ziemas riepas?

Diskusijas sākumā tika pieminēta Biltemas riepa. Esmu divu ziemas sezonu laikā tādu pāri nobraucis. Riepa smaga, lai gan ziemeniekam iespējams neaktuāli. Radzes ārā nekrīt, taču ja ir jābrauc arī pa asfaltu, tad tās ātri nodilst, jo pati radze ir no mīksta metāla. Cena atbilstoša izpildījumam. Ja tomēr vajadzība spiež pēc radžotas, ieteikums viens- savelc jostu un nopērc no augšējiem plauktiem. Ieguvums būs ilgtermiņā. Gan komfortablāka braukšana (vieglāka, mīkstāka gumija), gan radzes kalpos vairākas sezonas. Ja segums ir proporcionāli 20% piebraukāts sniegs/ledus un atlikušie 80% kaisīti trotuāli, asfalts, bruģis, tad pievienojos uzskatam, ka ņem vnk platāku riepu ar niknāku protektoru bez radzēm.

[quote=Maris]
Šādas gan šķiet kaut kas interesantāks…
http://www.bike-discount.de/en/buy/continental-topcontact-winter-ii-premium-26-x-2%2C20-158051[/quote]

Ar šīm braucu visu pagājušo ziemu dažādos apstākļos gan pa pilsētu, gan lauku ceļiem. Šīs riepas lielais pluss ir mīkstāka gumija, kas aukstā laikā saglabā labāku saķeri. Atceros tikai vienu reizi kad bija diezgan jāiespringst braucot. Tas bija lauku ceļš 8 km garumā, kas laistījās kā spogulis. Kārtīgi pieblietēts sniegs ar garām iebrauktām risēm radīja kārtīgu līdzsvara un izklipsēšanās reakcijas treniņu :) Iespējams, radžota riepa būtu labāk līdzējusi tikt uz priekšu…

no savām 10 ziemām, pirmās 4 braucu ar radzēm, tad bez, jo neredzēju jēgu pa Rīgas asfaltu ar tām deldēties. Kā jau tauta raksta, jāizvērtē tā proporcijia kas tev jābrauc, ja man Rīgā 1-2 dienas gadā ir tās radzes vajadzīgas, tad nav vērts. Par pedāļiem, ziemā braucu tikai ar platformām, bet tas tāpēc, ka man nav speciālo ziemas klipšu apavu.

Pagājušajā ziemā Sixt nomas velo bija saliktas riepas ar radzēm. Man patika, jo braucot pa Vanšu tiltu augšā/lejā viemēr varēja nobremzēt un ne reizi neizslīdēja. Ripoja mazliet smagāk, bet tie velo tāpat savus 20kg sver, tāpēc pilnīgi vienalga.

Pa Rīgu nebraukšu,un riepu svaram manā gadījumā nav nekādas nozīmes,jo netaisos personiskos ziemas rekordus stādīt.Mani galvenokārt interesē stabilitāte un drošība,jo pagāšziem izbaudīju ģimenes ārsta un rentgena kabineta rindas.
Tad nu galvenais kritērijs radžu riepu iegādei ir tas,vai tās man palīdzēs aizmirst,kā izskatās rentgena aparāts. Pagaidām skatos,ka ir 50:50.

Nu 100% garantija jau nebūs pat uz trenažiera. Kas ziemā, manuprāt, ir ok variants.

Esmu stingri domājis arī par trenažieri,bet attur tikai viena lieta - ja esi aizminies 15-20 u.t.t. km no mājām,tad atpakaļ jāmin gribvainegrib.Trenažieris piedod arī savādāku attieksmi…
Tagad tieši apsveru - vai trenažiera cenas naudu neieguldīt riepās,siltākās biksēs,u.t.t. Varbūt tiešām - tēmas “ziemas riepas?” vietā derētu “trenažieris?”.

Rulli neaizstāsi ne ar ko.
Izpaliks krenķis par kondensātu, sāli uc mēsliem

Piedodiet, nenoturējos.

[youtube]MewLJaaU2P4[/youtube]

[quote=NilsS]Rulli neaizstāsi ne ar ko.
Izpaliks krenķis par kondensātu, sāli uc mēsliem[/quote]

Ar rulli tu domā to,kur strādā tikai iefiksēts pakaļas ritenis,vai to,no kura var arī nožauties? Es tā kā tikai uz pirmo skatījos līdz šim.

lietoju soumi tyres (nokian) w240 uz 28-niekiem ratiem - pa ledu un pieblietētu sniegu ir ļoooooti labāk kā bez šipiem :) Pa asfaltu ir ļoti jūtami lielāka pretestība, pa bruģi (arī pa betona bruģi) braukt ir diezgan riebīgi :)

mans risinājums - divi velo - viens ar šipiem, otrs bez, tāpēc nevajag ne lieki deldēt šipus, ne slidināties pa apledojušiem ceļiem.

Pagājušo ziemu nobraucu ar Nokian M-G w160 un varu teikt daudz laba. Ja pumpē stiprāk radzes gandrīz neskar asfaltu un ripo ok , ja baigi apledojis palaižam gaisu ārā un saķere uzlabojas. Tā prātīgi var braukt pat pa slapju ledu ,kur kājās nostāvēt pagrūti. Rekomendēju. Vienīgi smagas gan ,toties bomb proof :)

Ziemā vislabāk noder fat bike vai 29+ lietošanā
tas protams atsevišķi izdevumi ārpus ziemas riepām :)

Pārdomājot un palasot vēl šur tur viedokļus, esmu secinājis,ka, iespējams, visprātīgāk būtu ziemas riepas uz otra ratu komplekta.
Lai pārmontētu riepas vajag “nnn” laika un čakara,bet pārlikt otru ratu komplektu pietiek ar “n” laika patēriņu.
Ziemas ir tādas,kādas tās ir. Problēma - izmaksas. Vienmēr esmu skeptiski skatījies uz tiem autobraucējiem,kuriem ir divi disku komplekti,jo riepas jāpārmontē 2x gadā,un jāpaiet vairākiem tādiem cikliem,lai otrie diski atmaksātos. Ar velo šis variants izskatās acīm redzami pievilcīgāks.

[quote=vējš matos]Pārdomājot un palasot vēl šur tur viedokļus, esmu secinājis,ka, iespējams, visprātīgāk būtu ziemas riepas uz otra ratu komplekta.
Lai pārmontētu riepas vajag “nnn” laika un čakara,bet pārlikt otru ratu komplektu pietiek ar “n” laika patēriņu.
Ziemas ir tādas,kādas tās ir. Problēma - izmaksas. Vienmēr esmu skeptiski skatījies uz tiem autobraucējiem,kuriem ir divi disku komplekti,jo riepas jāpārmontē 2x gadā,un jāpaiet vairākiem tādiem cikliem,lai otrie diski atmaksātos. Ar velo šis variants izskatās acīm redzami pievilcīgāks.[/quote]

automašīnām divi disku komplekti mēdz būt dažādu riepu izmēru dēļ - vasarā izmanto lielākus diskus un plānākas riepas kā ziemā.

vējš matos izklausies patālu no auto lietām - ja Tev ir R14, R15 tad var iztikt ar vienu komplektu, savukārt, ja ir sapratne par riepu cenām, tad starp R15;R16 un R17 ir būtiska cenas atšķirība un ziemā ir labāk mazāki diski un augstāka riepa + riepas pārbortēšana katru gadu nav ieteicama. parēķini cik reižu sanāk nomainīt ziemas riepas, ja Tev ir jauns riepu komplekts, vismaz 6 reizes, pieņemot, ka riepas lieto 3 ziemas max + vēl cenas atšķirība starp izmēriem, un diskus pārdodot mašīnu var pārdot, tad sarēķini cik neizdevīgi tieši tas sanāk. plus, ja rokas nav no d…, tad riepas, vari operatīvi nomainīt pats, neesot atkarīgam no rindām servisā, kad negaidīti uzsnieg sniegs

Nu mojns, jāsaka :)
Es vēl varu saprast… treniņu rati un ūber krutie /vieglie sacensību rati, ar kuriem negribās n-tos tūkstošus treniņos braukt.
Bet zieminiekam turēt 2 veida ratus ar divām dažādām riepām? :) Man domāt, ka Tu nedaudz pa šerpu esi šo tēmu paķēris :)

Laikam jau velti pieminēju auto lietas velo forumā. Mana kļūda.Nesākšu te strīdēties ar zīmuļiem,kuriem šķiet,ka vasarā jābrauc ar pankūkām.Manuprāt auto ražotājs skaidri pateicis,kādām jābūt riepām konkrētajam auto.Punkts - beidzam par to.Turpmāk atturēšos no riskantiem salīdzinājumiem. Nav tomēr bumeru saiets.

Varbūt par tēmu? Esmu kaut kā skeptisks par izskanējušajiem priekšlikumiem likt ziemā velo vienkārši platākas riepas,jo stipri šaubos,ka tam ir izšķiroša nozīme,nokļūstot uz ledus posma.

par kādām pankūkām,bumeriem un zīmuļiem Tu te murgo? pat tautas vāģim izmērs 235/45/17 ir standarta
ceru, ka dēl otra velo ziemas ratu komplekta nepērc lietotas ziemas riepas un neapdraudi citus velosipēdistus :)

[quote=jt]par kādām pankūkām,bumeriem un zīmuļiem Tu te murgo? pat tautas vāģim izmērs 235/45/17 ir standarta
ceru, ka dēl otra velo ziemas ratu komplekta nepērc lietotas ziemas riepas un neapdraudi citus velosipēdistus :)[/quote]

Gribi parunāt par autoriepu izmēriem? Atver jaunu tēmu “poligonā”.
Vai tev ir kas sakāms par velo ziemas riepām?