Velosipēdisti VS Gājēji

nezinu, kaa bija vakar tai konkreetajaa situaacijaa, bet vispaar pa malu braukt var buut stipri biistamai. visaadu bedru deelj, kas gar brauktuves malaam meedz buut. un arii deelj taa, ka iipashi autobusi, meedz piespiest velobrauceeju paaraak tuvu ietves malai (apmalei).
tad jau labaak, ja var aatri pabraukt, braukt vairaak pa vidu brauktuvei. vai arii braukt leeni, bet pa ietvi.

vai tu Taureni ar “rādu viņam, brauc gar malu” domaaji, lai brauc pa ietvi?

haha… tas chalis jau nu riktigs braucejs - brinums, ka vel uz tiem aspratigi uzliktajiem ragiem nav uzduries :)

Nē nu tas jau de facto, ka autovadītāji iedomājās, ka pēc defaultā:

• ceļš pieder viņiem
  • nav jāuzmanās
  • ir vienmēr kaut kur jāsteidzās! (avārijas notiek tieši šī iemesla dēļ)

Trotuāri Rīgā ir nebraucāmi, tas ir fakts.

dc - vai tu Taureni ar “rādu viņam, brauc gar malu” domaaji, lai brauc pa ietvi?
Tieši tanī ceļa posmā un tieši tajā situācijā ietve noteikti būtu bijus labākā izvēle…:)

1. variants: braukt pa ceļa malu un riskēt iebraukt kādā ākā.
  2. braukt pa ceļa vidu un riskēt pakļūt zem auto.

es izvēlos 1 variantu, labāk uzsist “astotnieku” kādā bedrē, nevis mīcīties starp mašīnām. bet es priecājos par cilvēkiem, kuri izvēlās otro variantu, viņi tomēr cenšas tautas labā uzlabojot tās genomu, jo agrāk vai vēlāk tiek kaut kur nospiesti.

Nu es braucu barinjaa ar veel diviem velobrauceejiem. es tagad saprotu kur autovadiitaajiem naids rodas.

viens no muusu barinja konkreeti aiznjeema joslu nelaizjot garaam auto laikaa, kad abas joslas pilnas. beediigi.
Kaads audi vadiitaajs vairaakas reizes meegjinaaja pabraukt garaam, sabremzeejaas un pataureeja un bija spiests paarkaartoties uz blakus joslu, lai tiktu garaam.

pilniigs sviests.

http://www.youtube.com/watch?v=puFxCs2cE3M
kur tādus var dabūt LV? veloveikalos ir?

http://www.tvnet.lv/onlinetv/lnt/degpunkta/comments.php?oid=309646&tab=news

Nu labi, ka vismaz kaut kāds čats notiek, jautri :D

[quote=r_s]http://www.youtube.com/watch?v=puFxCs2cE3M
kur tādus var dabūt LV? veloveikalos ir?[/quote]
http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=Thunder+Horn

No eBay pirkt ir tikpat viegli kā LV veikalā. Par šokolādi varu pasūtīt tev ;) [jāpagaida tik ~2.ned]

delfīn, pats arī esmu pircis caur ebay, ne tur problēma. gribēju aptaustīt un paklausīties! itkā decibeli skaitās, bet vai tā skaņas frekvence būs pieņemama, jo pēc youtube izklausās, ka tā ir ļoti augsta, bet mašīnas taurēm krietni zemāka. šāds verķis tiešām atvieglotu pārvietošanos!

Es domāju, ka varētu pieregulēt, samazinot frekvenci skaņas ģeneratoram, ja tur ir parastais diafragmas skaļrunis, nevis spec rupors vai vēl sazin kas (laukos man bij paštaisīts durvju zvaniņš ar līdzīgu diapazonu :))

Turklāt lētās videokameras nogriež zemos. Katrā ziņā viņš nemaksā 50Ls, pat ne 10Ls, lai neizmēģinātu ;)

Atvainojos par novēlotu piebildi, bet pirms dažām nedēļām maksimā pa 89 santīmi iegādājos šādu te verķi, labs, skaļš, bet paliels, ti, kā liels led. Vienīgais mīnuss - uz jamā aparāta ir sarkans lukturs anrdiodēm, tās gan dažādi mirgo, bet kautkā nav skaidrs, kam sarkanu priekšā, pie tam mirgo nevis kad nospiež slēdzi, bet tāpat kā aizmugurējais lukturis :). Citiem vārdiem, brauciet uz kādu lielo maksimu, varbūt vēl kko atradīsiet.

1/2 no teksta nesapratu. kas ir anrdiodes?

Ja kādam interesē, pārdošanā Samui Air Zound Horn. (http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20105). Darbojas ar saspiestu gaisu, ko pats ar velo pumpi var piepumpēt, ir ļoooooti skaļa max 120db, bet regulējama arī klusāk. Ērti uzliekama un noņemama ar vienu klikšķi. Praktiski jauna, taču pašam nav noderīga, jo Ventspilī auto brauc un gājēji iet kulturāli. Cena Ls 15, piegādes vieta- Trek XC kausa 1. posms Baldonē.

Haha, sorry, steidzoties nepiefiksēju kļūdas :)!
Tobiš, sarkans lukturis, kas mirgo un izskatās pēc aizmugurējā ar LED diodēm, bet domāts likšanai uz stūres. Šim te maksimas variantam ir arī vadiņš ar podziņu klāt, gluži kā austāk attēlotajiem velo signāl aparātiem. Liec zvaniņa vietā un brauc, bet paliels gan.

neisaku likt sarkanu lampiņu priekšā, noteikumos ir paredzēti trīs krāsu atstarojošie elementi: sarkans aizmugurē, balts priekšā un oranžs ratos un uz pedāļiem. tas ir ļoti svarīgi lai saprastu kurā virzienā velo dodas, jo ja tumsā redzi sarkanu gaismiņu, tad ir skaidrs ka transporta līdzeklis pret tevi atrodas ar muguru.

Uz gājējiem ļoti lieliski darbojas arī visvienkāršākais zvaniņš. Vai tad tiešām ar lielgabalu pa zvirbuļiem jāšauj?

Dzīvojam Latvijā :) /ja esi aizmirsis/

Lielākajai daļai gājēju zvaniņš ir dziļi “pie pakaļas”, vari zvanīt līdz nelabumam…

Hmm, varbūt, ka es pati tiešām dzīvoju kādā laimes zemē, bet līdz šim ar zvaniņu ir pilnīgi pieticis, lai pievērstu sev uzmanību un apbrauktu. Tas, ka pēc tam atsevišķi indivīdi atļaujas nobrēkties, lai braucu pa ielu ir cits jautājums un nedomāju, ka viņiem palīdzētu arī tādi simtsdecibelu taurētāji.

Taču vispār izvairos braukt pa ietvēm, jo autobraucēji ir stipri vien prognozējamāki par gājējiem, kuri nereti ne no šā ne no tā pēkšņi maina virzienu, sāk soļot atpakaļgaitā vai, ieraugot velosipēdistu, krīt panikā un nesaprot uz kuru pusi lekt.