wrongway, Tev par prieku esmu labu laiku braucis motokrosā un kritis neskaitāmas reizes. Pēc fotogrāfijas izskatās, ka esi ielidojis kokā, jo pret zemi grūti būtu izsist tāda veida coķi. Man par laimi kritieni bija ar vieglākām sekām un galva netika cietusi :)
Cilvēki ir dažādi. Viens gūst kaifu no nekontrolētas nešanās pa trasi, nolido ar visu braucamo no kraujas un tad lepni filmē savus salauztos pirkstus un fiksi izliek Youtube. Tie, kam rūp smadzeņu saglabāšana, paši izvērtē un lieto ķiveri un citus drošības līdzekļus, kuri var noderēt pēkšņa atgadījuma brīdī.
Galvenā pretenzija pret Tevis sludināto “patiesību” ir tā, ka Tu ne tikai pats atsakies mēģināt saprast loģiskas sakarības, bet vēl mēģini sevi pozicionēt kā drošības ekspertu.
Ja kāds domā, ka lēni ripinošām meitenēm ķivere nav nepieciešama, tad atļaušos norādīt, ka notriektas viņas mēdz lidot pa gaisu diezgan tizli un bieži ar pakausi piezemējas.
Protams, ķiverē svīst, ķiveres jākopj, jo var sākt smirdēt, nu mati toč ātrāk paliek netīri. Tomēr katram ir jāizvērtē, cik sevi jāsargā. Ja es braucu bez ķiveres, tad cenšos izvairīties no ekstrēmākiem manevriem, bet tik un tā apzinos, ka gadīties var visādi.
Daudzās valstīs šīs lietas ir sakārtotas caur apdrošināšanu. Biezais klients par savu dārgo ārstēšanu maksās visu līdz pēdējam centam, ja būs ignorējis apdrošināšanas līguma punktu par ķiveres lietošanu braucot ar velo. Miljoniem apdrošināšanas nav vispār, viņi var braukt droši bez ķiveres - tik un tā neviens nelāpīs kopā.
Domāju, ka sportisti būtu labs piemērs pārējiem - ķivere jālieto un tas ir stilīgi, jo negribu spaidīt ratiņkrēsla pogas. Tas ir arī atbildīgi pret sevi un to nelaimīgo, kurš būs vainīgs, kad uzskries tev virsū. Arī pārējie var piedalīties šajā kustībā un nekautrēties lietot ķiveri vienmēr un visur. Laba ķivere ir stilīga. Būt gudram arī ir stilīgi. Tā mēs ar laiku nonāksim līdz situācijai, kad ieraugot riteņbraucēju bez ķiveres, tas liksies jocīgi.
Tie, kuriem rūp savas smadzenes, bet ķiveri neļauj vilkt reliģiskā vai cita pārliecība ir alternatīva, tiesa ne pārāk lēta, bet efektīva:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ol_3KXuROwQ