Vienības brauciens 2024

Es par:

1. Startu pret kalnu
  2. Krimuldas taku augšup
  3. Loteriju arī MTB numuriem

Kopumā šis un iepriekšējais gads bija forši, bet ar gadiem būtu jāpadomā, vai var dažādot maršrutu, lai nav katru gadu tas pats

Salīdzinot ar 2022.g. MTB trase interesantāka patika ļoti. Meža takas super. Par startu piekrītu ka pļavā lejā būtu labāk, jo Siguldas kalns sadalītu braucējus daudz maz pa spēkā grupām, jo pirmajās takās kur izveidojās sastrēgumi no daudziem varēja dzirdēt “te tak var mīt” tad meiģina tik garām, pret stāvāku kalnu iestrēgst loģiski lien atpakaļ uz takas (spraucās starp braucējiem). Bet visumā vairāk piekusu nekā 2022.g.

Ja es startēju pirmo gadu un man jāstartē no beigu gala - nē, paldies.
Biežāk dzirdētā atbilde no vairuma maniem velo čomiem.
Pats arī nebraucu un izskatās ka arī nebraukšu.
Bet trase OK

Tak dari kā visi, skaļi par kko pļāpā un lien pirmajā grupā ar certurtās numuru))))

Trase ļoti forša un piemērota Vienības MTB braucienam.
Arī ne visai patika tas starta haoss, varbūt mazliet spriedze grupā mazinātos, ja nebūtu tie, kas apbrauktu pa trotuāriem (organizatori varētu iekļaut punktu nolikumā un protams arī atgādinātu pirms starta, ka jābrauc tik pa ceļa braucamo daļu, jo tas tomēr pakļauj riskam arī atbalstītājus un neiesaistītos gājējus).
Par koridoriem, arī piekrītu, ka vajadzētu sīkāk sadalīt, un kāpēc nevarētu sākt izmantot LRF ranga datus (pēc kategorijām?), kas arī motivētu iegādāties licences (arī man). Tas protams neliegs kādam no beigām spraukties uz priekšu, bet tad vismaz pirmajos koridoros nebūs daudzi, kas ātri atbirst.

Neesmu no tiem kurš kurn pa kaut ko kas nepatīk, bet šoreiz tomēr izteikšos:
startam jābūt pret kalnu, jo tā nenormālā skriešana pa apmalēm (vai tik kādreiz bija aizliegts braukt pa trotuāriem), straujā nevajadzīgā bremzēšana, grūstīšanās un vnk skriešana - rezultātā, 90% no skrējējiem apstājās pie pirmā paugura mežā. Nevaru saprast, kā var visu distanci nobraukt persona bez ķiveres (ja nemaldos nr.604, redzēju gan distances sākumā, gan finiša kalnā, kad sagaidīju kolēģus pirms finiša). Trase bija pat vairāk piemērota gravelim. Un protams dzirdināšana - ārā +30 grādi un tikai viens dzirdināšanas punkts…