27. Latvijas riteņbraucēju vienības brauciens 2017

Tādēļ jau ir izveidots retro brauciens kur sēņotāji var čiliņā braukt. Uz šosejas sēņotājiem nav ko darīt. Sakarā ar to ka daudzus labus un normālus braucējus ar iemet beigās, tad nav ko brīnīties ka dusmīgi uz visādām ģimenītēm.[/quote]

Jā, tās ģimenes noteikti vainīgas un pelnījušas dusmu plūdus, jo vienam kuilim 30 km šosejas distancē nav iespējas graciozi parādīt savu spēku attiecībā pret onkuļiem, tantēm un maziem bērniem. Kā nav kauna rakstīt ko tādu, ja brauc tādu distanci. Ja vienības brauciena vārda nesējs nespēj nodrošināt kuilim atbilstošu koridoru, tad viņam ir tiesības izgāst dusmas uz ģimēnēm u.tml., labais. Problēma tā, ka labiem un normāliem braucējiem nebūtu jābrauc 30 km distance, bet ko var darīt, ja kungi citādākā veidā nemāk/negrib apliecināties (akmens arī organizatora dārziņā - garākai distancei jāpērk licence). Vienīgais prieks par Tevi, ka aktīvi pavadi brīvo laiku un nesēdi dīvānā. Citādi, pateicoties tādai sabiedrības daļai kā Tu, LV atrodas tur, kur tā ir.[/quote]

Kurš saka ka ir kāds vainīgs! Te katram sava taisnība, no sava skatu punkta. Ja uzskata, ka te tas kāds velo festivāls, tad pārtrauciet uzskaitīt vietas /laiku kā tādu. Un koridorus atstājiet par tik lai paš segmentētu ātrumu ar kādu var pabraukt (līdzīgi kā Rīgas skriešanas maratonā). Bet kaut kas man liek domāt, ka tiem kam smadzeņu nav tāpat līdīs pirmajās rindās. Un nav ko te pukstēt par 30KM distanci, kas ir ļoti maz protams. Bet kāda nu tā ir, tāda ir! Man piemēram tā liekas smieklīgi maza salīdzinot ar MTB trasi ko braucu. LV sabiedrība ir tur kur ir jo negrib apdomāt ko pats dara un kā tas ietekmē apkārtējos. Piemērs par ģimenīti kas izvērsušies pa visu braucamo daļu blakus viens otram ir lielisks ilustrējums.

kad braucu ar ģimeni, tad gribas lai visi brauc prātīgi un bez rezultāta uzskaites. Kad braucu vienītī, tad cīnos par vietām. Reāli vajadzētu 2 atsevišķas distances…

Te derētu plašāks izskaidrošanas darbs pirms starta, jo braukt ierindā pa visu trases platumu, nobloķējot ceļu pārējiem, nav jauki un ir arī bīstami (pašiem un tiem, kas mēģina tikt garām). Iepriekšējos gados manā redzeslaukā ar šo grēkoja Latvijas dzelzceļa un Sadales tīklu pārstāvji (šogad kaut kā nemanīju). Izskatījās, ka tie ir tipiski svētdienas braucēji, kas uz riteņa uzkāpj varbūt pāris reizes sezonā un par braukšanu grupā neko nav dzirdējuši. Un tieši ar šo Vienības brauciens ir krietni bīstamāks par, teiksim, Olaines velobraucienu (tautu), kur tomēr pārsvarā ir kaut cik braucoši cilvēki.

Bet šogad jau bija 2 distances. Bez rezultāta uzskaites varēja retro braucienā čučināt. :)

Piedodiet, bet liela daļa, kas šeit izsaka komentārus par TAUTAS distances uzvedību trasē, ir vienkārši pamuļķi - ļoti atvainojos tiem, kurus tagad esmu aizskāris un apzinos ko saņemšu pretim!

Jūs braucat TAUTAS distancē, kur lielākā daļa (nekomentēšu savas domas par līderiem…) brauc reti, ļoti reti! Piemēram, mana kundze reizi divos gados nobrauc TAUTU ar draugiem, pa ceļam ieskrien Murjāņos veikalā, brauc neorganizētā grupā, jo viņi atpūšas! Pamēģiniet šādus braucējus ierobežot un stāstīt par braukšanu grupā - ticiet man, zaudēsiet ļoti daudz pozitīvu emociju un arī braucēju.
Šogad es braucu gan Sporta šosejas, gan pēc tam Tautu. Tautu braucu no beigām un man neviens, pilnīgi neviens netraucēja, jo braucu apzinoties, ka priekšā brauciešie nezina braukšanas principus un atbilstoši braucu es - pa ceļa malām (šosejas gana plašas un ja nu kāds posmà patràpījās šī NEKAUNĪGĀ ģimene, uzsaucot, lai plaiž garām arī ar smaidu uz lūpām palaidīs).

Padomājiet, vēlreiz padomājiet kādā pasākumā piedalāties!

Priekā

Jā, tieši tā. Vienīgais, ļoti žēl, ka IJSA neko nevēlas darīt, lai mazinātu kadru skaitu, kas startē no pašām beigām, bet grib braukt ātri.

[quote=chipo]Piedodiet, bet liela daļa, kas šeit izsaka komentārus par TAUTAS distances uzvedību trasē, ir vienkārši pamuļķi - ļoti atvainojos tiem, kurus tagad esmu aizskāris un apzinos ko saņemšu pretim!

Jūs braucat TAUTAS distancē, kur lielākā daļa (nekomentēšu savas domas par līderiem…) brauc reti, ļoti reti! [/quote]

Pilnībā pievienojos. Šeit darbs ir arī organizatoriem, kuri nesaliek atbilstošas distances un atbilstošus noteikumus. Protams, tas visu neatrisinātu, jo tāpat vienmēr kāds gribēs uzvarēt tantes, onkuļus un bērnus, ja vien šai vienotības tautas distancei noņemtu laika kontroli un vietu sadalījumu.

Varbūt kāds censonis - Vivus organizatori, Bomzis, Tjotja_sonja - varētu kopīgiem spēkiem sataisīt ko skaistu gan tautai, gan sportistiem…? Šobrīd esošie organizatori īsti nav spējīgi.

Sveiki!
Debīls cepiens… Bet pilnīgi piekrītu,“chipo” komentam…
Vēl no savas puses gribu piebilst,ka nav nekādas vajadzības vispār reģistrēties,(par maksu,kura ir neadekvāti augsta tādai masovkai…). To fakeno braucienu var nobraukt vienkārši tāpat,neviens spēks,vai draudi to nevar liegt! Jo es tiešām neredzu jēgu,sevi ieraudzīt,teiksim 3899,vai 5869… :D
Un dirsējiem par sacensību,jebkurā gadījumā tās ir SACENSĪBAS. Ja kādam kas nepatīk,vai vienkārši ir škrobe,ka netiek pat tuvumā desmitniekam,lai neaizsārņo citiem smadzenes… Sacensties ir jau iekodēts instinktu līmenī,un dirš nevarīgie…
Veiksmīgu vakaru! (viss pateiktais ir subjektīvs viedoklis)

Ā,aizmirsu piebilst,pasākumā viss ļoti patika!

Man šogad arī viss patika. :)
Laiks priekš brauciena bija ideāls, ja neskaita pretvēju aiz Murjāņiem. Darīju ko varēju un pasēdēju arī astē ātrākiem braucējiem - paldies tiem pāris vilcējiem, numurus gan nepiefiksēju. Stipri labāks laiks kā pagājušajā gadā un par to ir liels prieks.

Pirmais gads-ļoti patika! Varbūt ir atrodamas bildes no finiša?

Acīmredzot tas neko neatrisina, jo šie malači tad ar dubultu sparu sitās cauri visai masai. Iespējams, vienkārši jāaizliedz šosejas tautas braucienā braukt ar velosēdeklīšiem. Vai kaut kādu atsevišķu startu 15 min pēc lielās masas starta. Nezinu. Tas izskatījās noziedzīgi.

Tam komentētājam, kuram šķiet, ka nedomājoša vecāka strostēšana starta koridorā kaut ko mainītu, varu teikt, ka tam nebūtu nekādas jēgas. To joņojošo čali negribējās pat uzrunāt, lai nenovērstu uzmanību no ceļa.[/quote]

Tas ir Vienības brauciens ! Rīgas,Jūrmalas,Olaines velomaratonos neviens neiedomājas īsajā distancē braukt ar bērnu sēdeklīti un bērnu.
Vai visi kritizētāji arī piedalās minētajos braucienos, vai tikai reizi gadā darba vietas mudināti iziet uz VB starta un tad no sevīm taisa lielos sportistus un visus kas trasē traucē kritizē.
Tas ka VB savu vēsturisko nozīmi ir pazaudējis un ar šo nosaukumu ir kļuvis par labu biznesa projektu , kur dalībnieki par neadekvātu dalības maksu labprātīgi riskē ar savu veselību. Šī tēma te katru gadu ir cilāta, bet nekas jau nemainās, kamēr ir kas maksā, tikmēr arī viss notiksies.

Ja nav noslēpums, kuru starta koridoru (starta numuru) uzskatītu par sev atbilstošu?

Kāds nosauca Tautas klases braucējus par nīkuļiem. Skan skarbi, bet attiecība uz sevi varu piekrist. Šosejā varu mēģināt finišēt 100.-250. vietā, bet MTB distancē tāds rezultāts šobrīd pat sapņos nerādītos. MTB tomēr ir daudz, daudz vairāk pašam jāstrādā, kā arī visu laiku mainīga trase.

Viens komentētājs te pieminēja retro braucienu. Jāsaka, ka rīkotāji ar to trāpīja desmitniekā. Bija (manuprāt) negaidīti daudz dalībnieku un lielākā daļa bija atbilstošos tērpos un ar atbilstošu tehniku. Daži tēli tiešām izskatījās kā no pagātnes. Daudzas dāmas bija krāšņi saposušās (arī viena brunete ar nr.3xx). Šķiet, ka tas ir īstais Vienības brauciena gars.[/quote]

Nu būtu priecājies startēt kaut 1000 vietas aiz pirmā koridora. Jo Olaines gonkā ja 6km pirms finiša neplīstu riepa būtu labs rezultāts (man personīgai apziņai labs) . mana grupa iebraukusi 210-250 vieta .

Ja nav noslēpums, kuru starta koridoru (starta numuru) uzskatītu par sev atbilstošu?

Kāds nosauca Tautas klases braucējus par nīkuļiem. Skan skarbi, bet attiecība uz sevi varu piekrist. Šosejā varu mēģināt finišēt 100.-250. vietā, bet MTB distancē tāds rezultāts šobrīd pat sapņos nerādītos. MTB tomēr ir daudz, daudz vairāk pašam jāstrādā, kā arī visu laiku mainīga trase.

Viens komentētājs te pieminēja retro braucienu. Jāsaka, ka rīkotāji ar to trāpīja desmitniekā. Bija (manuprāt) negaidīti daudz dalībnieku un lielākā daļa bija atbilstošos tērpos un ar atbilstošu tehniku. Daži tēli tiešām izskatījās kā no pagātnes. Daudzas dāmas bija krāšņi saposušās (arī viena brunete ar nr.3xx). Šķiet, ka tas ir īstais Vienības brauciena gars.[/quote]

Nu būtu priecājies startēt kaut 1000 vietas aiz pirmā koridora. Jo Olaines gonkā ja 6km pirms finiša neplīstu riepa būtu labs rezultāts (man personīgai apziņai labs) . mana grupa iebraukusi 210-250 vieta .[/quote]

Nākamgad varēsi startēt no apmēram 8. koridora (1401-1600 starta vieta). Ja būsi satrenējies, tad 2019. gadā jau varēsi startēt no otrā koridora. :)

Bet par dažiem citiem dažu autoru šodienas komentāriem gribas uzdot Kefīrera nesen jau uzdoto jautājumu: “Sarkasms vai autisms?”

Nosauc to, kā gribi, tas nemainīs faktu, ka Vienības brauciens ir visbīstamākais starp minētajiem, varbūt tāpēc, ka lielākais. Ja braucam lielos masu startus, tā ir un paliek braukšana grupā, jau tieši sava rakstura dēļ - ja uz trases ir braucēju tūkstoši, tie fiziski nevar braukt individuāli. Un savas paša (nemaz nerunājot par apkārtējiem) drošības dēļ tur pamatlietas ir jāzina. par ko tad arī orgi varētu pirms starta (vēl labāk - gatavojoties pasākumam) parunāt… Citādi dažs te nesen iedomājās, piemēram, padzerties uz Turaidnieka un, protams, dabūja mācīties lidot, cits nesaprot, ka jābrauc iespējami taisni utt.
Turklāt pats jau vari braukt perfekti, bet tas neizslēdz iespējas, ka blakusbraucējs ko savārīs vai elementāri saslīdēs (šogad šoseja bija slapja). Riskēt tādā situācijā ar mazu bērnu, lienot masai pa vidu, var tikai cilvēki, kas nekādi nedraudzējas ar galvu.

Nu ko es Jums varu ieteikt…ejiet atrāvienā un bēdu nezināsiet!
Varēsiet braukt dažu cilvēku grupiņā un neviens jums nemaisīs!

Bīstamākais no sportiskā viedokļa ir tieši Jūrmalas. Tajā finišā kraujas vienmēr un diez gan smagi. Te vismaz kalnā jābrauc un izpaliek grupas finišs. Ja gonka nav viegla un grupa smagi izretināta, tad skaisti. Šogad Jūrmalā aizbrauca gandrīz no katras komandas kāds un Jūrmalas mazā cilpa bija nereāli stresaina un bīstama.

Par sēdeklīšiem - stulbums augstākajā pakāpē, Ar tik maziem bērniem ir jābrauc ģimenes braucieni, labā laikā, lēnām un punkts.

Tautu véroju no malas un tiešām tas čalis ar bérnu ir pilnīgs atmars. Sédéja ar savu mtb ne vairāk kā 10 cm priekšā braucošajam uz kaļosa , ātrums bija kā minimums 35 km/h. Tur toč băreņtiesai ir šepte.

[quote=chipo]Piedodiet, bet liela daļa, kas šeit izsaka komentārus par TAUTAS distances uzvedību trasē, ir vienkārši pamuļķi - ļoti atvainojos tiem, kurus tagad esmu aizskāris un apzinos ko saņemšu pretim!

Jūs braucat TAUTAS distancē, kur lielākā daļa (nekomentēšu savas domas par līderiem…) brauc reti, ļoti reti! Piemēram, mana kundze reizi divos gados nobrauc TAUTU ar draugiem, pa ceļam ieskrien Murjāņos veikalā, brauc neorganizētā grupā, jo viņi atpūšas! Pamēģiniet šādus braucējus ierobežot un stāstīt par braukšanu grupā - ticiet man, zaudēsiet ļoti daudz pozitīvu emociju un arī braucēju.
Šogad es braucu gan Sporta šosejas, gan pēc tam Tautu. Tautu braucu no beigām un man neviens, pilnīgi neviens netraucēja, jo braucu apzinoties, ka priekšā brauciešie nezina braukšanas principus un atbilstoši braucu es - pa ceļa malām (šosejas gana plašas un ja nu kāds posmà patràpījās šī NEKAUNĪGĀ ģimene, uzsaucot, lai plaiž garām arī ar smaidu uz lūpām palaidīs).

Padomājiet, vēlreiz padomājiet kādā pasākumā piedalāties!

Priekā[/quote]

Tiem kam vēljoprojām nepielec izlasiet vēlreiz!

Ko jūs tur zīmējaties ar savām 200-2000 vietām, tas viss ir nerelevanti!

Ja jūs esat stipri tad jūs aizbrauktu no vienalga kura koridora uz pirmo grupu, kā džeki šogad otrivā, vai klaunerts pirms kādiem 3 gadiem vai vēl 10 piemēri, pie tam šogad uz Pleskavenes bija pavējš. Visi kas nebija pirmajā grupā un nebrauca zem 3 minūtēm Siguldniekā ir tūristi un jādara tikai 2 lietas: jāciena citi tūristi (arī ar sēdeklīšiem un bērniem) un jātrennējas vairāk!

Dažas bildītes no trases(aptuveni pēdējais dzeršanas punkts):
https://failiem.lv/u/ty4ux7gg