ziemas riepas?

Meklējot forumā,neko atbilstošu neatradu.Varbūt ne tā meklēju. Jebkurā gadījumā - lūdzu zinātāju viedokli par radžotām riepām.Pēc pagājušās ziemas slīdošajiem kritieniem esmu kļuvis piesardzīgs.

Piemēram:

http://www.bike-discount.de/en/buy/schwalbe-ice-spiker-pro-performance-402-spikes-29x2%2C25-raceguard-wired-401774/wg_id-10143

Vācietis raksta,ka uz asfalta keinproblem,bet gribētos dzirdēt Jūsu viedokli - kā ir realitātē. Vai braucamas pa tīru asfaltu,vai pa tīru ledu? Kādi ir plusi un mīnusi.

ja grib pa lēto radžotas riepas precīzi neatceros bet bija 20-15 euro biltemas veikalā Cēsīs !!!

Pa ledu mierīgi nepabrauksi. Būs tikai pavisam nedaudz stabilāk, bet vienalga konkrēti slīdēs.

Neesmu spečuks, bet savu viedokli izteikšu tā: radžotas vai neradžotas riepas nearko ziemā neatšķirsies, jo velo riepas ir šauras, viegli slīdēs dajebkur uz asfalta vai dubļos, radžotās riepas pa asfaltu būs neefektīvi braukt, labāk nopirkt ar lielu protektoru un platākus nekā izmatot readžotās

Nu ņemot analoģijās ar auto, tad ziemai platākas riepas nav pat vēlamas. vot šādas gan būtu ģela pa ledu https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/50/59/39/505939c06cb42f033b93c463f7cbddcb.jpg

Huligānam taisnība, labāk platākas riepas.
Vienīgi, ja Tev jābrauc 50+kilometru garumā tikai pa ledu, tad pērc tās.

Nebūs vērts tās naudas.

Gandrīz veselu zieminieku var nopirkt :D
Nu es nepirktu. Esmu braucis 3…4 dienas 120-180km pa pilnīgu ledu ar radžu riepām, tad bija vērts, bet brīžiem bija tā, ka pilnīgi vienalga, ir tās radzes vai nē, jo uzpūš normāls sānītis un esi grāvī ar visām radzēm.

Tas ir tas pats kas ar auto, … ja brauci tikai pa lauku ceļiem, tas ir sasalis sniegs, ledus, tad tur tās radzes palīdzēs, būs labāka braukšana un nedils,… bet pilsētā pa asfaltu- nu ne visai , no rīta ir piesalis, apledojis, pēc 2-3 h jau viss ir ar sāli un tīrs asfalts, un radzes tikai dilst nost , …un ar radzēm slīdēs un pat ļoti slīdēs uz bruģa, --piem. Vecrīgā vai citur kur ir īstais bruģis uz ielām ! Pilsētā pa asfaltu, sniegs, sāls putra, riepas ar labu, dziļu protektoru , piemēram kā šīs … http://www.gandrs.lv/26-riepas/riepa-cst-c1435-26/ bet ir vēl daudz , dažādas citas cenā līdz 15 - 20 eur. Ātrumi tāpat krītās ziemā, vai ar velo, vai ar auto .
…nu un kas var atļauties, ir jau Continentāls ziemai , 1gb. riepa virs 50 eur .

Un vēl, par auto, mašīnai nav vēlams ziemā likt pārāk platas ziemas riepas , galvenais lai būtu ar labu, dziļu protektoru un labāk tievākas un augstākas, ar platām riepām būs problēmas pa dziļu sniegu, sāls putru . Šaurāka un augstāka riepa pildīs pilnībā savas funkcijas,–noturēt auto uz ceļa, pa vēlamo trajektoriju, jo sānu malas arlielāku laukumu, tad tās labāk strādā.
Un labāk ziemenes likt uz tērauda diskiem, jo saslīdot un atsitoties pret apmali, dzelzs disks būs ielocīts un varbūt pat riepa paliks vesela un gaiss riepā, toties alumīnija pie lielāka sitiena var pat gabals izlūst ārā, būs plaisa diskā , pa kuru gaiss izies ārā , un dzelzs disku pēc atsitiena pret apmali , paņem ar āmuru un iztaisno atpakaļ pats , bet alumīnija disku tikai taisnot uz stenda un ja vēl jāmetina, tad ir pavisam dārgs proces !

nesalīdziniet auto ar velo, divas dažādas lietas un svaru kategorijas :)

Diez vai palīdzēs tāds variants…plastmasa tāpat labi slīd pa ledu un sniegu , es tādu riepu netaisītu .

Tu doma ka tris menesu laika neatmaksatos 130eiro?[/quote]

Pats neesmu braucis, bet es nedomāju ka nopirktas jaunas riepas ar radzēm nodils pa 3 ziemas mēnešiem, ja tikai pa ledu un sniegu, tad tādām riepām vajadzētu vismaz 3 -4 ziemas izturēt !

Iepriekšējā ziemā biju uzlicis tikai priekšā, lai neizslīd uz kādām 2 nedēļām. Tā kā rēķini, cik viņas ir vajadzīgas mūsu apstākļiem. Esmu testējis arī pa pliku ledu braucot virs ezera, iet diezgan smuki, ja brauc bez rāvieniem. Bet vislielākais mīnus ir svars, kas ir zptuveni 1kg :)

Braucu ziemā pa šosejām un rīgu, braucu 2 ziemas, nu būs 3 ziema. Ir bijusi tikai viena reize, kad nevajadzēja braukt ar velo :) Vakarā lija lietus un kad 5 no rīta braucu bija piesalis viss kas lija bija piesalis izveidojot milzīgu slidotavu. Es uz valdemārenes stāvēju uz gājēju trotuāra un slīdēju no nelielā slīpuma uz braucamo daļu, nevarēju paiet, kur nu pabraukt ar velo :D Braucot uz darbu es reizes 6 nokritu, bet aizbraucu :D Braucu ar parastajām riepām, nekad neesmu izjutis vajadzību pēc radzēm, varbūt, viņas mani būtu glābušas tajā reizē, nezinu.

Pa lielam nav vajadzības pēc radzēm rīgā, ziemā pagājušajā neesmu ne reizi kritis (vismaz neatceros to daram.) Bet ja vēlme ir un naudas tam nav žēl, domāju kāpēc gan nepirkt? :) Ja jutīsi komfortu no tā, easy, dari tā :)

Cenu ziņā nu galīgi nav nekas dārgs, bet kā ar efektivitāti un nepieciešamību Latvijas ziemās cits jautājums.
http://www.bike-discount.de/en/buy/schwalbe-snow-stud-120-spikes-26x1%2C90-draht-396341/wg_id-10141
Šādas gan šķiet kaut kas interesantāks…
http://www.bike-discount.de/en/buy/continental-topcontact-winter-ii-premium-26-x-2%2C20-158051

Var jau spriedelēt, ka ziemas ir īsas, ledus uz brauktuvēm ir maz un reti, riepas dārgas, ātri dilst, bla bla bla, pirkt nav vērts. Taču jāsaprot, ka pietiek ar VIENU dienu gadā, kad būs tas ledus, ar VIENU neveiksmīgu kritienu tajā dienā, lai tā riepu pirkšana pilnībā atmaksātos. Tikpat labi kāds uzrakstīs, ka braukā 7 gadus bez ķiveres pa pilsētu un nekad nav galvu atsitis, respektīvi, nav nekādas vajadzības. Taču būs arī tādi, kas ir atsituši, tie, savukārt, teiks, ka bez ķiveres nevar.

Braucu jau 2 sezonas ar radzēm,starpība ir jūtama uz ledainiem ceļiem bet uz sniegotiem mazāk. Ja ir sniegots ceļš un apakšā ledus tad arī jūtami, mazāk spolē. Ja iet runa par radžu diļšanu tad tās nemaz tik viegli nedils jo ir no cietsakausējuma metāla. Riepas ar radzēm arī ir dažādas,vienas ir paredzētas pilsētas ceļiem bet citas ir vairāk priekš bezceļiem un lauku ceļiem,atšķirās ar radžu skaitu.

Braucu pa ziemu ar parasto riepu. Vienīgais ko iemācijos no kritiena, ka pa ziemu virs 20km/st ātri un veiksmīgi sabremzēties nav iespējams.
Pa ziemu ātrāk par 15km/st nebraucu. Pilsetā radzes nav vajadzīgas.

Tātad - attīstot domu - vai ir bijuši gadījumi,ka ar visām radzēm kādā līkumā izslīd? Es saprotu,ka sakrītot nelabvēlīgiem faktoriem, izslīd arī vasarā,u.t.t., bet man svarīgi,vai radžu riepa neslīd uz mainīga asfalta-ledus,grants-ledus seguma.
Par dilšanu runājot, tas nav arguments,jo - vai kāda no velo kustīgajām daļām nedilst? Papildjautājums - vai ziemā maini klipšu pedāļus uz platformu?