Velosipēda apdrošināšana

…var jau protams aiziet uz apdroshinaashanas kantori un to zprasiit… bet shaadi tomeer likaas eertaak ;) jautaajums ir taads - vai veljukiem arii ir iespeejama apdroshinaashana pret zaadziibu, pret tehnisku bojaajumu utt…

…un veel, vai kaadam ir izdevies kaadreiz taadaas vietaas kaa latgaliite atrast savu vai kaadas pazinjas nozagto riteni peec seerijas nummura, kas ir uz raamja…

…paldies…un protams noveelu, lai uz to latgaliiti nebuutu jaaiet :)

…un par to latgaliiti runaajot… nepietiek jau ar to atrashanu vien… veel jau jaapieraada… kaa ir veicies ar to?

Ir jābūt riteņa tehniskajai pasei, kur ieraxtīts rāmja Nr.
Vismaz agrāk tādas deva, pērkot riteni!
Es izdarīju tā: nofotografēju makro režīmā rāmja Nr.(ar visiem defektiem uc.) un riteni kopumā, domāju, tas būtu labs pierādījums tam ka velo ir mans, vai vismaz kādreiz man ir piederējis :)

par apdrošināšanu
par cik iepriekšējā darba sfēra bija saistīta ar auto aizsardzību, tad zinu arī nedaudz par apdrošināšanu un puslīdz droši varu teikt, ka neviena apdrošināšanas kompānija neuzņemsies apdrošināt velo (ja nu vienīgi apdrošināšanas kompānijā nav nu ļoti labi paziņas:).

tā kā arī mani šis jautājums kopš pagājušā rudens skar personīgi, noskaidroju, ka , piemēram Ergo Latvija iespējams apdrošināt velo pret zādzību, ja tas notiek no mājas (dzīvokļa), kā jebkuru mājas mantu.

nu moš kāda kompānija uzņemsies, tad tikai cik anormāli liela būs jāmaksā ikgada/ikmēneša apdrošināšanas prēmija?

līdzīgi, kā sportistiem apdrošinot savu veselību :)
…un sacīxtēs vēlams nebraukt, jāsēž mājās))

Velosipēdu kā transporta līdzekli neviena saprātīga apdrošināšanas sabiedrība neapdrošinās. Ja kāds ņemas to apdrošināt, tad 1) būs nenormāli augsta prēmija, tipa 50% gadā 2) ja velosipēdu nosper, visticamākais ka īpašniekam neko neizmaksās, t.i. līguma noteikumos būs iekļauts kāds punkts (piemēram “velosipēdu nedrīkst atstāt bez uzraudzības un turēt tikai maksas stāvvietā”), kas nekad neizpildās un ļauj neko nemaksāt.

Ergo piedāvājuma cena nebija augsta, bet apdrošināšana attiecas uz gadījumu, ja velo nozog no mājas.

Tad tam nav jēgas :)
starp citu= Tagad ir ļoti daudz regresa prasību no apdrošinātājiem par RUPJU NEUZMANĪBU - to var traktēt dažādi,
tieši pašlaik darbojos ap 1 tādu, tas gan nav par vwelo.

tā nav reklāma, bet baigi interesanti: http://seesam.lv/lv/akcija-apdrosini-velosipedu-tikai-par-ls-10-gada varbūt kāds gribēs apdrošināt… cena ir salīdzinoši maza

interesanti būtu redzēt visu līgumu, maksimālo kompensāciju utt.

Diez, sacensību laikā radītos bojājumus kāda apdrošināšanas kompānija sedz?

nu par sacensībām pofig, uz ielas var dabūt nopietnākas traumas. bet nu tīri pret nozagšanu uz ielas…

tik beigas rakstits kad sis piedavajums speka ar mantas apdrosinasanu :(

tik beigas rakstits kad sis piedavajums speka ar mantas apdrosinasanu :([/quote]

ko tas maina?
neesmu speciālists, nianses neizprotu, bet piedāvājums šķiet interesants.

Esmu dzirdējis par šādu pakalpojumu. Tas protams būtu jauki apdrošināt ričuku, bet kā jau ginca23 teica tas tiek darīts tikai tad, ja tu apdrošini piemēram savu dzīvokli kurā atrodas tavs divkājainais draugs un tad, ja tas no tava dzīvokļa tiek izzagts - tu dabū kompensāciju. Par riteņa novietošanu uz ielas un nozaudēšanu nav nemaz runa - par kompensāciju var nemaz nesapņot.

Par šo konkrēto apdrošināšanu tā īsti nesaprotu, tad tomēr ir arī iespējams nozaudēt uz ielas un dabūt kompensāciju …
Tad jau jāapdrošina, jāsarunā ar rajona ašo zelli Igoru, lai pa draugam pabraukājas un jāiekasē naudiņas

[quote=Tomazz]
ko tas maina?
neesmu speciālists, nianses neizprotu, bet piedāvājums šķiet interesants.[/quote]
Apdrošini, piemēram, auto vai dzīvokli pie viņiem un kā papildus “bonusu” saņem iespēju apdrošināt velo … atkal kārtējais mārketinga triks, ka jālasa starp rindām ibio.

nu pofig, es arī apdrošinu dzīvokli un velo ieskaitot, bet šeit ir papildus punkti:

Apdrošināšana ir spēkā:

* ikdienas braucienos, piemēram, ceļā uz darbu, veikalu u. c.;
[b]* atstājot neuzraudzītu velosipēdu, to pieslēdzot, piemēram, veikala velo stāvvietā vai pie stacionāra priekšmeta;[/b]
* aktīvās atpūtas laikā (velo un tūrisma pārgājienos vai ceļojot);
* transportēšanas laikā pārvadājot velosipēdu ar auto un/vai dzelzceļa transportu;
* atrodoties apdrošinājuma ņēmēja dzīves vietā (polisē norādītajā adresē – ēkā vai dzīvoklī).

Un cik tad daudz naudiņas viņi kompensēs no velo vērtības?