Laiks distancē 53:17, 36. vieta. Video ar telemetriju.
Starts no 2. koridora vidus Nr. 2308
[quote=IBS]Laiks distancē 53:17, 36. vieta. Video ar telemetriju.
https://youtu.be/Pkx4AqcbnUo[/quote]
Kungi, Jums tiešām gribas izklāties uz asfalta vai ielidot grāvī braucot lejā no Turaidnieka uz ~70km/h+ ? Paraut arī citus līdzi?
Moments 46:55 un 47:05. Kāds no tā bija ieguvums? Kāda velna pēc?
Trajektorijas dažam arī tādas, it kā tur nebūtu vēl desmitiem citu braucēju.
[quote=4bz][quote=IBS]Laiks distancē 53:17, 36. vieta. Video ar telemetriju.
https://youtu.be/Pkx4AqcbnUo[/quote]
Kungi, Jums tiešām gribas izklāties uz asfalta vai ielidot grāvī braucot lejā no Turaidnieka uz ~70km/h+ ? Paraut arī citus līdzi?
Moments 46:55 un 47:05. Kāds no tā bija ieguvums? Kāda velna pēc?
Trajektorijas dažam arī tādas, it kā tur nebūtu vēl desmitiem citu braucēju.[/quote]
Nu, katram jau savs spēju un baiļu slieksnis. Ja esi pirmajā grupā un tādā ātrumā bez vajadzības un skatīšanās maini trajektoriju, tad esi pelnījis pērienu(kritienu). Ja esmu drošs par to ko daru un zinu, ka priekšā braucošajam nebūs jāmaina ātrums un/vai trajektorija, tad uzskatu, ka esmu morāli tiesīgs šādu manevru veikt. Un ja zini, ka nēesi ātrākais nobraucienā, tad arī attiecīgi rēķinies ar to, kas var notikt tev apkārt. Vēlreiz atgādinu, ka runa ir par pirmo grupu un tā nav tauta (tehnikas un trenētības līmeņa ziņā), visi ir spējīgi braukt arī spotra distanci! Man liekas, ka daudz bīstamāk ir tas kas notiek braucot grupā, tur neadekvātām rīcībām ir daudz sāpīgākas un masveidīgākas sekas!
47:05 Izbrauciens pa ceļa nomali uz 70 km/h diezgan labs
Neizskatās, ka Jurim tur dikti kontrolêts tas manevrs bija. To vislabāk pats viņš zin. :D
Ja tas puisis būtu lidojis šķērsām ceļam, sekas būtu masīvas (ņemot vērā to, ka noteikti aizmugurē nesās vēl vesela plejāde malaču).
Tolks tādiem manevriem, ja pēc tam Siguldniekā tāpat “jāiesūkā” visiem dēļ 100 kg svara. :D Es par 47.05, ja kas.
Šis viss ir sīkums, nekad neaizmirsīšu, kā pirms gadiem 3 šajā vietā pretī brauca automašīna pilnā ātrumā.
Man jau liekas, ka pirmā grupa šogad bija tāda pavāja - potenciālie 5 uzvarētāji devās uz Slovākiju.
Kalnā braukšanas rezultātus arī var salīdzināt ar pāris dienas iepriekš notikušo kalnābraukšanu bobslejniekā, Murjāņu kausa ietvaros
Ja jau turpinam cepienu, vēl viens novērojums bīstamo situāciju sakarā. Nafigam 36km distancē vajadzīgi 2 dzeršanas punkti? Tiešām es esmu tāds īpašs indivīds, kuram pat puse no 0.5l pudeles knapi izlietojas distancē? Katru gadu redzu, kā cilvēki, ieraugot, ka dod ūdeni, strauji rauj malā neskatoties apkārt. Ja izdodas pudeli paķert, padzeras malciņu, nomet zemē un nākošais uz tās uzbrauc un parauj uz mutes. Tas pats rezultāts arī gadījumā, ja nesanāk satvert pudeli. Tiešām tik grūti paņemt savu šķidrumu trasē? Pat sportam bija divi tie paši punkti. Saprotu, ka Zaķumuiža ir sponsors un tā, bet nu nav forši katru reizi redzēt bildes, ka kāds tur guļ uz asfalta ūdens peļķē.
Videomateriāls “Sporta distance”. Finišā 46.
[video]https://youtu.be/phs0sh-PEmI
Tolks vispār piedalīties sacensībās, ja 99% velobraucēju, vienalga, kādam ‘‘iesūkā’’. Es par sacensību ideoloģiju kopumā, ja kas!
[quote=ccxr][quote=chipo]Piedodiet, bet liela daļa, kas šeit izsaka komentārus par TAUTAS distances uzvedību trasē, ir vienkārši pamuļķi - ļoti atvainojos tiem, kurus tagad esmu aizskāris un apzinos ko saņemšu pretim!
Jūs braucat TAUTAS distancē, kur lielākā daļa (nekomentēšu savas domas par līderiem…) brauc reti, ļoti reti! Piemēram, mana kundze reizi divos gados nobrauc TAUTU ar draugiem, pa ceļam ieskrien Murjāņos veikalā, brauc neorganizētā grupā, jo viņi atpūšas! Pamēģiniet šādus braucējus ierobežot un stāstīt par braukšanu grupā - ticiet man, zaudēsiet ļoti daudz pozitīvu emociju un arī braucēju.
Šogad es braucu gan Sporta šosejas, gan pēc tam Tautu. Tautu braucu no beigām un man neviens, pilnīgi neviens netraucēja, jo braucu apzinoties, ka priekšā brauciešie nezina braukšanas principus un atbilstoši braucu es - pa ceļa malām (šosejas gana plašas un ja nu kāds posmà patràpījās šī NEKAUNĪGĀ ģimene, uzsaucot, lai plaiž garām arī ar smaidu uz lūpām palaidīs).
Padomājiet, vēlreiz padomājiet kādā pasākumā piedalāties!
Priekā[/quote]
Tiem kam vēljoprojām nepielec izlasiet vēlreiz!
Ko jūs tur zīmējaties ar savām 200-2000 vietām, tas viss ir nerelevanti!
Ja jūs esat stipri tad jūs aizbrauktu no vienalga kura koridora uz pirmo grupu, kā džeki šogad otrivā, vai klaunerts pirms kādiem 3 gadiem vai vēl 10 piemēri, pie tam šogad uz Pleskavenes bija pavējš. Visi kas nebija pirmajā grupā un nebrauca zem 3 minūtēm Siguldniekā ir tūristi un jādara tikai 2 lietas: jāciena citi tūristi (arī ar sēdeklīšiem un bērniem) un jātrennējas vairāk![/quote]
Taviem kritērijiem par 3 min uzbraukšanu Siguldniekā atbilst 25 braucēji, tas ir tie kuriem jābrauc sporta distance.
Otra lieta ir jābūt cieņai, gan pret tiem, kas spēj vienreiz gadā uzkāpt uz riteņa un nobraukt 36km, gan pret tiem kas atvelk pirmajās grupās tautas braucējus līdz Siguldniekam (pateicoties vilcējiem es varu startēt 1 koridorā, un tiekties finišēt 100).
Bet par vietām gan tā nevajag teikt, jo katram ir sava latiņa, un apzināties kur tu esi, un kur tu vari būt, un kur drošvien nekad nebūsi, ir forši.
Vairāk par braukšanas kultūru, gan jāpadomā organizatoriem, lai izveido video pamācību, gan tiem, kas brauc reizi gadā, gan tiem kas brauc pirmajās grupās. Jo apzinātus, vai neapzinātus riskus rada gan vieni, gan otri, un to var redzēt vairākos video (paldies, kas brauc ar video kamerām, un padalās. Ir ko redzēt un analizēt, gan savas, gan citu kļūdas).
Kā tanks! normāli brauc!
MTB trasē es gan nekādus kultūras pārkāpumus nemanīju. Uz šosejas protams situācija savādāka, bet man bija patīkami ātra šosejnieku grupa ietrāpījusies, kas brauca ļoti labi un kompakti, bez liekām raustīšanām. Tā ka varēja līdz Tūraidniekam normāli atsēdēt bariņā. Kas notika uz ceļa kad parādijās šosejas tautas lielā massa, bail pat iedomāties ;) jo īpaši laižot lejā.
[quote=IBS]
Nu, katram jau savs spēju un baiļu slieksnis. Ja esi pirmajā grupā un tādā ātrumā bez vajadzības un skatīšanās maini trajektoriju, tad esi pelnījis pērienu(kritienu). Ja esmu drošs par to ko daru un zinu, ka priekšā braucošajam nebūs jāmaina ātrums un/vai trajektorija, tad uzskatu, ka esmu morāli tiesīgs šādu manevru veikt. Un ja zini, ka nēesi ātrākais nobraucienā, tad arī attiecīgi rēķinies ar to, kas var notikt tev apkārt. Vēlreiz atgādinu, ka runa ir par pirmo grupu un tā nav tauta (tehnikas un trenētības līmeņa ziņā), visi ir spējīgi braukt arī spotra distanci! Man liekas, ka daudz bīstamāk ir tas kas notiek braucot grupā, tur neadekvātām rīcībām ir daudz sāpīgākas un masveidīgākas sekas![/quote]
Drošs tu vari būt tikai par to, ko dari tu, bet zināt to, ko darīs kāds cits un būt par to drošs, tu galīgi nevari.
Labi, protams, ka viss ir labi beidzies, tikai īsti nesaprotu jēgu šādiem, apšaubāmiem manevriem. Iegūt 3 sekundes?
Pats apzināti nobraucienā ievēroju distanci un pēc nobrauciena it nemaz neatpaliku no pirmās grupas.
Grupā bīstamāk? Sadzēsties no 40km/h uz līdzenas vietas, vai sadzēsties nobraucienā uz 70km/h+?
Nu nobraucienā sadzēsties no 60+ km/h bija diezgan bailīgs pasākums :D Man kā iesācējam interesēja cik varu uzmīt un ar cik km/h noripināties lejā, bet bāc nobrauciena vidū kompānija ripinas lejā visi viens otram blakus, nav kur likties lai ieņemtu trajektoriju nākamajam pagriezienam :D Metu pa bremzēm, bet pirmo reizi izjutu to atšķirību kāda ir dzēsties no 25km/h pilsētā ikdienā un no gandrīz 70km/h :D Liekas ka ņifiga nebremzē vai arī tuliņ pārraušu pār stūri, to vidusceļu bremžu spēkam grūti atrast tajā mazajā mirklī kurš dots sadzēsties :D Un kad tai kompānijai tiek garām pašā lejasdaļā uzrodas bariņš nesaprotami izretinājušies braucēji un vēlreiz jādzēšas :D Nu vismaz kārtīgi piebraucu svaigus rotorus un klučus :D :D
[quote=4bz]
Drošs tu vari būt tikai par to, ko dari tu, bet zināt to, ko darīs kāds cits un būt par to drošs, tu galīgi nevari.
Labi, protams, ka viss ir labi beidzies, tikai īsti nesaprotu jēgu šādiem, apšaubāmiem manevriem. Iegūt 3 sekundes?
Pats apzināti nobraucienā ievēroju distanci un pēc nobrauciena it nemaz neatpaliku no pirmās grupas.
Grupā bīstamāk? Sadzēsties no 40km/h uz līdzenas vietas, vai sadzēsties nobraucienā uz 70km/h+?[/quote]
3 sekundes viena nobrauciena, 2s līkumā, un pa trasi var ļoti daudz watus sataupīt ko izšaut finišā
Lai vai kā, šovakar uzņemu B vitamīnus šķidrā veidā un pats gānos jau otro dienu par braucienu un citi gānās :D Bet, lai vai kā, tomēr pa lielam ņemot bija super pasākums un brauciens :)
Vismaz pirmdienā var ierasties darbā , nevis kā pēc olaines - kur divas dienas pēc makaronu ņamāšanas tiek pavadītas WC un gultā :D
[quote=kandrejevs]
3 sekundes viena nobrauciena, 2s līkumā, un pa trasi var ļoti daudz watus sataupīt ko izšaut finišā[/quote]
Vai dēļ tā ir vērts riskēt ar masveidīgu kritienu?
Turklāt šajā gadījumā Siguldnieks tā pat visus salika pa vietām. Ja pareizi saskatīju arī apdzītais čalis tūlīt pēc nobrauciena atkal aizbrauca garām un kalnā uzrāpās ātrāk.