ķēdes eļļošana

Es eļļoju ar sintētisko motoreļļu 5w…un nav ne vainas,braucu cauru gadu un ne tikai pa asfaltu,zobrati un ķēde gadam pietiek pie tādas lietošanas.

Ja pieskaroties ķēdei, rokas iekrāsojas melnā krāsā, tad ķēde nav ne kopta, ne pareizi eļļota.

Jebkuram mehāniskajam mezglam dilstot rodas melni nosēdumi uz virsmas,protams kad svaigi mazgāta un eļļota ķēde neatstās melnus nosēdumus. Nobrauc vienus 100km pa granti un tad paskaties vai būs ķēde tīra un neatstās melnus nosēdumus.

Tiesa, nekad vēl nav sanācis tādus gabalus braukt. Ja kādreiz izdosies, tad pateikšu kā ir.

Eļļai ir jāpaliek melnai! Varat man stāstīt tālāk par to, ka prolong atstāj mikronu slāni, kas nedeldē metālu. Tas, ka eļļa ir melna, nenozīmē, ka tā ir pilna ar aci saskatāmiem smilšu graudiņiem. Tas melnums jau rodas arī no paša metāla mikroskopiskajām skaidiņām. Ja pēc brauciena nav sajūtama čirkstēšana, un rullīši brīvi griežas viss ir kārtībā.

P.S. berner ķēžu eļļa pēc pļaviņām sevi ļoti labi parādija, dubļi to neietekmēja, bet varbūt, tomēr ja 50+ un baigi slapjais diezgan nopietni būtu jāsapūš. Statoil licax 90 rudenim pa biezu, karstās vasaras dienās bija labāks. (150 km grants ceļa nespēja viņu izstrādāt)

Vairāk vai mazāk, bet braucu gandrīz katru dienu no sniega nokušanas līdz sniega uzsnigšanai. Lietus nekad nav traucējis. Ja kasete maksā 100 EUR, tad par kopšanu ir jādomā, bet es braucu ar 20 EUR kaseti un 10 EUR ķēdi, tāpēc ķēdes pucēšanas vietā izvēlos braukšanu.

:)

Idiotiem pat vislabākā eļļa pasaulē būs sūds.

p.s. jau rakstīju, ka es ķēdi mazgāju reizi nedēļā un eļļoju attiecīgi pēc vajadzības, reizēm reizi 3 dienās, reizēm reizi nedēļā, un kaut braucu katru dienu, visdažādāko kilometrāžu, pretendziju nav.
Parastu ķēdi ziemā nobraucu 3000km un vasaras ričukam 4700km vel nav ķēdes robeža. Tātad, tie rējēji kautko nejēdz darīt kā nākas…

[quote=A Vanags]Idiotiem pat vislabākā eļļa pasaulē būs sūds.

p.s. jau rakstīju, ka es ķēdi mazgāju reizi nedēļā un eļļoju attiecīgi pēc vajadzības, reizēm reizi 3 dienās, reizēm reizi nedēļā, un kaut braucu katru dienu, visdažādāko kilometrāžu, pretendziju nav.
Parastu ķēdi ziemā nobraucu 3000km un vasaras ričukam 4700km vel nav ķēdes robeža. Tātad, tie rējēji kautko nejēdz darīt kā nākas…[/quote]

Pareizi tu saki, ka idiotiem. Tā pat, kā idioti sākumā brauc ar 26 ratiem, tad izrādās, ka tas ir galīgi garām un ka normāli džeki brauc ar 29. Vēl pēc laika izrādās, ka arī 29-eri arī ir cirvji, jo bezjēdzīgi iztērējuši lielu naudu, respektīvi, visi normālie džeki nu jau brauc ar 27- niekiem. Tas pats ar 3-8, 3-9, 3-10, 3-11 sistēmām, kas nu jau ir pilnīgi garām, jo jābrauc ar vienu zobratu priekšā. Un kad tavā sīktirgoņa kantorītī tirgošanā parādīsies, piemēram, prolong-2, tad tu arī te savā “eksperta” stilā kladzināsi, ka tas ir labākais, kas jebkad bijis, ka nu jau ar vienu ķēdi var nobraukt visu mūžu. Un tie, kas nepiekritīs, tiks pasludināti par pamuļķiem, kas neko no velo nejēdz! Un idioti tik nāks un pirks!

[quote=gatis1985][quote=A Vanags]Idiotiem pat vislabākā eļļa pasaulē būs sūds.

Parastu ķēdi ziemā nobraucu 3000km un vasaras ričukam 4700km vel nav ķēdes robeža. Tātad, tie rējēji kautko nejēdz darīt kā nākas…[/quote]

Pareizi tu saki, ka idiotiem. Tā pat, kā idioti sākumā brauc ar 26 ratiem, tad izrādās, ka tas ir galīgi garām un ka normāli džeki brauc ar 29. Vēl pēc laika izrādās, ka arī 29-eri arī ir cirvji, jo bezjēdzīgi iztērējuši lielu naudu, respektīvi, visi normālie džeki nu jau brauc ar 27- niekiem. Tas pats ar 3-8, 3-9, 3-10, 3-11 sistēmām, kas nu jau ir pilnīgi garām, jo jābrauc ar vienu zobratu priekšā. Un kad tavā sīktirgoņa kantorītī tirgošanā parādīsies, piemēram, prolong-2, tad tu arī te savā “eksperta” stilā kladzināsi, ka tas ir labākais, kas jebkad bijis, ka nu jau ar vienu ķēdi var nobraukt visu mūžu. Un tie, kas nepiekritīs, tiks pasludināti par pamuļķiem, kas neko no velo nejēdz! Un idioti tik nāks un pirks![/quote]Un kur ir problēma?Mūsdienās tas saucās progress:)

ice wax, ķēde spīd un laistās ) Bieži gan jāatkārto eļļošanu bet esmu gatavs paciest šo “trūkumu”

[quote=Maris][quote=gatis1985][quote=A Vanags]Idiotiem pat vislabākā eļļa pasaulē būs sūds.

Pareizi tu saki, ka idiotiem. Tā pat, kā idioti sākumā brauc ar 26 ratiem, tad izrādās, ka tas ir galīgi garām un ka normāli džeki brauc ar 29. Vēl pēc laika izrādās, ka arī 29-eri arī ir cirvji, jo bezjēdzīgi iztērējuši lielu naudu, respektīvi, visi normālie džeki nu jau brauc ar 27- niekiem. Tas pats ar 3-8, 3-9, 3-10, 3-11 sistēmām, kas nu jau ir pilnīgi garām, jo jābrauc ar vienu zobratu priekšā. Un kad tavā sīktirgoņa kantorītī tirgošanā parādīsies, piemēram, prolong-2, tad tu arī te savā “eksperta” stilā kladzināsi, ka tas ir labākais, kas jebkad bijis, ka nu jau ar vienu ķēdi var nobraukt visu mūžu. Un tie, kas nepiekritīs, tiks pasludināti par pamuļķiem, kas neko no velo nejēdz! Un idioti tik nāks un pirks![/quote]Un kur ir problēma?Mūsdienās tas saucās progress:)[/quote]

Drīzāk “dolor vulgaris” jebšu patērētājs parastais ;) “Pārākā” produkta meklējumos pēc mārketinga/pārdevēju norādēm.

Par progresu varētu saukt tos velosipēdus kuriem ķēdes vietā jau nāk zobsiksna un nevajag nekādas eļļas kā arī pārnesums ir rumbā.

Siksna jau nav tas labākais, uzbūvēs pārvadu ar kardānu (varbūt ir jau?) ātrumus rumbā tad tas būs progress, bet nu ķēžu smēervielu tirgotāji jau to nepieļaus :) :) :)

Siksnai ķēdes vietā ir tikai viens liels mīnuss - dubļos nemaz nav labi.
Ar kardānu velo arī jau sen bij uzražoti, bet tur mīnuss ir ka svars ir liels.

siksnai ar dubļiem sen vairs nav problēmu jo siksnas “zobrati” ir ar puscauriem zobiem. Ja nebūtu problēma ar siksnas stiepšanos pie smagas kājas, tad sen jau man tāds pārvads būtu. Protams vēl ir kaudzīte mīnusiņu. http://cyclingabout.com/index.php/2012/05/carbon-belt-drive-everything-you-ever-need-to-know/

[quote=gatis1985]ķēde ātri sāk “žvadzēt”.[/quote]Prolong gadījumā žvadzēt nebūt nenozīmē, ka eļļa beigusies. Mikro slānis vēl ir un strādā. Jāsadzird vai jāsajūt ir nākamā stadija, kad arī tas slānītis arī ir beidzies. Bet ja ik pa 100km uzpūtīsi - pēdējo “nekā ķēdē nav” stadiju nesagaidīsi.
Bet nu katrs izvēlās, kas patīk - melna ķēde tiešām izskatās eļļotāka par prolonga it kā žvadzēšanu :]

Par kādu 1.0 izstiepumu jūs šajā tēma runājat - tas ir 1.0 mm vai 1.0 %? Un ja mm tad uz kādu ķēdes posmu skaitu? Laikam palaidu garām šo jēdzienu, atvainojos :)

Tie ir %. Sīkāk: http://www.londoncyclist.co.uk/when-should-you-replace-your-bike-chain/

Par šiem mm iet runa: http://veloauto.wordpress.lv/2013/02/05/kedes-nomaina-quick-link/