Ja drīkst šajā tēmā rakstīt arī “atsauksmes”, tad atļaušos mazliet darvas pieliet…
Tātad nepilnu nedēļu atpakaļ aizstiepu uz veloatlaides.lv servisu ričuku. Tā kā velosipēds tika iegādāts pie viņiem un bija paredzēta 2. tehniskā apskate, tad domāju, ka jāaiziet vien ir. Šaubījos jau, jo uzskatu, ka velosipēdu daudzmaz kārtībā pats varu uzturēt (atskaitot ratu taisnumu, spieķus apstrādāt vēl nespēju), tomēr ja veikals piedāvā/prasa apskati, tad saprotu, ka tā jāiziet kaut vai tāpēc, lai stātos spēkā garantija + profi izlabos manas, iespējams, kļūdainās apkopes rezultātus.
Serviss tika veikts ātri, tas jāatzīst, bet ja būtu zinājis kā, tad teiktu, lai mierīgā garā pasēž pie ričuka vēl kādu dienu. Tātad. Dakšas gultņi bija atstāti par vaļīgu, rati (kas man bija svarīgākais) šķiet vispār nebija īsti taisnoti, rumbas (kuru apkopi viņi pirms tam tā uzsvēra), vaļā bija skrūvējuši, jo pēc tam es gandrīz bikses pieliku, lai pakaļējo vaļā dabūtu (es zinu, cik es pats pievelku), tomēr tur iekšā vēl bija mana, nu jau pelēcīgā, smēre. Klaņi ar pievilkti ar mežonīgu spēku (nez kāpēc? Tur, šķiet ar’ nekas nebija tīrīts). Izklausās pēc sērijas “Sila jest, uma ne nado”. Vēlāk pamanīju, ka pazudušas abas pudeļu turētāja skrūves (tās, kas aizpilda caurumu, kamēr tur nav nekas piestiprināts). Nopietni?! Ratus netaisnoja, bet pudeļu turētāja skrūvēm, gan laikam vītnītes eļļoja, tikai žēl, ka aizmirsa ieskrūvēt atpakaļ. Kopumā šķiet, ka daudz kas nemaz nebija jaukts ārā, vai kustināts no vietas (kas pretēji viņu tekstiem “nu jā, principā visu pārjauc”). Un ok, es vēl saprastu, ka nejauc, jo redz uz aci, ka viss kārtībā, bet tad arī prasi attiecīgi zemāku samaksu. Bet nē. Garantijas talonā rakstīts 2.00 - 10.00 Ls. No manis paņēma maksimumu (10 Ls :O ). Un galvenais, ka tas bija “fiksītis”! Tur taču nav ko kopt! Pie tam es viņu uzturēju labā kondīcijā, daudzmaz tīru. Vissarežģītākais tur ir bremzes (kuras, protams, nebija aiztiktas). Nē, ziniet veloatlaides.lv, cenas nepriecē gan (un attieksme arī nē). Tikai galva sāp, kad nākošajā dienā pats ķēros klāt un pārjaucu visu līdz plikam rāmim un risināju jūsu neizdarības + samaksāju citam meistaram par ratu taisnošanu.
Kā oga visam (kad vēl nebiju konstatējis problēmas), čalis veikalā pieņemot 10 Ls saka aptuveni: “Jā, nu vajag 2 reizes gadā pilnu apkopi taisīt, pavasarī un rudenī”. PIE JUMS?! Nedomāju gan, pašam labāk sanāk.