Velosipēda apdrošināšana

[quote=Legionary]
Apdrošini, piemēram, auto vai dzīvokli … [/quote]
Tur tak skaidri rakstīts - * Akcijas piedāvājums ir spēkā kopā ar īpašuma un mantas apdrošināšanu.
Tam nav nekāda sakara ar auto apdrošināšanu!

Tātad, daudz nefilozofējot forumā, ar vienu zvanu pietiek, lai uzzinātu galvenās piedāvājuma nianses:

• OBLIGĀTI jāiegādājās īpašuma un mantas apdrošināšanas polise;
  • par papildus 10 Ls var apdrošināt līdz 500 Ls vērtu riteni (jāuzrāda čeks);
  • prasīju kā ar riteni par 1000 Ls? teica, ka būšot jāmaksā 15 Ls gadā;
  • riteņa apdrošināšanas pašrisks 50 Ls;
  • ja atstāj ārā, tad OBLIGĀTI jābūt pieslēgtam un ārā atstātu riteņu zādzības kompensē tikai, ja zādzība notikusi no 9:00 - 22:00

Galvenajos vilcienos tas būtu viss. Personīgi es tomēr pieturēšos pie principa, nekur velo neatstāt! Zinot kādi ir apdrošinātāji, beigās var sanākt vairāk galvassāpes, nekā labuma! Ja jums ir kādi jautājumi, tad Seesam mājas lapā (linku meklējiet augstāk) ir telefons!

ar seesam man personīgi nekad nav bijušas problēmas

Nedaudz varētu piebilst šim: Maksimālā vērtība, ko par 1x velo var saņemt - 500 Ls - pašrisks (450Ls). Šī summa ir ņemot vērā velo vērtību, ja jauns vai tirgus vērtību, ja lietots. Uz jautājumu ko nozīmē lietots, atbildēja, nu jau braukts. Kā arī tirgus vērtību nosaka, pēc velosipēda ražotāja/modeļa/vecuma. Ja tev velo ir jau apkrauts ar XTR, tāpat max, ko varēsi saņemt ir 200Ls, ko maksāja tavs rāmis ar Alivio aprīkojumu.

Sviests, bet katrs pelna kā var. Man sanāk izdevīgāk dzīvoties ar Baltu, kur par 20Ls gadā ir apdrošināta visa mana manta (bez īpašuma apdrošināšanas) un līdzi nāk 300Ls, ko es varu tērēt uz īpašumu, kas ir pazudis ārpus dzīvokļa. Kopsummā zaudētu max 50-60Ls uz polišu starpību, bet pluss, ka šos 300 Ls var izmantot, gan uz velo, tpu, tpu, tpu, gan uz telefonu vai kompi piemēram, atkal tpu, tpu, tpu… (P.s. Tā nav reklāma)

Pasākums ir izdevīgs, ja velo nav dārgs, cilvekam ar dārgu velo, pašam ir jāsargā sava manta un ja kādreiz kaut kur atstāj, tad pats esi vainīgs.

Par Seesam, kā apdrošinātāju, viss, ko līdz šim esmu pieteicis uz atlīdzību arī esmu saņemis. Cepuri nost.

/Edzz

http://www.seesam.lv/lv/biezak-uzdotie-jautajumi/velosipedu-apdrosinasana
Vai ir kādas īpašas prasības, kuras jāievēro saslēdzot velosipēdu?

Jā, zādzības risks ir spēkā, ja velosipēds ir saslēgts ar drošības slēdzeni (velosipēda saslēdzēju) pie stacionāras iekārtas. Velosipēdu saslēgšana veicama ar drošības slēdzeni vai tamlīdzīgu iekārtu, saslēdzot velosipēda abus riteņus, kā arī jāveic tā pieslēgšana pie stabila stacionāra objekta aptverot rāmi (ja tāds ir) un stacionāro objektu.

Diezgan interesanti nosacījumi…

[quote=Deryl][quote=Legionary]
Apdrošini, piemēram, auto vai dzīvokli … [/quote]
Tur tak skaidri rakstīts - * Akcijas piedāvājums ir spēkā kopā ar īpašuma un mantas apdrošināšanu.
Tam nav nekāda sakara ar auto apdrošināšanu!
[/quote]Es neiedziļinājos niansēs, bet, ja runājam par terminiem, tad auto arī ir manta (kustama) un protams arī vienlaikus īpašums (kādam tas pieder) … ;) Protams, ka apdrošinātāji parasti auto apdrošināšanas nodala no citiem apdrošināšanas veidiem
P.S. Bet paldies par info, es arī sākumā, sapriecājos un gandrīz jau piezvanīju, bet tad izlasīju otrreiz un piefiksēju to piebildi un līdz ar to tas “akcijas” piedāvājums uzreiz palika neinteresants :(

man liekas viņi nav redzējuši velo :) “ja rāmis ir” :)) bet tā pēc būtības vajag 2 slēdzenes vismaz, pietam standarta olimpijas stāvvietā nemaz nevar pielikt klāt tā, lai būtu abi rati pie kāda objekta + rāmis…

Kaareiz tiko intreseejos par velo zaadziibaam ieksh Daanijas un tur saguugleejaas arii intresants teksts par to kaa no velo zaadziibaam ieguust apdroshinaataaji, tur bij ar viesiem cipariem betnu es taa aatri un vienkaarshi jo ejnu atceries tos ljimonus

Situaacija valstii: 2 grupas :

1. tie kam jau ir maajoklja apdroshinaashana un ir velosipeeds
  2. tie kam nav maajoklja apdroshinaashana un ir velosipeeds

Maajokljus apzog reti
ritenju zaadziibu sakits regulaari pieaug

Jo vairaak zog ritenjus , jo vairaak cilveeku izveelas par labu maajoklja apdroshinaashanai, jo taa ietver arii velo zaadziibas apdroshinaashanu

Papildus izdevumi velo zaadziibu kompenseeshanai apdroshinaataajiem rada mazaakus izdevumus nekaa papildus ieguutaa peljnja no jaunajiem maajoklja apdroshinaashanas klientiem.

Rezultaataa visi laimiigi

Apdroshinaataajiem palielinaas peljnja
Cilveecinjsh prieciigs ka vinjam iedod naudinju jaunam veljljukam
Zaglji nozagtos ritenjus prieciigi palieto un pamet, vai paardod uz citaam valstiim (nemaz nebriiniitos ka arii pie mums SS.lv nonaak caur starpniekiem kaads no tur nofendereetajiem velo , jo Kopenhaagenaa vien, gada laikaa 80 000 veljuki tika nozagti un kautkur jau vinji jaaliek )

sho tad droshvien meegjina arii ievest pie mums , tik ja DK bij uzsveerts ka apdroshinaataaji tieshaam labpraat izmaksaa shiis kompensaacijas , nezhmiedzas un nevelk laiku, lai ieguutu peec iespeejas apmierinaataaku klientu, kursh arii turpmaak adroshinaas pie vinjiem maajokli, tad pie mums to vien sheemo kaa pierakstiit piecas A4 lapas siikaa drukaa par to kaapeec tomeer klientam nepienaaktos kompensaacija, kaa piem shie murgi ko te lasu “ārā atstātu riteņu zādzības kompensē tikai, ja zādzība notikusi no 9:00 - 22:00” tobish es pat nedriikstu uz krogu vai kino braukt ar velo, jo ja naakot aaraa pausnaktii man velo vars nav tad pats vainiigs