Informācija tiem, kuri izmanto šo celiņu saviem ikdienas treniņiem. Tas ir gandrīz pilnīgi atkusis un sauss. Lai labi ripo!
velocelins ir laba lieta, bet loti nedross, krumi tur nav izcirsti jau gadiem. Vasara kad turisti vizinas uz juru, iespeja ar kadu saskrieties loti liela :). Drosak mit pa asfaltu.
šogad tur ir kārtīgi no krūmiem patīrīts. pilnīgi no sniega vēl nav tīrs, bet ir ok.
Sniega tur praktiski vairs nav, kruumi ir apgriezti.
Un turpinājumā sniegaini ledaini peļķainā pludmale arī laba vieta kur paripināt.
turpin’ajums pa asfaltu lidz Jaunķemeriem! kopā sanāk ap 70 km, tīri tāneko.
Celiņš jau ir ok. Vietām traucē šaurība, kur 2 pret 2 nevar normāli izmainīties. Un sāk parādīties arī traucētāji, vietējie čudiki ar motorpēdiem… :)
un slinkas tantes ar suņiem. un laiski indivīdi, kuri nevar pavākties malā, kad vajag.
Tāpēc ričukam zvaniņu vajag, ja nevar atļauties, tad pietiks ar skaļu bļāvienu… :)
man ir gan zvaniņš, gan balss. taču tas negarantē brīvu ceļu :(
SiSe, Tu esi iegādājusies šosejnieku? ar to toč varētu būt problēmas traucētājus apbraukt pa zālīti:)
pedējā laikā uz celiņa bieži var manīt daudz stiklu no saplēstām pudelēm. nez, tā ir kāda izklaide vietējiem vai tas tiek darīts apzināti?
katrā ziņā vakardienas treniņš beidzās diezgan bēdīgi, 2 kameras pārdurtas.
aha, skaisti grieztas kameras. un jauka skaņa. brr.
bet šodien stikli bij nost!
Stikli tiešām ir tikuši novākti, pavisam nelielas lauskas jau tyur vienmēr mētājas.
ugunde un SiSe - jūs trenējaties kopā? cikos izbraucat parasti, un no kurienes - varētu jums pievienoties :)
Kādu laiciņu nebija tur būts, vakar pēc darba paripinājos mazliet, sportistu maz, vairākumā ir tantes ar sēņu groziņiem. :)
Dažās vietās tracina salapojušie koki (īpaši dažos līkumos) jo īsti neredzi kas brauc pretī, tā 2 reizes kāds mazliet pārgalvīgāks (un lēnāks) pretīmbraucošs atpūtnieku duets piespieda mani nobraukt nost no asfalta un pakratīties pa zālīti.
Dzirdēju, ka uz šī veloceliņa daži draņķi velkot pāri žilkas. Esot pat pārgriezta viena seja. Ceru, ka tās ir tikai baumas.
es ar dazreiz braucot iedomajos - a ja nu…brrr… Negribaas pat domaat par sekaam…kad hodaa ej…iipashi kreeslaa…Ir tur paris vietas tadas aizdomigas…ceresim ka baumas…Lai gan visadi tur tipi aizdomigie redzeti uz taa celinja
Tīri teorētiski bīstamākās vietas laikam varētu būt starp Babītes un Priedaines staciju. Tur jau tāpat ir gana šaurs un līkumains, koki arī visapkārt.
Biežāk ir gadījies redzēt saskrējušos pretimbraucošus velomīļus, nekā dzirdēt par šādām huligāniskām lietām.
Nu, milisi, kapec celat paniku? Braucu pa so celinu regulari jau kadus 8 gadus. Paris reizes nedela pa vakariem pec darba dodos no Zolitudes uz Jurmalu izbaudit saulrietu vai nopeldeties. Pa siem gadiem celins ir kluvis aizvien popularaks, to izmanto loti daudz ritenbrauceju. Brivdienas tas ir pat parak"apdzivots" un reizem ir gruti izlavieret starp skritulotajiem, skrejejiem un pastaigas devusamies gimenem ar bernu ratiniem un suniem. Diemzel, pa retam gadas ari kads “motobaikeris”, tacu tas parasti izpelnas publisku nopelumu no parejiem ritenbraucejiem.
Celins, protams, varetu but labaka stavokli, ar katru gadu paradas aizvien jaunas bedres un nelidzenumi. Pavasari gan bija sakopti un apgriezti krumi tajas vietas, kur tie parak aizsedza celinu. Jarosina Rigas un Jurmalas domes, lai vairak pievers tam uzmanibu. Man jau liekas, ka varetu uzrikot ari kadu nelielu talku celina sakopsanai. Ko sakat?
Vai kaads labs cilveeks vareetu man kartee ar pirkstu iebakstiit, kur tieshi shis celinjsh saakas? Gribeetu kaadu dienu pavizinaaties tajaa galaa un aizmiit liidz Juurmalai, tachu paardaugava man ir kaa cita pasaule :).
Buushu ljoti pateiciigs par paliidziibu.