treku, un skatamies[/quote]
Boardman ar Lotus ričuku superman pozīcijā - 56.375Km hour record
Boardman ar Merckx style bike(+/- standarta treka velo ar apaļām trubām un zemprofila kaļosiem) - 49.441Km hour record
Es šo diskusiju nemaz neturpināšu.
treku, un skatamies[/quote]
Boardman ar Lotus ričuku superman pozīcijā - 56.375Km hour record
Boardman ar Merckx style bike(+/- standarta treka velo ar apaļām trubām un zemprofila kaļosiem) - 49.441Km hour record
Es šo diskusiju nemaz neturpināšu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Boardman#The_Hour_Record
Ja 28 gadus vecu rekordu var pārspēt par 10m… lūk par šāda veida tehnikas/rezultāta starpībām es biju domājis.
[quote=A Vanags]http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Boardman#The_Hour_Record
Ja 28 gadus vecu rekordu var pārspēt par 10m… lūk par šāda veida tehnikas/rezultāta starpībām es biju domājis.[/quote]
Tieši tāpēc, ka velosipēdi bija teju identiski :facepalm:
Es jau rakstīju ka cilvēka gaisa pretestība veido 90%, velosipēda 10%, protams cipari ir aptuveni, jo nevar salīdzināt pastnieces tanti ar 150cm spāni, bet doma ir skaidra. Taču faktu ka tehnika dod daudz var pateikt tikai tie, kas brauc ar labu tehniku. Cilvēki, kas pašlaik strīdās ar mani, nav braukuši ar tehniku dārgāku par vienu manu klani ar pedāļiem.
Tiem, kas neko nesaprot atliek paskatīties tos pašus treka rezultātus 1Km, 4Km braucienos tagad un pirms gadu desmitiem. Tāpat šosejā finišos nebūtu iespējams attīstīt tādu maksimālo ātrumu bez mūsdienīgiem rāmjiem.
[quote=Kaspars]Es šo diskusiju nemaz neturpināšu.[/quote]?
[quote=Kaspars][quote=A Vanags]http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Boardman#The_Hour_Record
Ja 28 gadus vecu rekordu var pārspēt par 10m… lūk par šāda veida tehnikas/rezultāta starpībām es biju domājis.[/quote]
Tieši tāpēc, ka velosipēdi bija teju identiski :facepalm:
Es jau rakstīju ka cilvēka gaisa pretestība veido 90%, velosipēda 10%, protams cipari ir aptuveni, jo nevar salīdzināt pastnieces tanti ar 150cm spāni, bet doma ir skaidra. Taču faktu ka tehnika dod daudz var pateikt tikai tie, kas brauc ar labu tehniku. Cilvēki, kas pašlaik strīdās ar mani, nav braukuši ar tehniku dārgāku par vienu manu klani ar pedāļiem.
Tiem, kas neko nesaprot atliek paskatīties tos pašus treka rezultātus 1Km, 4Km braucienos tagad un pirms gadu desmitiem. Tāpat šosejā finišos nebūtu iespējams attīstīt tādu maksimālo ātrumu bez mūsdienīgiem rāmjiem.[/quote]
Muļķības
Mani gan nedaudz mulsina šie ieraksts wikipedijā:
1 Hour track time-trial, 23 July 1993, Bordeaux, 52.270 Km
1 Hour track time-trial, 7 Sept 1996, Manchester, 56.375 Km
1 Hour track time-trial, 27 Oct 2000, Manchester, 49.441 Km (“Athlete” rules)
Kā 2000 gada rezultātu var uzskatīt par rekordu, ja tas stipri atpakliek?
Vai tur ir kāds āķis? Paskaidrojiet nezinātājam!
vienkarshi velo bija cits, vienkarshaaks…
After he set this remarkable record the UCI decided to change the rules about technology that could be used for setting an hour record. Basically they reverted back to 1970s technology when E.Merckx set the record. Rules included no tribars no disc wheels e.t.c.
no tās pašas lapas.
Boardman is famous for his Hour record. The 1990s saw him compete with Graeme Obree using radically modified time-trial bikes, beating each others’ record. The Union Cycliste Internationale finally modified the regulations, making use of a traditional racing bicycle, similar to the one used by Eddy Merckx to establish the Hour Record in the 1970s, compulsory. Chris Boardman made his attempt at the Hour Record using this new ruling and succeeded in 2000 riding just 10m further than Merckx’s 28 year-old record.
[quote=DzintarsP]Mani gan nedaudz mulsina šie ieraksts wikipedijā:
1 Hour track time-trial, 23 July 1993, Bordeaux, 52.270 Km
1 Hour track time-trial, 7 Sept 1996, Manchester, 56.375 Km
1 Hour track time-trial, 27 Oct 2000, Manchester, 49.441 Km (“Athlete” rules)
Kā 2000 gada rezultātu var uzskatīt par rekordu, ja tas stipri atpakliek?
Vai tur ir kāds āķis? Paskaidrojiet nezinātājam![/quote]
Pāris postus augstāk nespēj izlasīt?
96. gadā rekords tika uzstādīts ar Lotus karbona ričuku, Mavic disku un Mavic 3G.
UCI nobanoja šādu ričuku un supermena pozīciju un Boardman 2000. gadā uzstādīja atkārtotu rekordu ar standarta ričuku kas bija tāds pats kā Merckx ričuks bez jebkādām mūsdienu tehnoloģijām.
Obree Old Faithful nav nekāds time trial bike, tas bija selfmade ričuks ar specialized kaļosiem kamēr Boardman bija Lotus ričuks zem kā slēpās smags inženiera darbs un vairāki simti tūkstošu mārciņu r&d.
Cien. foruma dalībnieki, šis atzars domāts 29 vs 26 apspriedei.
CHRISTOPH SAUSER 29er v 26er Test’s - Facts
Būtu ļoti vērtīgi, ja tukšas runāšanas vietā, atrastos pamatots arguments par labu 26er-am.
Jo, galu galā, mūsu platuma grādos uz starta līnijas tomēr pulcējas kādi 95% 26er-u.
Šo jautājumu apspriežot ar Mr.Noreiko, secinu, ka pat starptautiskos mačos 29er-i ir samērā reta parādība.
Un sori, te nav vietas argumentiem, ka komanda nevar atļauties vieglu 29er-i.
Īsa distance jau arī nav kritērijs, jo starpība ir pārāk maza un nav 100% pārliecības, ka tas ir 26/29 nopelns.
Tikai mans viedoklis - izbrauciet ar abiem velo un tad sapratīsiet katra +/- un varēsiet sev labāko izvēlēties. Nav vienotas receptes, kurš labāks, kurš sliktāks. Tas ir tas pats mūžīgais jautājums bmw vs audi, suns vs kaķis, banāns vs ābols utt…
Izskatās, ka ir daudz ļaužu, kuri izteikti ņem vērā kaut kādu aizjūras džeku - kaut arī profu viedokli… bazara nav - profi ir profi, bet ar ričuku tak mums katram pašam jāmin un jāierubī ar kuru ir ērtāk, vieglāk, lētāk utt utlp…
Pa lielam diskusijas par 26vs29 izskatās pēc šņabis/brendijs/viskijs diskusijām, nu tipa kas kuram labāk garšo…
Ne visiem ir iespēja pagaršot, tamdēļ labprāt palasītu citu viedokļus, un izlemtu vai viņiem tas ir saistoši.
p.s. varbūt daudzi nav pamanījuši, ka 26 ar 2.2 riepu ir gandrīz vienāds ar šosejas ratu un 1" riepu (pēc ārējā diametra).
Piekrītu, ka visdrīzāk šoreiz būs izvēle “pēc paša izjūtām”. līdzīgi kā ar jautājumu " īsāks rāmis+garāks iznesums, vai garāks rāmis + īss iznesums". uz šādiem jautājumiem ir ļoti subjektīvas atbildes.
Tomēr ņesism vērā, ka kaut kāda (rāžotāju mārketinga speciāliestiem vien zināmu, un sociālo pētījumu pamatotu) apsvērumu dēļ, vadoši ražotāji tomēr sākuši popularizēt 29-niekus.
P.S Atbildod uz MKI komentāru: MTB vai BMW… Es izvēlos MTB :D
Nu jau veselu sezonu esmu braucis ar Trek hibrīdu 69er :)
Esmu apmierināts !
Jāsaka, ka 29er rats + 29er dakša tiešām labi “sagremo” bedres un šķidrās smiltis.
Gribēju teikt, ka arī saknes un trepi, bet, pardon, drebina tā pat kā ar 26er.
Ļoti pārliecinoši uzvedās stāvos nobraucienos, taču uzbraucienos, ja nepaspēj Lockout, var viegli priekšējo ratu paraut gaisā.
Vēl viens mīnuss 29er ratam: straujos līkumos, piem. kad pēc kāpuma ir 90° pagrieziens - stūri pagriezt ir sarežģītāk un neērtāk ka ar 26er.
Domāju, ka šo sajūtu būs izbaudījuši arī citi 29eristi.
Kopumā - interesants aparāts.
Manas domas kāpēc ražotāji ir sākuši reklamēt 29er:
[quote=Laimigais]Trek 69er
Nu jau veselu sezonu esmu braucis ar Trek hibrīdu 69er :) (…)
.[/quote]
“This makes it a fast and secure descender”. tieši to arī padomāju, kad ieraudzīju hibrīda bildi - lielais rats un garā dakša priekšā, ļauj tam būt stabilākam nobraucienos. Iespējams braucot kalna šito verķi rauj ratā …