wcs karbona daksha

par to ari varetu padiskutet… kas sporta klase aiz 40 vietas par sportistiem :)[/quote]

Par to varētu padiskutēt pat valstiskā līmenī. Tiešām, ieteikt Latvijas institūtam, lai nemāžojas ar Latvijas tēla veidošanu ar zilajām govīm (kas nevienu īpaši neinteresē, bez tam tās govis klipā tiek mākslīgi ietonētas zilākas:), bet lai ņem mūsu Tautas klases Superlīgu. Neko nevajag mākslot, un krietni mazāk par 40 varoņiem. Jūtu, ka tas aizietu! Svešu zemju MTB braucēji ar mērenām pretenzijām pret sportiņu pie alus kausiem skatītos to klipu un nolemtu atbraukt pie mums visu nolikt savās vietās. Mēs redzētu, kurš kuru noliktu, un iznākumam vajadzētu celt valsts prestižu un stiprināt mūsu pašapziņu:)

par to ari varetu padiskutet… kas sporta klase aiz 40 vietas par sportistiem :)[/quote]

Par to varētu padiskutēt pat valstiskā līmenī. Tiešām, ieteikt Latvijas institūtam, lai nemāžojas ar Latvijas tēla veidošanu ar zilajām govīm (kas nevienu īpaši neinteresē, bez tam tās govis klipā tiek mākslīgi ietonētas zilākas:), bet lai ņem mūsu Tautas klases Superlīgu. Neko nevajag mākslot, un krietni mazāk par 40 varoņiem. Jūtu, ka tas aizietu! Svešu zemju MTB braucēji ar mērenām pretenzijām pret sportiņu pie alus kausiem skatītos to klipu un nolemtu atbraukt pie mums visu nolikt savās vietās. Mēs redzētu, kurš kuru noliktu, un iznākumam vajadzētu celt valsts prestižu un stiprināt mūsu pašapziņu:)[/quote]
šito vēl mazliet pielabo, un sanāk labs pasākums :)

Mans, tīri subj viedoklis.
Manā rīcībā ir gan karbona, gan amortizācijas dakša. Lietoju tās atkarībā no trases.Karboniece nav gan WCS, bet Meridas brenda, kura ir par pusi lētāka, bet par 200gr smagāka.
Nu nekad cietā neaizstās mīksto dakšu. Skatoties ko tu gribi sasniegt. Jarēķinās ar to ka iegūstot 0, 800-1kg svara , ļoti zaudē komfortu unDROŠĪBU! Ar cieto prieķšu ir jālieto platāka/augstāka pr riepa.
Ar cieto ir “jāmāk” braukt pa mežu. Ja neesi ļoti parliecināts krosists, tad toč nav vērts tādus ieguldījumus. Tagad ir pieejamas tāču tādas feinas dakšas kā piem- magura, sid, kurām svars ir tuč virs kg.
Vēl viens - cietai dakšai (Merida). DB stiprinājumu vietas nekad nav tik precīzas kā amortiņ dakšai. Līdz ar to pieregulēšanai ir papildus mocīšanās.
Bet… pats braucu, un braukšu ar cieto. Nu esam mēs tie gramu pi…ji.

Par Raivi un karbona dakšām:

komentārus vajag?

Pareizi! IR JĀMĀK…

[quote=elektrolitr]Par Raivi un karbona dakšām:

http://lh3.ggpht.com/_nn2tusLG93E/SplwAJiFf8I/AAAAAAAABSg/3juPE5EZ1q8/s800/IMG_8455.JPG

komentārus vajag?[/quote]

neatceros maratona shadu trasi…

Tas bija Trek-Philips organizētais kross Ozolkalnā!
Un, Raivi te nav ko “likt” iekšā un komentēt! Arī ar amortizējošo dakšu braukdams, viņš stāvākā kalnā uzskries ātrāk par gandrīz jebkuru braucēju, kā arī nobraucienos zaudēto pēc tam ātri atgūs! Viņš vienkārši nav tehnisko trašu piekritējs un to dakšu lieto dēļ svara!

Pirms vairākiem gadiem tiku pie Fox dakšas…likās,ka nekas labāks nevar būt,strādā viss superīgi, rokas nesāp. Tomēr mani kaut kas nelika mierā. Iegādājos parastu ALU cieto dakšu un sāku to izmantot gludās trasēs, savukārt FOXu liku krosiem un sakņainām trasēm. Pamazām pieradu pie cietās dakšas un nu jau to lietoju visur (krosi,maratoni,ceļojumi) Rokas ir pieradušas - nesāp un pēc rezultātiem varu spriest,ka ar cieto dakšu ir labāki. Tagad nu jau gadu jauna FOX dakša stāv plauktā - pārdot gribu,bet pirkt neviens negrib (laikam tik ar WCS CARBONU grib braukt)

Es par Fox dakšām esmu līdzīgās domās, citas negribēju, bet biju spiests meklēt pagaidu risinājumu! Kā pagaidu arī uzliku cieto ALU dakšu! Velosipēds kļuva no 11kg smaga par 10,4kg “vieglu” un, ja godīgi, apdalīts jutos vienīgi tajā pašā Ozolkalnā, visur citur šķita ja ne gluži komfortablāk, tad labāk gan! :) Tagad izskatās, ka pagaidu variants pārvērtīsies par pastāvīgo un nu nožēloju, ka jau no paša sākuma neiegādājos cieto WCS CARBONU! :)

Gribētu vēl zināt, vai ir gadījumi pārlaužot šo dakšu? Vai ir pamats apšaubīt izturību? Un vai laika robs arī to ietekmē, nu vismaz uz kādiem 5gadiem, izturība mainās?

Man ir lūzusi karbona dakša, precīzāk, tās alumīnija štoks, tā bija corratec šosejas dakša, bet par šīs dakšas salaušanas gadījumiem neesmu dzirdējis, ar slauztiem carbona zariem esmu redzēji dakšu, pēc sabučošanās ar auto. Protams, laika zobs ietekmē izturību, esmu dzirdējis, ka karbona detaļas reizi gadā jāmaina, drošības apsvērumu dēļ, smagāki braucēji dakšas reizi sezonā noteikti maina, protams, tas arī atkarīgs no nobrauktās kilometrāžas.

atnāks atkal autoritātes un izstāstīs visiem, kas dzirdējuši, “ka karbona detaļas reizi gadā jāmaina”, ka karbons nenogurst

nu skaidrrs, ne nu riteni es protu parvaldiit un braucu arii labi, bet bija interese par cieto, jo vnk komandas jaunajiem feljiem bus cietaas dakshas un taadeelj gribeeju zinaat juusu viedokli, pasham arii ljoti patiik miisktaas dakshas un taadeelj iisti nevaru izlemt pie kaa palikt :)
Nu Ozolkalns un veel dazhas krosa gonkas bija vieniigaas shogad, kur vajadzeeja amartinju, bet paareejaas droshi vareeja ar bez taa iztikt :)

Man liekas, ka vēl jāpiemin plusi cietajai arī uzturēšanā. Nav ne jāregulē, ne spiediens jāpumpē, ne štoki jālaiza, ne apkopes jāveic. Trula nekustīga manta, kas vienkārši strādā! Turpretī mīkstā … - kā jau mēs zinām, katrs kustīgais elements ir potenciālā vieta nodilumam, čakaram un izdevumiem.

Ir kompromiss starp cieto un mīksto dakšu :)

Bikeradar bilde

Jā, un minoties kalnā šitas titāna brīnums noteikti locās zem braucēja svara. Un tad tas kļūst sliktāks par amortizatora dakšu ar saslēgtu lockout.

Pa ciik gribi pārdt to FOXu, vai ir V-brake stiprinājumu vietas?

Pa ciik gribi pārdt to FOXu, vai ir V-brake stiprinājumu vietas?[/quote]

Tikai DB.
300 Ls

Pa ciik gribi pārdt to FOXu, vai ir V-brake stiprinājumu vietas?[/quote]

340LVL 2008 gada modelis ar 1000km noskrejienu + v-brake stipr!!!

Un kadas atsauksmes par Trigon mtb dakšām, ka alternativa Ritchey WSC carbon mtb dakshai?