[quote=wrongway]
No citu valstu (ne tikai DK un NL) mārketinga pieredzes ir zināms, ka ķiveres bildēs atbaida cilvēkus no riteņbraukšanas.[/quote]
Nu tad vajag vienkārši mainīt cilvēku attieksmi. Jāpagriež ir viss otrādi - “ķiveres ir stilīgi”. Brošūrā ir jāparāda, noplucis lauķis ar alus pudeļu maisiņu uz kaut kāda “Aista” stūres un pretīm tam skaista meitene ar ķiveri. Motociklistiem tak ķiveres ir stilīga lieta, ar ko viņi tiek pamanīti un atpazīti manuprāt. Tā teikt, aksesuārs, kas pilnveido tavas personas tēlu.
[quote=ska][quote=wrongway]
No citu valstu (ne tikai DK un NL) mārketinga pieredzes ir zināms, ka ķiveres bildēs atbaida cilvēkus no riteņbraukšanas.[/quote]
Nu tad vajag vienkārši mainīt cilvēku attieksmi. Jāpagriež ir viss otrādi - “ķiveres ir stilīgi”. Brošūrā ir jāparāda, noplucis lauķis ar alus pudeļu maisiņu uz kaut kāda “Aista” stūres un pretīm tam skaista meitene ar ķiveri. Motociklistiem tak ķiveres ir stilīga lieta, ar ko viņi tiek pamanīti un atpazīti manuprāt. Tā teikt, aksesuārs, kas pilnveido tavas personas tēlu.[/quote]
Un nokāpjot no divriteņa man tā ķivere līdzi jāstaipa?
Protams, ka nē! Jāuzvelk tikai krišanas momentā, kad jūti, ka tūlīt draud smadzeņu satricinājums. Pārējā laikā tak ir pārāk nestilīgi un nūģiski.
Tas pats piemērs atkal par motociklistiem. Viņi ieejot krogā, pontīgi noliek ķiveri uz galda, lai visi redz.
Par ko notiek strīds?
wrongway, piedod, bet izskatās, ka Tev uzinstalēta kaut kāda pašiznīcināšanās programma. Tu brīžam spried kā pusaudzis. Jā, ja vajag, tad staipi ķiveri līdz vai pieslēdz to pie velo. Ķivere ir vajadzīga tāpēc, lai Tu saglabātu kaut kādu cerību smadzenes paglābt un atlikušo mūžu nesiekalotos pa spilvenu, ja šāda nelaimīga sagadīšanās ar Tevi notiek. Viss! Nekāda diskusija nav par šo nav pieļaujama! Ja pats neesi nobriedis šādam atbildīgam solim (valkāt ķiveri), tad ar savu dumjo piemēru neaicini citus ignorēt elementāras patiesības. Lai par šo jautājumu izsakās tie, kuri ir dzīvē pieredzējuši. Piemēram, jebkurš sportists ar stāžu pastāstīs Tev pieredzēto, kad ķivere vairāk vai mazāk kādu glābusi. Arī mūsu komandā ir tādi piemēri: ķivere salauzta, sekundes vai pat minūtes no apziņas dzēstas un prieks, ka viss beidzies daudz maz labi. Ir bijis gadījums, kad meitenei lēnām iesildoties bez ķiveres uznesās virsū kāds idiņš, kurš domā, ka nesties lielā ātrumā pūlī ir stilīgi un izceļ viņa drosmi. Sezona pagalam un turpmāk meitene bez ķiveres vairs ne soli. Vajag mācīties no citu kļūdām!
Brīžam izskatās, ka Tev vienkārši patīk publiku tracināt un spriest atklāti destruktīvi, pretēji jebkādai loģikai.
Pats nelietoju ķiveri vienmēr, bet, ja paredzama braukšana grupā, lielā ātrumā, vai vienkārši plānota tāda braukšana, kuras laikā vārnu šaudīšana nav paredzēta, tad es ar ķiveri jūtos komfortabli. Gluži otrādi, ja es šādā situācijā brauktu bez ķiveres, es justos kaut kā dīvaini un izjustu diskomfortu.
Jāni, ir manā kolekcijā arī beigtas ķiveres un dzēstas apziņas sekundes, taču ikdienā lietot ķiveri ir muļķīgi. Protams, šeit nav runa par treniņiem, vai kurjeru tipa pilsētas močītājiem, bet meitenēm tilla svārciņos lēnām dudinot pa veloceliņu. Nu NAV vajadzīga šeit ķivere. Kad autovadītāji, skrējēji, vai pat gājēji sāks lietot ķiveres, tad arī meitenes tilla svārciņos būs spiestas to darīt. Nevajag cīnīties ar sekām, vajag cīnīties ar cēloni!
Uzskatu, ka ķivere jālieto katram riteņbraucējam bez ierunām. Iespējams, Tu brauksi lēnām un uzmanīgi, bet atradīsies kāds, kas tev vnk uzbrauks virsū.
Tad ejot uz veikalu arī uzvelc ķiveri. Varbūt sagribēsies man Tev uzbraukt virsū.
Pēc Tavas loģikas tā sanāk.
Wrongway ir pilnīga taisnība par ķiverēm. Aģitācija par ķiveru lietošanu ikdienas satiksmē = mazāk riteņbraucēju uz ielām = vairāk negadījumu. Šī sakarība ir jau gadiem izpētīta un statistiski pierādīta, nav vajadzības kāpt uz tiem pašiem grābekļiem, ko citi jau izmēģinājuši. Sacensības, darbs utt - tā ir cita lieta. Vienkārši nav saprotams, kādēļ QQ neaģitē, ka ķiveres vajag autovadītājiem? tur pēc statistikas smagu galvas traumu ir daudz vairāk, ikdienas satiksmē.
Runājot par bukletu - man te kolēģe, kas slikti saprot latviski 38. lappusē saprata, ka stumjot salauztu velo jāpārvietojas pa nomali braukšanas virzienā. - domāju, ka iemesls ir izkārtojums, teksts pie bildes saplūst ar parasto tekstu.
[quote=wrongway]
Un nokāpjot no divriteņa man tā ķivere līdzi jāstaipa?[/quote]
Jā. Var arī piesprādzēt pie velo - palīdz.
Tad ejot uz veikalu arī uzvelc ķiveri. Varbūt sagribēsies man Tev uzbraukt virsū.
Pēc Tavas loģikas tā sanāk.[/quote]
Runa iet par velosipēdistiem.
Ja pārvietojos uz velosipēda, ķiveri lietoju un iesaku to darīt visiem.
DZ tu gan laikam nelieto :)
Runa nekur neiet. Tā vai nu ir, vai tās nav!
Ko es lietoju un ko ne, tas lai paliek pie manis. Varu piebilst, ka manā īpašumā ir 5 ķiveres, viena no tām ir relikvija pēc ļoti smaga kritiena.
[quote=wrongway][quote=ska][quote=wrongway]
Nu tad vajag vienkārši mainīt cilvēku attieksmi. Jāpagriež ir viss otrādi - “ķiveres ir stilīgi”. Brošūrā ir jāparāda, noplucis lauķis ar alus pudeļu maisiņu uz kaut kāda “Aista” stūres un pretīm tam skaista meitene ar ķiveri. Motociklistiem tak ķiveres ir stilīga lieta, ar ko viņi tiek pamanīti un atpazīti manuprāt. Tā teikt, aksesuārs, kas pilnveido tavas personas tēlu.[/quote]
Un nokāpjot no divriteņa man tā ķivere līdzi jāstaipa?[/quote]
Te tu ej galējībās, itkā cik saprotu piedalies brošūras tapšanā par drošu velobraukšanu, izlasi vēl reiz-drošu velo braukšanu, bet pats esi pret ķiverēm??? Tu es īstajā vietā?
Jocīgi.
Jā, drošas velo braukšanas pašā idejas pamatā ir drošas braukšanas vides nodrošināšana velosipēdistiem. Drošā vidē ķivere nav nepieciešama.
Izlasi vēlreiz ko uzrakstīji, un pievērs uzmanību šim teikumam: " Nevajag cīnīties ar sekām, vajag cīnīties ar cēloni!".Ķiveres nevalkāšana tagad, bet valkāšana tikai pēc avārijas ir cīnīšanās ar cēloni?
Kas ir avārijas cēlonis?
Jā, braucot viens pa mežu var nesavākties un iebraukt kokā- priekš kam ķivere?
Jā, braucot pa ielu, var iebraukt bedrē, apgāzties un sasist galvu- priekš kam ķivere?
Jā, braucot pa veloceliņu, var kaut kas samisēties- pārplīst ķēde, noķīlēt rats, var uzkrist uz ceļa braucamās daļas un tur vieglais ar 50km/h braucot uzbrauc tev virsū- priekš kam ķivere?
Jocīgs esi vai kas ar tevi?
Drošas velobraušanas pamatā ir droša braukšana.
Vides nodrošināšana ir bonuss, kurš var būt, bet vizdrīzāk tas nebūs, jātiek vaļā no ilūzijām.
Un, taisni sakot, ne jau tiem vīriem, kas grāmatas raksta, ir vajadzīga ķivere galvā, bet gan pašam braucējam.
Nenocietos. Wrongway blakus topikā meklē darbu veloveikalā, riteņu skrūvēšanā.
Un atmiņā atausa bijušais Integrācijas ministrs Nils Muižnieks, kurš uz darbu brauca ar skrituļslidām. Sieva pateica vienkārši. Tā kā tu naudu pelni ar galvu, tad bez ķiveres i nedomā braukt.
Es piederu pie grupas, kas savu naudu pelna ar galvu, tāpēc bez ķiveres nebraukāju (vismaz cenšos vienmēr to uzvilkt).
Pilsoņiem, kuriem galva nav jāpiepūla darbā, droši var doties bez ķiverēm, gan jau seškanti varēs rokās noturēt
Mans daba devejs saka tieši to pašu: “Glava, rokas veselas? Tad viss ok.”
pretķiveristi droša infrastruktūra nav realitāte! Cīnaties par to, lūdzu, mēs visi būsim laimīgāki, ja attīstīsies infrastruktūra, joslas utt.
Bet kamēr smagie, autobusi un jebkurš cits transports taurēs un stums nost no ceļa, tikmēr katrs rūpējas par savu drošību kā var un cik uzskata par nepieciešamu!
Papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem.
230.8. braukt ar mopēdu bez aizsargķiveres vai ar neaizsprādzētu galvā uzliktās aizsargķiveres siksnu, kā arī vest ar mopēdu pasažierus, kas nav uzlikuši galvā aizsargķiveri vai nav aizsprādzējuši galvā uzliktās aizsargķiveres siksnu. Bērnus vecumā līdz septiņiem gadiem atļauts pārvadāt tikai pilngadīgām personām;
Kā ir atiķiveristi ar rolleri ķivere nav jāliek? Retorisks jautājums uz to nav jāatbild.