Veloceliņš "Vecāķi - Lilaste"

Kā jums šāds asfaltēts 3m brīnums Piejūras dabas parkā?

http://carnikava.lv/jaunumi/20-attistiba/2223-uzsakta-sabiedriska-apspriesana-velocelinam-vecaki-lilaste

[quote=olegfaizov]Kā jums šāds asfaltēts 3m brīnums Piejūras dabas parkā?

http://carnikava.lv/jaunumi/20-attistiba/2223-uzsakta-sabiedriska-apspriesana-velocelinam-vecaki-lilaste[/quote]

Tur jau tagad dažas vietas šausmīgi sačakarētas. Ir indivīdi, kam liekas, ka ir forši tur ar moci paārdīties. Riteņbraucēji, protams, arī nodara zināmu skādi. Ja noasfaltēs vēl veloceliņu, tad vispār būs pilnīgs čau.

Man patīk tā kā tagad ir, bet neticu ka realizēs dēļ lielajām izmakām!

It īpaši šis posms: http://postimg.org/image/7teftm6pj/

Nekāda vaina,lai taisa. Būs skrituļslidotājiem,rollerslēpotājiem kur braukt.Ziemā uzsnigs,apakšā būs ciets pamats-varēs slēpot.
Offroadistiem tur pilns mežs ar taciņām,brauciet-šis celiņš jums netraucēs:)

Jo lielākas izmaksas, jo lielāki otkati. Līdz ar to arī lielāka varbūtība, ka realizēs.

[quote=čukča][quote=olegfaizov]Kā jums šāds asfaltēts 3m brīnums Piejūras dabas parkā?

http://carnikava.lv/jaunumi/20-attistiba/2223-uzsakta-sabiedriska-apspriesana-velocelinam-vecaki-lilaste[/quote]

Tur jau tagad dažas vietas šausmīgi sačakarētas. Ir indivīdi, kam liekas, ka ir forši tur ar moci paārdīties. Riteņbraucēji, protams, arī nodara zināmu skādi. Ja noasfaltēs vēl veloceliņu, tad vispār būs pilnīgs čau.[/quote]

Kāda vaina ir, piemēram - asfaltētajam celiņam visā Kuršu kāpas garumā? Mierīgi ar ģimeni ripini, baudi jūras skatus un žāvētas zivis :D

Vēl pilnai laimei tik vajadzētu ik pa 500m saldējuma kiosku un kādu alus dārzu, lai karstā vasaras dienā var atveldzēt slāpes.

Labak lai ir neka lai nav manuprat

Pat neiedziļinoties sīkumos skatos uz to tikai pozitīvi, man gribētos lai ir celiņš gar visu piekrasti no Igaunijas līdz Lietuvai, lai ir celiņi gar lielajām upēm, piemeram, takas gar Gauju no Līgatnes līdz Siguldai. Lai dabas objekti pieejami sabiedrībai, lai sabiedrība veselīgi tos lieto ar velosipēdu, skrituļiem vai kājām ejot. Vakar uzzināju ka igauņiem ir staigātāju maršruts cauri visai valstij, līdzīgi kā GR20.

Lokālajā avīzē par šo jau pāris gadus atpakaļ rakstīja, izskatās, ka tas projekts tiešām pamazām tiek bīdīts uz priekšu; ceru, ka izdosies. Vismaz ar šosejnieku varēs normāli aizbraukt līdz Vecāķiem / Mangaļsalai, nebūs jākratās pāri tām n-tajām sliedēm Vecmīlgrāvī un jādala asfaltētās daļas milimetri ar fūrēm Jaunciema gatvē. Ā un ja tiešām izbūvēs, tad būs arī jākopj, jo, piemēram, ar skrituļslidām varētu nebūt patīkami apbraukt katru zaru, čiekuru un skuju kaudzes.

Pats es esmu pret tikai šajā posmā un jau aizsūtīju piedavājumu laist maršrutu līdz Garciemam, izmantojot stigas un pašu Garciemu, nevis pie pašas jūras.

Kāpēc pie pašas jūras slikti?

Tāpēc ka tur nāksies daudz ko pārrakt un arī koki būs jāzāģē nost. Tur arī nav tik līdzens, kā citos posmos. Izmantot stigas prasa daudz mazāk darba un līdzekļu.

nu re, pat šajā publikā ir cilvēki, kas gatavi bojāt dabu, asfaltēt kāpas, lai tikai sagādātu darboņiem otkatus. Tur jau tagad ir veloceliņš, tak ņem un brauc, ciets meža segums (vai gar jūru), vismaz līdz Gaujai noteikti, kāpēc vajag piejūras dabas parkā asfalta vai bruģa segumu?
Varbūt jūs arī pa Siguldas murgu- gājēju serpentīnu, mulčas ceļiem un koka trepītēm visā GNP teritorijā esat starā? Jeb galvenais, lai visur var dajebkurš tizlenis “baudīt dabu” “civilizētā” veidā?

Esmu zelta viducīša teorijas piekritējs visos jautājumos, arī šajā :) Vai Siguldā to trepju ir par daudz? Manuprāt, nu jau jā :) Bet ja nebūtu nevienas, arī nebūtu labi. Vairāk gan brīnos par to, ka vairums “civilizētu tizleņu” labprātāk pārvietojas (kājām) pa bruģētu/asfaltētu/kocētu ceļu, nevis meža taku. Pat aizbraucot prom no pilsētas uz mežu, tie vēlas tomēr justies kā pilsētā - fail.

[quote=ccxr]nu re, pat šajā publikā ir cilvēki, kas gatavi bojāt dabu, asfaltēt kāpas, lai tikai sagādātu darboņiem otkatus. Tur jau tagad ir veloceliņš, tak ņem un brauc, ciets meža segums (vai gar jūru), vismaz līdz Gaujai noteikti, kāpēc vajag piejūras dabas parkā asfalta vai bruģa segumu?
Varbūt jūs arī pa Siguldas murgu- gājēju serpentīnu, mulčas ceļiem un koka trepītēm visā GNP teritorijā esat starā? Jeb galvenais, lai visur var dajebkurš tizlenis “baudīt dabu” “civilizētā” veidā?[/quote]

Pareizi, cilvēkus vispār nevajag laist pie jūras, vai kur citur dabā, lai sēž pilsētā un klabina taustiņus kompim! Cik skudras nav sabraukuši, vālējot ar ričikiem pa mežu, cik zaķiem trieku piebiedējuši!

Tiešām vajag sačakarēt kāpu zonu/piejūras dabas parku ar kautkādu stulbu veloceliņu? Tur tāpat neviens Tev neliedz piekļut. Tur jau tagad var izstaigāt ar kājām vai izbraukt ar velo - nav nekādu šķēršļu.

Kautkad pats izbrauc ar velo no Vecāķiem līdz Lilastei! Varbūt tad Tu sapratīsi, kāpēc tur nevajag būvēt veloceliņu.

Esmu par veloceliņu. Arī kāpu zonā.

Ar MTB velo tik tiešām tagad nav problēmu izbraukt, bet pamēģiniet to izdarīt ar normāliem pilsētas velo un tievākām riepām, kas kļūst arvien vairāk, un ir pareizi (Latvijā izsenis nepareizi veidojās velo iegādes principi - jāpērk MTB un jābrauc ar to pilsētā :)).

Ciets meža segums un “gar jūru” ne vienmēr būs braucams mitrākos vai tieši otrādi, krietni sausākos laika apstākļos, kad smiltis uzrodas dažādās vietās. Neesiet tik vienā virzienā domājoši - ir cilvēki, kam tieši šādi velo celiņi patiks un iedrošinās vairāk pārvietoties.

Un atbildot ccxr - jā, es esmu starā par jauno serpentīnu un arī visiem pārējiem serpentīniem Siguldā.

Tiešām vajag sačakarēt kāpu zonu/piejūras dabas parku ar kautkādu stulbu veloceliņu? Tur tāpat neviens Tev neliedz piekļut. Tur jau tagad var izstaigāt ar kājām vai izbraukt ar velo - nav nekādu šķēršļu.

Kautkad pats izbrauc ar velo no Vecāķiem līdz Lilastei! Varbūt tad Tu sapratīsi, kāpēc tur nevajag būvēt veloceliņu.[/quote]

Tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis. Uzskatu, ka 3m celiņš (man gan ne pārāk patīk asfalts) neko nesačakarē.