Ja labas kājas, tad ar jebkuru verķi rauj ratā!
Ja labas kājas, tad ar jebkuru verķi rauj ratā![/quote]
Kaspar, ja man būtu Tavas kājas … :) ) )
Šis varētu būt pārliecinošs stāvos nobraucienos, nevienam tik vēl nav bijis drosmes ar to mēģināt braukt:
(atvainojos!)
Vai nav vienkāršāk “aizlikt pēcpusi” aiz beņķa stāvos nobraucienos, vajadzetu palidzēt, ja vien nebrauc lejup pa mājas sienu.
Grūti iedomāties, kur šāda tehnika nepalīdzētu, tātad, kāda jēga “kropļot” velo ar dažādu lielumu ratiem? Spēju nobraukt taču tāpat ierobežo tik paša apziņa!
Logiski, ka nopelniit vajag, jo paejot kadam laikam, esoshais tirgus piesatinaas kaa ar lietotu velo daudzumu, taa ar razhotaju daudzumu- rezultaataa pelnja kriit… Tad nu kuram pirmajam izdosies ko jaunu iedabut tirguu, tam ir ceriba labi nopelniit.
Tieshi tapat, kaa joprojam daudzaam pat stipri dargaam rumbaam razhotaji “nespej” uztaisiit kartiigus bliivsleegus… Kas arii ir logiski, jo pie shodienas materialiem un tehnologijaam tadas mantas kalpos parak ilgi ja saliks labus bliivsleegus.
[quote=rrvv]Manas domas kāpēc ražotāji ir sākuši reklamēt 29er:
- Salīdzinoši jauns produkts iespēja pārdot vēl vairāk jaunus velo. līdz ar to nopelnīt.
- Liek aizdomāties 26er. lietotājiem varbūt mainīt savu velo.
- Pēc pāris gadiem redzēsim ir tas mārketinga triks , vai nav.[/quote]
Vēl viens interesants video
Varbūt atļaušos iejaukties ar nedaudz atšķirīgu versiju, proti, man ir nevis 29, bet gan 28" ZZK Trekking ritenis. Un ir vienkāršs Classic 26nieks. Tīri subjektīva sajūta, ka ar 28collīgo var pabraukt ātrāk, kaut gan ir varbūt pavisam nedaudz smagāk mīt. Sačos nebraukāju ļoti regulāri, bet, ja sanāk, izvēlos 28". Svars abiem faktiski vienāds, arī citi parametri diezgan līdzvērtīgi, bet, ieejot garāžā, kur abi stāv blakus, instinktīvi paņemu to ar lielākajiem riteņiem.
Atvainojos, ja kādu esmu aizskāris ar neprofesionālu komentu.
Parādi kādas riepas stāv uz 28" un kādas uz 26", tas daļu sajūtu izskaidros ;)
Manas domas par 29" - smagi un dārgi. Pēc 3 gadiem paskatīsies kā būs.
runā, ka Trek karbona 29er rāmji esot vieglāki par 26"
Rāmja mīnus 100 gramus noēdīs ratu + 150 grami :)
riktīgs enkurs sanāk tas 29er :D
btw cik ta mums te tauta reāli brauc ar sub 9kg drapakiem, lai par to uztrauktos.
Ja labi grib, var dabūt 1400gr ratus priekš 29er, kas gan jau ka vieglāk nekā lielākai daļai SEB-istiem. Ja liek cieto dakšu, tad vispār nav par ko uztraukties.
Neiedziļinoties modeļos, manuprāt 29er iedalās trijās lielās cenu kategorijās, kas protams atstāj iespaidu uz maciņa biezumu.
Carbon - 1500-2000Ls / 10-11kg
ALU - 1000-1500Ls / 11-12kg
ALU - 500-1000Ls / 12-13kg
Naudas un svara attiecībai var un vajag izrēķināt koeficientu.
Tas ir mans kritērijs attiecībā uz jautājumu 29er or 26er ?
Aizmirsi vēl Cromoly, 29er izvēlas liela auguma braucēji, tad vēl arī smagākie izvēlas šos rāmjus, dēļ izturības! Kautgan rāmis nav daudzko smagāks par tavu <1k LVL komplektācijā norādīto Al
PS Cena un svara attiecība pārsvarā ir tāpēc, lai par to runātu, vairums tāpat sākumā skatās cenu un tad, ja aizdomājas, tad uzmet aci svaram!
Vai tad 1400g ir labi jāgrib? :D
Man liekas, ja labi grib, var 1100g ;)
un ja ripo ar Leftiju tad pat 1kg var dabūt.
tam leftijam vēl pieskaiti iznesuma veidojumu un IS pāreju :p
Par to jau ir runa.
Ja man par 1k piedāvā 12-13kg 29eru, tad šķiet loģiski papētīt cik kg 26eru var dabūt par to pašu 1k. ;)
Bet par lieliem cilvēkiem ar lieliem riteņiem jārunā citā kontekstā un ar citiem faktiem.
Šeit vienīgi vēlos atzīmēt, ka par 1k var dabūt smagu s… ;)
Ne jau svarā ir laime :)
… bet svarā var atrast laimi, ja tās nav citur :)
[quote=KKTK]Parādi kādas riepas stāv uz 28" un kādas uz 26", tas daļu sajūtu izskaidros ;)
Manas domas par 29" - smagi un dārgi. Pēc 3 gadiem paskatīsies kā būs.[/quote]
Riepas līdzīgas, tiesa gan, uz 26nieka platākas.