gribeeju zinaat juusu viedokli par sho veida dakshu. vai ir eerti ar vinju braukt? protams viegluma zinjaa ir ljoti iedeaala, bet vai ir komfortabli un vinja izamartizee pietiekami ?
Saildzinot ar alumīnija dakšām tomēr kaut ko amortizē, Latvijas nelīdzenumus izņem labi. Lietoju un atzīstu ka tā ir ļoti laba.
kā cietā dakša var amortizēt? tās vairāk ir iedomas!
P.S. kaspi tas tew tā pat nelīdzēs :D
a tev mugura nesaap :) un kaa rokaam sajuuta ?
Jāpatrenē gan rokas , gan mugura, tad vis kartībā. visi jau nav vienādi, man nesāp tev sāp utt.
Padomā nu kā cietā dakša var amortizēt, jo nojātāka dakša jo labāk amortizē, protams, ka starpība minimāla, vismaz šosejā, spriežot pēc savas pieredzes ar alu un karbona dakšām.
Es arī lietoju šāda veida dakšu un esmu apmierināts, reizēm pēc garākiem gabaliem gan rokas jūt ka kautkas ir darīts :)
nu jaa chalji es saprotu… bet vnk pats ljoti esmu pieradis pie miisktaas daksha, bet rokas man ir speeciigas un mugura arii, bet domaaju varbuut kko pamainiit.
bet cietaas karbona dakshas nedaudz amartize, to es gan zinu.
gadu lietoju sid pēctam wcs. pie sida neatgriezīšos, labāka par wcs nav meģināts, svars, cena, apkopes, komforts.
[quote=talants]kā cietā dakša var amortizēt? tās vairāk ir iedomas!
:D[/quote]
Nu nezi,nezin,pēdējā smiltenē pāris bedrēs ar svaru 95kg. trigon dakšai ,vai rāmim,vai ratiem,likās būtu jāsadalās sīkos gabaliņos,bet nē,ne skrambiņas,ne astotnieka,tad tomēr sapratu ka amortizē,un ne pa jokam! :D
It īpaši šosejas karbona dakšai ir redzams kā tajā liekumā pie rata ass ir redzams kā dakša amortizē. Pats braucu ar tādu un šķirba ar ALU ir jūtama. Trepei nelīdzēs, galvenais jau tomēr bonuss ir svars. Dēļ zemāka augstuma kā amortizātoru dakšai vieglāk braukt kalnā, bet grūtāk lejā.
karbona daksha nevis amortize bet ir mikstaka par aluminija dakshu! prieksh kam nepiecieshama shada spokoshanas un kratishanas ar cietajam daksham? delj svara? un tgd katrs uzkapj uz svariem un pasaka cik ir? nenjem lidz otru fljegu un svars atguts! vai noperc vieglaku kjedes izspiedeju! Svara verotaji ibio :D
ko maratona dod par 500g vieglaks velosipeds?
kada starpiba vai lock out ciet vai cieta daksha?
Kādreiz biju cieto dakšu fans, līdz brīdim, kad sakņainā nobraucienā novilku uz mutes vārda vistiešakajā nozīmē, bet gludākos meža ceļos man labāk patīk braukt ar cieto, tagad velo ir amis un braukt lejā no kalna ir daudz drošāk un patīkamāk un cietās, ja ir vēlme var dabūt ar kroņa augsumu kā 80-100mm dakšām.
[quote=talants]karbona daksha nevis amortize bet ir mikstaka par aluminija dakshu! prieksh kam nepiecieshama shada spokoshanas un kratishanas ar cietajam daksham? delj svara? un tgd katrs uzkapj uz svariem un pasaka cik ir? nenjem lidz otru fljegu un svars atguts! vai noperc vieglaku kjedes izspiedeju! Svara verotaji ibio :D
ko maratona dod par 500g vieglaks velosipeds?
kada starpiba vai lock out ciet vai cieta daksha?[/quote]
Ar vieglu amortinju salidzinot ir kilograms un dod daudz un ir labi juutams augshaa braucot.
Ja galigi negribas man ticeet pajautaa Raivim Zimelim, Kurjeram, Sanjam, domajams tev sakarigaak varees izskaidrot niansees.
Man ir divas dakshas un es izveelos peec sava chuja, ponjas un njuha uz doto briidi. Visus sebus novaaleeju ar cieto un nenozheeloju savu izveli. Varbuut Cesis- Valmiera buutu jeedziigaak ar amortinju. Ja visa trase ir akmenjos kaa Tahko Somijaa, es pat njemtu Fuuliiti ar ko arii braucu Philipps maratonos dellj Fun faktora :).
P.S.Karbons nav miiksts,
mtb ljoti reti kad sanak velo stiept. Ari kalna kad brauc ar aizvertu ja kaja griezhas pilnigi vienalga kas apaksha.
vel man liekas aizpagajusho gadu zviedris, ozols un vel citi top 20 brauceji brauca ar cietajam daksham ta4u patreiz jau ir ta ka skatas atkarigi no distances.
nesaku ka mtb ielikt cieto dakshu ir stulbi jo pazistu tadu personu ka Zaskar no mtb.lv un vins ar mtb velosipedu uz grants celja vispar nebrauc bet tikai pa shoseju. protams tas ir viens no iemesliem lai braukatu ar cieto.
par piemeru atkal njemot SEB… vairak plusi amortinjam neka cietajam.
tie kas brauc ar cietajam… specigs dara ka grib
Taa arii paliekam pie sava, jo katram savs savaaks. Tikpat ar garu bardu diskusija kaa par tiem, kas brauc Tautas 100 un nepariet uz sportu.
nu skaidrs, gati…bet kaa ar vinju tev kaadaa krosa gonkaa ir ?
domaaju ka es pameegjinashu wcs dakshu, jo ja njem miiksto tad tikai fox… cik sapratu tad tu vinju paardod to wcs dakshu ja ?
par to ari varetu padiskutet… kas sporta klase aiz 40 vietas par sportistiem :)
Nu re labi, ka pielikām punktu.
tad nu paldies chalji par atbildeem :D :)