vitamīni sportistiem?

sveiciens!
gribētu uzzināt vai Jūs par tādiem zvēriem esiet kaut ko dzirdējuši? runa protams tikai par atļautiem un legāliem līdzekļiem, rozā un zilās ripiņas ar kurām var Armstrongu apsteigt atstājam citam topikam :)
vai ir kas specifisks ko varbūt Jūs lietojat, jo cik esmu dzirdējis, tad parastie aptiekās nopērkamie ir diezgan bezjēdzīgi priekš tiem kam ir paaugstinātas slodzes un treniņu intenstiāte?
es pagaidām tīri imunitātes stiprināšanai dzeru visādās dabīgās zālītes, kā nātrītes, dzērvenītes, hlorofila sķīdumi utt , bet papildus neuzņemu neko no tā visa kas parasti ir tajās trakajās multivitamīnu bundžās.
paldies!!!

manuprāt, visa pamats, ir pareiza, sabalansēta, veselīga ēdienkarte. ja pārtiks tikai no baltmaizes un kefīra, desertā ēdot divpadsmit dažādus vitamīnus, labus rezultātus neiegūsi.

Konkrētāk varētu?

[quote=eBiker]sveiciens!
… cik esmu dzirdējis, tad parastie aptiekās nopērkamie ir diezgan bezjēdzīgi priekš tiem kam ir paaugstinātas slodzes un treniņu intenstiāte?

NAV TAISNĪBA - VITAMAX, GERIMAX, DYNAMISAN UN DAUDZI CITI IR VISAI JĒDZĪGI

es pagaidām tīri imunitātes stiprināšanai dzeru visādās dabīgās zālītes, kā nātrītes, dzērvenītes, hlorofila sķīdumi utt , bet papildus neuzņemu neko no tā visa kas parasti ir tajās trakajās multivitamīnu bundžās.

KVALITATĪVAJĀS “BUNDŽĀS” PARASTI IR ĻOTI DAUDZ TIEŠI ŠĀDU - DABĪGU SASTĀVDAĻU
…!!![/quote]

divpadsmit būs par maz :)
VESELĪGA ĒDIENKARTE UN “SPĒCĪGI” VITAMINI REZULTĀTUS NEUZTAISA, BET TIE IR NEPIECIEŠAMI, LAI BŪTU IESPĒJAMS IZTURĒT ZVĒRĪGAS TRENIŅSLODZES, KURAS ARĪ DOD ŠOS AUGSTOS REZULTĀTUS

konkrētāk? ideja slēpjas vārdos “ēd veselīgi”. jo tas, ko te saucam par “lielu slodzi” daudziem lauku cilvēkiem ir pirmā rīta cēliena slodze, mežstrādnieks pēc pirmās bāciņas izsvīst vairāk kā mēs viena trenniņa laikā, taču viņi nekādus vitamīnus neēd, iztiek ar sviestmaizēm.

mēs visi te esam amatieri, nevajag runāt par lielām slodzēm un paaugstināta intensitāti, skatoties uz mūsu senčiem, šī vispār nav slodze.

[quote=airavs]…

mēs visi te esam amatieri, nevajag runāt par lielām slodzēm un paaugstināta intensitāti, skatoties uz mūsu senčiem, šī vispār nav slodze.[/quote]
AMATIERIEM PIETIEK AR NORMĀLU ĒDIENKARTI UN POLIVITAMĪNU KURSU PĀRIS REIZES GADĀ

ZVĒRĪGAS TRENIŅSLODZES, KURAS ARĪ DOD ŠOS AUGSTOS REZULTĀTUS - TAS ATTIECĀS UZ SPORTISTIEM

(RRS 12-16g.v. zēni nedēļā trenējas 18-25 stundas)

Paul, vai tu zini ka uz klaviatūras ir taustiņš CapsLock?

nu jaa muusu senchiem shii nav slodze :) , protams, bet ir atshkjiriiba vai es eju 8 stundas vai skrienu 1.

kalorijas noteikti pateereesi vairaak ejot, bet jaatkopjas buus vairaak no taas 1 stundas skrieshanas. takaa nevajag taadas galeejiibas - visi zinaam par ko te ir runa.

… par vitamiiniem gan neko nevaru pateikt. :)

Vīri, viss atkarājas no jūsu maciņa biezuma. Čaka Lāčplēša krustā veikaliņš Laikmets-V. Zinoši pārdevēji. Izsakiet savas vēlmes, visu pateiks priekšā.

[quote=pauls]NAV TAISNĪBA - VITAMAX, GERIMAX, DYNAMISAN UN DAUDZI CITI IR VISAI JĒDZĪGI

…!!![/quote]
Un kuri aptiekas vitamīni tad ir piemērotākie? Pašlaik lietoju GERIMAX SPORT. Vai būtu jēdzīgi tos ik pa laikam pamainīt pret citiem aptiekas vitamīniem? Un kuras ir “kvalitatīvās bundžas”? Pagājušo sezonu lietoju pēc treniņiem Powerbar recovery dzērienu. Tos lieto tikai pēc sacensībēm, garākiem, speciāliem treniņiem, vai arī pēc ikdienas treniņiem?
Ceru saņemt atbildi no paula, nevis aivara;) Paldies!

aizejiet pie sporta ārsta (piem., Noveičukas) un tad arī zināsi ko Tev vajag un cik daudz :)
protams, iet ir jēga, ja esi gatavs par izrakstītajīem uztura bagātinātājiem attiecīgi maksāt un tos lietot.

Ati, palasi tā Gerimax Sprot sastāvu - vitamīnu tur ir mazāk nekā parastajā Gerimaxā. To “sporta” efektu panāk, palielinot ieteicamo devu (ja nemaldos, tad Gerimax Sport ieteicamā deva ir 2 tabletes dienā).

Man jau arī liekas, ka Gerimax ir diezgan sakarīgs. Varbūt tāpēc, ka to man vēl vidusskolas laikā ieteica vieglatlētikas treneris (trenējos garajiem gabaliem). Par to pašu Gerimaxu viņš man toreiz ieteica ik pēc trīs lietošanas nedēļām kādu nedēļu izlaist, tikai tās nedēļas saplānot tā, lai svarīgākās sacensības iekrīt uz šo trīs nedēļu cikla beigām (t.i., pirms “atslodzes”).

Pats esmu mēģinājis gerimax, dynamisan un vēl kaut kādus vitamīnus (vai kā tos sauc - uztura bagātinātājus) ar aminoskābēm un žeņšeņu. Tīri subjektīvi liekas, ka gerimax ir visjēdzīgākie, bet airavs jau teiks, ka tas viss ir tikai mūsu galvās :)

jā, par tām “atslodzēm” - tās esot vajadzīgas, lai organismā neuzkrājas nevajadzīgās vielas (tās, kuras vitamīnos ir, bet kuras organisms patērē mazāk) un lai organismam nerodas rezistence (tas pats attiecas arī uz vitamīnu mainīšanu - lai nepierod pie viena veida).

Brīnos, kāpēc neviens nerūpējas par bērnu veselību? Kā treneriem ļauj šitā mocīt tos nabaga puišeļus?
Kāpēc valstī, konkrētāk LRF, nav izstrādātas normas kādā vecumā kādai ir jābūt (drīkst būt) gada kilometražai jeb stundu skaitam? Pirms 15 gadiem mus dzina, un izdīvoja tikai tie, kas visvairāk sačkoja [spilgtākais piemērs ir Motja]. Jā, bija labi rezultāti, bet kurš zināja, Kuldīgas kausā uzrādītie rezultāti tā uz visu mūžu arī paliks par Pesronal Best 98% no visiem braucējiem? Diemžēl, arī šodien nekas nav mainījies. Un tas, ka sasniedzot U23 vecumu, reti kurš spēj vai grib pabraukt, nav jauniešu vaina, jo talanta un darba spēju viņiem ne toreiz, ne arī tagad netrūka un netrūkst. Viņus izspieš kā citronus 14-17 gadu vecumā, jo treneriem piķo nevis par miglainu perspektīvu, bet rezultātiem kalendāra mačos. Gan treneriem, gan sportskolām, gan federācijai- pilnīgi visiem, ir galīgs un absolūts pofigs par to, kas ar tiem bērniem būs pēc junioru vecuma. Tie daži izņēmumi [Gača, Motja], ar kuriem visi tik ļoti lepojas, nav sistēmas augļi, bet gan izņēmumi, kuriem noteiktā dzīves posmā ir ļoooti paveicies tikt cauri LV sportskolām un saglabāt veselību un interesi pret šo sporta veidu.

Labs veikals un plaša izvēle, arī šeit iestiprinos ar sporta arsenālu.

Brīnos, kāpēc neviens nerūpējas par bērnu veselību? Kā treneriem ļauj šitā mocīt tos nabaga puišeļus?
Kāpēc valstī, konkrētāk LRF, nav izstrādātas normas kādā vecumā kādai ir jābūt (drīkst būt) gada kilometražai jeb stundu skaitam? Pirms 15 gadiem mus dzina, un izdīvoja tikai tie, kas visvairāk sačkoja [spilgtākais piemērs ir Motja]. Jā, bija labi rezultāti, bet kurš zināja, Kuldīgas kausā uzrādītie rezultāti tā uz visu mūžu arī paliks par Pesronal Best 98% no visiem braucējiem? Diemžēl, arī šodien nekas nav mainījies. Un tas, ka sasniedzot U23 vecumu, reti kurš spēj vai grib pabraukt, nav jauniešu vaina, jo talanta un darba spēju viņiem ne toreiz, ne arī tagad netrūka un netrūkst. Viņus izspieš kā citronus 14-17 gadu vecumā, jo treneriem piķo nevis par miglainu perspektīvu, bet rezultātiem kalendāra mačos. Gan treneriem, gan sportskolām, gan federācijai- pilnīgi visiem, ir galīgs un absolūts pofigs par to, kas ar tiem bērniem būs pēc junioru vecuma. Tie daži izņēmumi [Gača, Motja], ar kuriem visi tik ļoti lepojas, nav sistēmas augļi, bet gan izņēmumi, kuriem noteiktā dzīves posmā ir ļoooti paveicies tikt cauri LV sportskolām un saglabāt veselību un interesi pret šo sporta veidu.[/quote]
es domaaju, ka probleema ir galvaa un shis nav par vitamiiniem.
18-25 stundu treninji nav nekas briesmiigs, ja tas tiek dariits pareizi, pareizaa intensitaatee njemot veeraa indiviidu atjaunoshanaas speejas, kas shajaa vecumaa ir ljoti labas.

ka tur bija ar tiem vitamīniem…

vispār man liekas, ka man vajag hromu, jo esmu uzsēdies uz sokolādes/cukura diētas…

a kur vislabak ņemt hromu?

[quote=Atis][quote=pauls]NAV TAISNĪBA - VITAMAX, GERIMAX, DYNAMISAN UN DAUDZI CITI IR VISAI JĒDZĪGI

…!!![/quote]
Un kuri aptiekas vitamīni tad ir piemērotākie? Pašlaik lietoju GERIMAX SPORT. Vai būtu jēdzīgi tos ik pa laikam pamainīt pret citiem aptiekas vitamīniem? Un kuras ir “kvalitatīvās bundžas”? Pagājušo sezonu lietoju pēc treniņiem Powerbar recovery dzērienu. Tos lieto tikai pēc sacensībēm, garākiem, speciāliem treniņiem, vai arī pēc ikdienas treniņiem?
Ceru saņemt atbildi no paula, nevis aivara;) Paldies![/quote]
Ja esi “lielajā” sportā, tas viss nav tik vienkārši un īsi izklāstāms.

• Vai būtu jēdzīgi tos ik pa laikam pamainīt pret citiem aptiekas vitamīniem? - JĀ! Vismaz 1xmēnesī nepieciešama arī “atpūta” no vitamīniem - ~3 - 7 dienas.
  • Un kuras ir “kvalitatīvās bundžas”? - TO IR VISAI DAUDZ (negribu kādu īpaši reklamēt, jo visus noteikti nepārzinu). Cena gan parasti atbilst kvalitātei. No šeit pieejamajiem regulārai lietošanai neiesaku “Animal pak” - pārāk zirdziskas dozas un pārāk daudz stimulējošu sastāvdaļu, vari lietot sacensībās, tikai iesaku iepriekš izmēģināt - var uzlēkt spiediens, parādīties mandrāža, utt…!
  • Pagājušo sezonu lietoju pēc treniņiem Powerbar recovery dzērienu. Tos lieto tikai pēc sacensībēm, garākiem, speciāliem treniņiem, vai arī pēc ikdienas treniņiem? - TAS IR LABS - it īpaši pēc sacensībām un smagiem treniņiem pirmssacensību un sacensību periodos. Bāzes periodā - vienīgi tad, ja jūti, ka esi pārķēris. Visi šeit redzētie “Recovery” līdzekļi ir labi.

[quote=wrongway]ka tur bija ar tiem vitamīniem…

vispār man liekas, ka man vajag hromu, jo esmu uzsēdies uz sokolādes/cukura diētas…

a kur vislabak ņemt hromu?[/quote]
Hroma pikolināts gan parasti ir sporta multivitamīnu preparātu sastāvā.
Ja uzskati, ka Tev ir lieks svars un savādāk to nenodzīsi - labāk pamēģini kādu komplekso (kalcija piruvāts + L-karnitīns) preparātu - pie nosacījuma, ja pietiekoši nopietni trenējies.

[quote=kasio]…
18-25 stundu treninji nav nekas briesmiigs, ja tas tiek dariits pareizi, pareizaa intensitaatee njemot veeraa indiviidu atjaunoshanaas speejas, kas shajaa vecumaa ir ljoti labas.[/quote]
TAISNĪBA!
Puika jau 1-2 stundas pēc 130-150km Siguldas treniņa mājās nav noturams - iet ārā un vēl pāris stundas nospēlē futbolu vai basketu :)

Zelta vārdi! Ar Alpe D’Huez svētību vismaz diskusijās izskan tas, ko dažā labā citā populārā sporta veidā var lasīt publicētajos rakstos. Piemēram šis izvilkums:
http://www.marathon.lv/news.php?readmore=55

“Par pasaules līmeņa sportisti Jeļenu Prokopčuku uzaudzinājis Leonīds Strekalovskis, kas ir pazīstamākais garo distanču skrējēju treneris Latvijā. Strekalovska darbībā ir viens nopietns mīnuss – saviem audzēkņiem viņš jau agrā bērnībā liek izturēt pamatīgas slodzes, kas uz skrējēju rezultātiem atstāj divējādu iespaidu. Jauniešu un junioru sacensībās Strekalovska audzēkņi plūc laurus Eiropas un pasaules čempionātos, bet vēlāk nomocītais organisms nespēj pretoties traumām un talantīgais sportists spiests pamest skatuvi. Prokopčukai izdevās sevi pietaupīt karjeras otrajai pusei – jauniešu vecumā viņa ar lieliem panākumiem neizcēlās, toties brieduma gados (Jeļena nesen nosvinēja 30. dzimšanas dienu – aut.) viņa ir viena no labākajām garo distanču skrējējām pasaulē.”

Nekādi pretargumenti no Strekalovska nometnes puses par tik tiešiem vārdiem “bet vēlāk nomocītais organisms nespēj pretoties traumām un talantīgais sportists spiests pamest skatuvi” nav dzirdēti, un skaidrs, kāpēc - jo tā ir pārāk labi redzama patiesība.
Vārdi “Prokopčukai izdevās sevi pietaupīt” ir jāsaprot tā, ka viņa bija treniņu sačkotāja ‘pēc pārliecības’, kad juta, ka ir pārāk nomocīta - ko pati neslēpj savās intervijās.