braucot pa zemes ceļiem (tā, ka viss ritens putekļos) tas prolongs ātri izlietojas (pušamais). Bundžiņa ātri izbeidzās… Jāpamēģina variants pudelītē!
smiltis un putekli tiešām ir tā lieta kas prolongu ātri dabū nost no ķēdes. Bet par laimi mazā pudelīte ir tik maza ka to ērti var paņemt līdzi, ja brauciens ar velo ir garaks par 200km…
Saņēmos beidzot mazgāšanai ņemt nost ķēdi, un šī procesa gaitā man radās daži jautājumi.
powerlocki visiem ražotājiem lai noņemtu ķēdi vajag stangas? Vai arī ir krutie varianti kurus var ar pirkstiem dabūt vaļā!
Mazgāšanu kā te izlasīju veicu divos posmos. Vispirms izmazgāju smiltis ar ūdeni+mazgājamais līdzeklis. Tad izmazgāju šķaidītājā. Un pēc nosusināšanas apstrādāju ar Prolong.
Manis izvēlētais mazgāšanas trauks bija 2l. cocacola pudeles, bet kā es secināju izvilkt no tās ķēdi ārā pēc mazgāšanas nereāli. Nācās griezt vēderus. Padalieties kādos traukos veicat mazgāšanu, plīstošus materiālus nepiedāvāt.
Lietoju 5L ūdens pudeli. Domāju kāda veca velopudele, vai piem. isostar ar lielo korķi ievērojami atvieglotu izņemšanu.
Links parasti neņemas nost ja starp ārējām un iekšējām plāksnītēm ir netīrumi, kas neļauj linku saspiest. Tad vajag plaķenes lai pārvarētu tos gružus. Citreiz izdodas izpūst ar WD40 vai ko taml, kas šķīdina un pūš.
P.S. It kā pa tēmai: tā kā man IceWax2 nepatīk varu pārdot, vai iemainīt pret kaut ko noderīgu ~1/2 izlietu vasaras vidū pirktu pudelīti.
Ķēdes smērs berner - http://shop.berner.eu/berner/export/productgroup/736109/Whole+product+range/Chemicals/Dissolving+and+lubricating/Spray+for+Motorcycle+Chains&. Tikko uzpūšot šķidrs, viegli satek spraugā starp rullīti un plāksnīti. Pēc stundas jau izskatās pēc pašķidra roku krēma. Noturība ilga, kādu smilšu graudiņu vairāk pievelk, kā tīrs bleķis, bet kustinot ķēdi švirkstēšana nav novērojama. Pēc 150 km šosejas izskatās, ka nav ne jāmazgā, ne jāpapildina. Rīt pēc pļaviņām ierakstīšu, kā uzvedās MTB apstākļos. Cena 4.50 - 5 lati. Ir mazais ‘‘pipuks’’ jau klāt un klāt nāk arī salmiņš. Mazgājas ar dīzeli/benzīnu/šķīdinātājiem, bet vislabāk protams ar to pašu berner bremžu ‘‘klīneri’’
[quote=A Vanags]Ja par eļļošanu, tad vislabākais līdzeklis ir http://www.prolong.com/A_SPL100spray.html
Šobrīd “Šmerļa” testi parāda ka šādā rudens laikā 500km nobraukums ķēdei dod apm. 0.1mm izstiepšanos.
Protams, ka galvenais ir lai ķēde tiktu regulāri tīrīta. ;)[/quote]
Laba eļļa tiem cilvēkiem, kuri pēc katra brauciena mazgā ķēdi un eļļo atkal. Parastam lietotājam neieteiktu. sorry :)
[quote=Veloeksperts][quote=A Vanags]Ja par eļļošanu, tad vislabākais līdzeklis ir http://www.prolong.com/A_SPL100spray.html
Šobrīd “Šmerļa” testi parāda ka šādā rudens laikā 500km nobraukums ķēdei dod apm. 0.1mm izstiepšanos.
Laba eļļa tiem cilvēkiem, kuri pēc katra brauciena mazgā ķēdi un eļļo atkal. Parastam lietotājam neieteiktu. sorry :)[/quote]
Piekrītu!
Produkts ir pilnīgs mēsls! Pēc ķēdes mazgāšanas un eļļošanas ar prolong nominos 120km, kuru laikā smērviela no ķēdes pilnībā izstrādājās. Nebija laika pēc brauciena uzreiz velo apkopt, rezultātā ķēde paspēja sarūsēt.
[quote=gatis1985][quote=Veloeksperts][quote=A Vanags]Ja par eļļošanu, tad vislabākais līdzeklis ir http://www.prolong.com/A_SPL100spray.html
Laba eļļa tiem cilvēkiem, kuri pēc katra brauciena mazgā ķēdi un eļļo atkal. Parastam lietotājam neieteiktu. sorry :)[/quote]
Piekrītu!
Produkts ir pilnīgs mēsls! Pēc ķēdes mazgāšanas un eļļošanas ar prolong nominos 120km, kuru laikā smērviela no ķēdes pilnībā izstrādājās. Nebija laika pēc brauciena uzreiz velo apkopt, rezultātā ķēde paspēja sarūsēt.[/quote]
Es gan nepiekrītu.
Nobraucu ar vienu ķēdi 3750 km (līdz 1.0 izstiepumam). Velosipēds tika mazgāts tieši vienu reizi + ķēde netika īpaši mazgāta. Ik pa laikam ķēdi noslauku ar lupatiņu un eļļoju pa virsu. Kā saka: es gribu, lai ķēde kalpo man nevis otrādi. :)
Nezinu, par ko jūs tā safanojušies! No visām smērvielām, kuras nācies lietot, prolongs ir pārliecinoši sliktākais. Smērviela ātri no ķēdes pazūd (pat pateicīgos apstākļos, nemaz nerunājot par lietu un smilšainu vidi), ķēde ātri sāk “žvadzēt”. Var jau būt, ja viņu ik pēc 20km ņem nost, mazgā, slauka un smērē pa jaunu, tad var ar vienu ķēdi, kā te daži saka, 5000 un vairāk km nobraukt, bet man patīk braukt, nevis čakarēties. Uzskatu, ka vismaz 100km smērvielai uz ķēdes būtu jākalpo. Prolongs pagaidām ir vienīgā no manis lietotajām smērvielām, kas šai manai pieticīgajai prasībai neatbilst.
Varu piekrist oskaram kad nav ko laiku tērēt tādiem sīkumiem kā ķēdes mazgāšanai. Ja sarēķina kopā laiku,smērvielas cenu un to efektu ko tas viss dod tad labāk ir eļļot ar mašīneļļu un ķēde tā pat kalpos,varbūt drusku mazāk bet ķēde jau nav tik dārga lai tā koptu.
Piekrītu!
Produkts ir pilnīgs mēsls! Pēc ķēdes mazgāšanas un eļļošanas ar prolong nominos 120km, kuru laikā smērviela no ķēdes pilnībā izstrādājās. Nebija laika pēc brauciena uzreiz velo apkopt, rezultātā ķēde paspēja sarūsēt.[/quote]
Es gan nepiekrītu.
Nobraucu ar vienu ķēdi 3750 km (līdz 1.0 izstiepumam). Velosipēds tika mazgāts tieši vienu reizi + ķēde netika īpaši mazgāta. Ik pa laikam ķēdi noslauku ar lupatiņu un eļļoju pa virsu. Kā saka: es gribu, lai ķēde kalpo man nevis otrādi. :)[/quote]
Eļļoju ar ko pagadās (pēdējos 1000km ar 2 taktu eļļu)
Kārtīgi mazgājis ķedi esmu 2 reizes (Pārejās reizes ar karcher nopūsts)
Nobraukti 4300km (1000 mtb / pārejais šoseja/pilsēta)
ķēde SLX
izstiepums vēl nav 1.0
Protams kad to ņēmu vērā,ķēde un zobrati jau dilst pārsvarā kad ir sausi un cik esmu novērojis tad daudzi tā brauc. Neiet runa par tiem kas brauc sacensībās bet gan ikdienā un arī garos pārbraucienos.