Sveicināti, velomīļi…
Man te dzima traka doma uztaisīt raidījumu par velo. Apkopot tajā kā detaļu un pašu riteņu testus, tā notikumus velopasaulē… Tehniskos jautājumus pagaidām nav sākts skatīt, bet jūsu visu domas nebūtu slikti uzzināt, vai vispār ir vērts ko tādu taisīt augšā… Ar nepacietību gaidu jūsu komentārus… Palūgšu katram atstāt savu viedokli, vai tas būtu interesanti, lai zinātu droši, citādi 10 pateiks “jā” pet pārējiem tas galīgi nebūs nekas vairāk, ka reklāmas pauze… Ja kas raidījums varētu būt nedaudz līdzīgs raidījumam Top gear…
Vienmēr ir interesanti uzzināt kaut ko jaunu par lietām, kuras Tevi interesē, bet, ja raidījums būs Top Gear stilā, tad esmu pret, jo tur jau nav vērtiga informācija, no šova 5,49% ir par auto specifikāciju, pārējais - angļu humors, kurš jau sen ir apnicis, vismaz man.
Ideja vēl izstrādes stadijā tāpēc ar jautāju… piezīme pieņemta…
Ja pareizi sapratu, ir doma taisīt raidījumu ciklu vai kā mums vairāk pierasts - raidījumu sezonu? Manuprāt, tas būtu kaut kas jauns un interesants! Varētu sadalīt raidījumu uz vairākām daļām (jaunumi, produkti, notikumi - tā teikt informatīvā un teorētiskā daļa, tad praktiskā daļa - testi, trašu izveide/izpēte un visbeidzot kāda izklaides/vēstures daļa - video no sacensībām, intervijas, PRO paraugdemonstrējumi utt.
Tomēr velo virzieni un intereses ir tik plašas, ka gribās iedziļināties katrā, izzināt tuvāk… Tādēļ sižeti varētu būt neskaitāmi!
Esmu noteikti aizrāvies ar idejām un izlaidis vairākus svarīgus soļus, bet tik vien gribēju pateikt ka esmu par!
Uz sacensību sezonas sākumu šis varētu būt aktuāli, ja tur varētu redzēt kādus trašu apskatus un reportāžas no iepriekšējām gonkām… :)
Ideju, protams, atbalstu. Būtu interesanti paskatīties kā kustas uz priekšu liela entuziasta projekts. Varbūt ir jau kaut kas runāts par sadarbību ar kādu veikalu?
Bez sponsoriem un zīmolu izplatītājiem, protams, nekas nesanāks! :)
Top Gear stilā skan visai nopietni.
Taču vai raidījuma plānotāji nojauš, cik nudiņas TG iztērē katrā sērijā.
Pieņemu, ka ar desmito daļu no TG budžeta iznāktu gana labs un interesants raidījums.
Tāpat pilnīgi skaidrs, ka ar 1000 Ls (katrai sērijai) var nemaz nesākt.
Un visbeidzot, Top Gear nevienam nav izdevies nokopēt, jo visa pamatā ir idejas, idejas un vēlreiz idejas.
Nez, vai TG stilā varētu sanākt kas labs, ņemot vērā pašu velo ideju! TG jau ar katru sezonu tiek vērota lielāka novirze no auto, kur tiešam svarīgu lomu spēlē nauda un idejas, tādēļ jau sen tas raidījums netiek uzskatīts par auto bet par izklaides!
Var mēģināt bišk “saspiest” budžetu, bet tas nav nekāds nesasniedzams Olimps.
Piekrītu, bet uz doto brīdi lielākā problēma ir kur un kādā veidā tiks demontrēts raidījums… Finanses ar nopietns jautājums, bet risināms nedaudz vieglāk… Ideja dzimusi tikai šajā nedēļā un šajā stadijā ir mērķis noskaidrot vai būs skatitāji… Pirmizrāde tāpat diezvai notiks ātrāk par nākamo sezonu… Un es netaisos kopēt Top Gear, tikai saku ka tasvarētu izskatīties nedaudz līdzīgs, bet auto un velo ir pilnīgi dažādi temati, tāpēc salīdzināt nemaz nevar… Ka sanāks rādīs laiks…
Man ar uzreiz ienāca prāta jautājums par translācijas avotu…
Potenciālie skatītāji varētu būt foruma lietotāji (ne tikai xc.lv) + daudzi, kas intesīvas “pedalēšanas” sākuma stadijā u.c., kas nav forumos reģistrēti.
Nu nevienam jau īsti nav tik daudz naudas, lai TG atdarinātu. Ātruma cilts/Zebra mēģina dažreiz pārsteigt :)
Bet lai velo apskatos kadrus no sacensībām iekļaut - nāksies papūlēties, ar entuziasmu būs pa maz, ja vien nav miljards depozītā uzlikts :)
Ienākt veikalā šo to pareklamēt, pāris min uz ielām/veloceliņa video uzņemt tas gan jau ir reāli. Bet raidījumam jau vajag katru sēriju svaigu materiālu un dažādību.
Plus vēl montāža, autortiesības, licenzēts softs un t.t. Un pats svarīgākais - ļoti daudz brīva laika.
PS: translācijas avots varētu būt youtube. Links uz video tik ātri izplatīsies, ka acis nepaspēs pamirkšķināt.
[quote=Delfins]Nu nevienam jau īsti nav tik daudz naudas, lai TG atdarinātu. Ātruma cilts/Zebra mēģina dažreiz pārsteigt :)
Bet lai velo apskatos kadrus no sacensībām iekļaut - nāksies papūlēties, ar entuziasmu būs pa maz, ja vien nav miljards depozītā uzlikts :)
Ienākt veikalā šo to pareklamēt, pāris min uz ielām/veloceliņa video uzņemt tas gan jau ir reāli. Bet raidījumam jau vajag katru sēriju svaigu materiālu un dažādību.
Plus vēl montāža, autortiesības, licenzēts softs un t.t. Un pats svarīgākais - ļoti daudz brīva laika.[/quote]
Man liekas, normāla ideja ir vienkārši meklēt padomu tieši tiem, kas strādā šajā jomā (projekta vadītājiem, režisoriem utt.). Vienkārši vajag sakontaktēties un norunāt vai nu tikšanos vai ierasties uz īsu sarunu ar puķēm vai smalkmaizītēm un kaut vai aprunāties lai mums normāli atver acis vaļā. Kaut vai ar augstāk minēto raidījumu orgiem.
Ja ir liels entuziasms, tad ko tādu var noorganizēt bez sponsoriem, vajadzīga tik kamera un liec iekšā Youtub-ē.
Gan jau ka pašmāju tirgotāji ļautu pafilmēt savus braucamos, tehniķi kā viņi labo kādu rumbiņu vai tamlīdzīgi ( reklāma tač).
Vēlāk var ierastīto var iet arī uz pašmāju TV ar saviem video, varbūt ka šiem iepatīkās un kļūsi par Ģirtu Timrotu vai pat Domburu.
[quote=Delfins]
PS: translācijas avots varētu būt youtube. Links uz video tik ātri izplatīsies, ka acis nepaspēs pamirkšķināt.[/quote]
Var arī testa režīmā kādā blogā palaist, lai kaut cik pārskatāmi un korekti viss izskatās.
[quote=surpickis] Vienkārši vajag sakontaktēties un norunāt vai nu tikšanos vai ierasties uz īsu sarunu ar puķēm vai smalkmaizītēm un kaut vai aprunāties lai mums normāli atver acis vaļā. Kaut vai ar augstāk minēto raidījumu orgiem.[/quote] Varbūt kāds ar var kādu ieteikt??? Lai process ietu uz priekšu ātrāk…
Varam arī paši sākt ar parastajiem meiliem un telefona zvaniem! Tie cilvēki taču nav tik ļoti aizņemti un nepieejami, ka nevarētu paldzēt kaut vai ar padomu!
Ideja protams baigi foršā, tik vai kāds TV kanāls uz ko tādu parakstīsies ?
Iespējams LTV1 ?
Bet mans domāt, ka daudz foršāk, lētāk, vienkāršāk un visiem pieejamāk būtu teiksim izveidot web lapu kurā likt visus tos tekstus, video, foto apskatus utt. Varētu vēl izveidot tādu foršu opciju kā apmeklētāju viedoklis kurā lapas apmeklētāji varētu likt savus apskatus, velo jaunumus utt.
Tomēr manuprāt daudz reiz reālāk dabūt auditoriju, izmaksas krietni mazākas.
Teiksim laba kamera ar kuru fočēt / filmēt … Canon 500D kit, video faili tiek turēti uz vimeo. Izmaksas ~ 370 Ls ( jauna kamera ar kit stiklu )
Mājaslapas izveide, ja kādam ir entuziasms varu izveidot bezmaksas ( sakariigu, nevis joomla, wordpress utml oppen source ) , adreses reģistrācija 9 Ls uz gadu un lapas vietas maksa ap ~ 5 ls menesii …
Biaj taču kādu brīdi atpakaļ kādam ideja par šādu lapu, izgaisa.
Manuprāt būtu ļoti labs profekts.
Domāju, ka šajos milzu konkurences laikos sponsorus uz izdevīgiem noteikumiem nebūtu grūti atrast… :))
Veiksmi !
Video = labs operators. Ja viņš ir arī montāžas režisors, tad aizņemtība ir 100% un vajadzēs maksāt algu. Kanon kit ir smieklīgi, piedodiet. Ja es tirgoju ričukus un vēlos raidījumam veltīt 30 min sava dārgā laika, tad tas ir jāsaskaņo t.i. zvani, zvani, zvani… vēlams lai klausules otrā galā būtu patīkama balss, skaidri zinātu atbildēt uz maniem jautājumiem utt, proti, profesionālis(e). Pieņemsim, ka gribam filmēt sebu vismaz tādā kvalitātē kā viņi to dara, domāju, ka vajag saskaņot ar rīkotājiem utml (starp citu, var jau ar viņiem aprunāties, cik tas maksā). Mēģināt, protams, vajag. Ja kautkas tāds nokļūs līdz TV, būtu brīnumjauki.
Ja veidosiet jutūbes klipiņu uz 5 min pāris reizes sezonā, tad var par tādām lietām nedomāt.
Ja taisa, tad kārtīgi, šādu 5 min klipiņu jau vairāk ka nepieciešams… Vēl pieredze un domas, gaidu, klausos…