Viņa man ir pilināmā. Būs jāiegādājas pūšamā. Kur to varēja dabūt pa lētākām naudiņām?
Ienāca prātā TdF. (vai citas pro tūres)
Kā tur tas viss notiek, maina ķēdes katru posmu, eļļo, un ar ko?
Maina katrus 2-3 posmus, eļļo ar to, ko sponsors dod.
Ir pamatotas aizdomas ka agrāk ķēdes bija izturīgākas, materiālu vai termiskās apstrādes ziņā (taču nekādu konkrētu ciparu man nav).
Precizējot nobrauktos km, man 0.75 robeža bija pie 1200-1300km un 1% iestājās pie ~1600km.
Tagad pie 2000 vēl nav 0.75. Braukšanas apstākļi ārpus Vivus maratona ir tipiskas Mežaparka smiltis.
Prolong testā izmantoju Ultegra CN93 un Yumeya CN-YM81 (abas 9sp).
p.s. vairāk uzmanību veltu eļļošanai, mazāk mazgāšanai (mani neinteresē kāda ķēde izskatās no ārpuses, svarīgi lai viegli griežas).
[quote=LOOK]Ir pamatotas aizdomas ka agrāk ķēdes bija izturīgākas, materiālu vai termiskās apstrādes ziņā (taču nekādu konkrētu ciparu man nav).
Precizējot nobrauktos km, man 0.75 robeža bija pie 1200-1300km un 1% iestājās pie ~1600km.
Tagad pie 2000 vēl nav 0.75. Braukšanas apstākļi ārpus Vivus maratona ir tipiskas Mežaparka smiltis.
Prolong testā izmantoju Ultegra CN93 un Yumeya CN-YM81 (abas 9sp).
p.s. vairāk uzmanību veltu eļļošanai, mazāk mazgāšanai (mani neinteresē kāda ķēde izskatās no ārpuses, svarīgi lai viegli griežas).[/quote]
Senāko ķēžu izturība lielā mērā varētu būt saistīta ar to, ka …,8 ātrumu ķēdes atšķirtās no 9,…-ātrumniecēm. Vairāk materiāla vairāk kam dilt, attiecīgi ilgāks mūžs.
Varbūt kāds var padalīties ar aptuveno SS ķēdes mūzu?
es savam SS lieku 8 ātrumu ķēdi šimas HG50, redzēs kā būs ar prolong, bet pirms tam 1 ķēde dzīvoja ~1500 km.
plato SS ķēdi vienreiz izmēģināju, konkrēti SRAM PC1, tā man nobeidzās ātri, ja pareizi atceros pat 1000 km nenobraucu. Tad kautkur www lasīju, ka SS labāk lietot daudzātrumu ķēdes, 9 un 10 imho ir par šauru, bet 8 ātrumu lieliski der uz SS zvaigznēm.
edit: SS ķēde tika lietota 80% MTB sacensībās
Nesen SS ķēde bija sasniegusi tuvu max izstiepumu un nobraukti bija 1200km ar kopšanu un periodisku eļļošanu (bez pārspīlēšanas- vannošanām, katra posma samīļošanu u.c. izdarībām). Pārsvarā pilsēta, nedaudz meži/offroads. Ķēde- MARWI UN747.
Patreiz uzliku citu, skatīsies cik izvilks…
YouTube Prolong kanāls piedāvā:
http://www.youtube.com/watch?v=sJefXgfPuBg
Būtu bijis labāk ja paņemtu netīru mtb un nodemonstrētu kā nomazgā. Nevis uz jauna šosejnieka.
[quote=LOOK]YouTube Prolong kanāls piedāvā:
http://www.youtube.com/watch?v=sJefXgfPuBg[/quote]
daļa no prolong nonāca arī uz aploka bremzējošās daļas, kā to notīrīt? nebija labāk kautko uzlikt tajā vietā?
Priekš šosejnieka viņš bija pat ļoti netīrs un tālu no jauna riteņa (lietots no sezonas sākuma).
Mērķis bija parādīt nepieciešamo darbību minimumu.
Ar to mazgāšanas līdzekli kas man rokā Prolongu var nomazgāt eleganti no jebkuras virsmas kas nav metāls.
Pēc video redzamās procedūras velo devās kārtējā treniņā, īpašnieks bija pārsteigts par izcilo bremzēšanas kvalitāti.
Psc. Skat. parakstu.
Ar to mazgāšanas līdzekli kas man rokā Prolongu var nomazgāt eleganti no jebkuras virsmas kas nav metāls.
Pēc video redzamās procedūras velo devās kārtējā treniņā, īpašnieks bija pārsteigts par izcilo bremzēšanas kvalitāti.[/quote]
Video vairs nav piejams :(
[youtube]sJefXgfPuBg[/youtube]
Cepuri nost, tomēr īstz brīnumlīdzeklis, no bleķa notīrīt nevarot, gan ķēdi ieeļo, gan bremzēs palīdz radīt vienmērigu un pietiekami lielu berzi, lai bremžu lietotājs būtu starā!?
Uz Prolonga pusdienas cept arī var?
Sakarā ar uzkopšanas darbiem video būs redzams pēc neilga laika, jau iepriekš atvainojos.
Kad es pirmo reizi pūtu Prolong uz ķēdi, sanāca trāpīt arī bremžu diskiem, es to ātrumā nemanīju un bremzes praktiski pārstāja strādāt. Un nevajag stāstīt ka tas mazgājās nost. Tik pēc bremžu kluču apstrādes ar gāzes liesmu bremžu darbība normalizējās(sadedzinot visu eļļu). Tagad pirms to pūst uzmetu virsū rotoriem lupatu.
pastāsti, kā var eļļojot ķēdi uz rotoriem uzpūst? Rokas aug no pakaļas?
Pilnīgi mierīgi. Pašam nav gadījies - no laika gala lietoju salveti uz rotora.
Ja nav izdomas, tad noteikti tā var gadīties :)