Veloapģērbs aukstam laikam.

Ņemot vērā, ka no rītiem gaisa temperatūra ir zem +10 grādiem, nozīmē tikai to, ka arī 0 vairs nav aiz kalniem.

Līdz ar to sāku meklēt garās bikses, vēlams, ūdensizturīgas (gore-tex vai kas līdzīgs), jo kā likums 1/4 gada līdz ceļiem kājas ir slapjas.
Neslikta alternatīva būtu bahilas, bet šis variants negarantē citu reģionu siltumu un sausumu.

Tās pašas garās bikses ar ‘‘windstoperu’’, jeb vēju aizturošu membrānu un normāli mokasīni. Tas ir mans variants treniņiem, bet šozruden/ziem domājams iegādāšos plānas virsbikses (Ar kvalitatīvu membrānu), ko var uzvilkt uz džinsiem braucot uz/no darbu + ūdens droši apavi. Bahilas, domāju nav labākais risinājums bbraucot ar velo, viņām, tak pa apakšu nāk stieple, vēl pedāļos ieķersies…

Mana forma (apakšgals) ziemas variants:
Termoveļas bikses ar windstoperu, garās velobikses ar windstoperu, garās slēpošanas zeķes, velokurpes (vasaras), velo mokasīni un pārveidoti ziemas slēpošanas mokasīni visam pa virsu.
Ir braukts ziemā (+1 un līst),kad garām braucošās mašīnas regulāri tevi nošļāc, un tā īsti nekas cauri neizsūcas un nav auksti.

Es kā kurjers varu teikt ka obligāts nosacījums ir lai kājas(pēdas) nesalst.Iesaku ziemas velokurpi+1, 1,5 izmēra.,neoprēna zeķes- tā nav drukas kļūda, NEOPRĒNA zeķes, kuras var iegadāties makšķernieku/mednieku veikalos ap 8-10 ls. Zem viņām uz pliku kāju parasto kokvilnas zeķīti. Pa virsu v-botai parasto mitrumizsturīgo mokasīnu( piem.Brīvības Trek 12ls) Un tad tev mūsu ziema ir " pie lampiņas".
Kvalitatīva sporta siltā apakšveļa - tas ir to vērts.
Ūdens/vēja izturīga veste.
Zemkaskas neoprena/teflona cepurīte.
Un lampiņas,lampiņas un vēlreiz mirgojošas lampiņas.

un ko jūs ieteiktu kā apģērbt ausis šādā laikā ap 10 grādiem? šorīt braucu ar plāno cepurīti. ausīm labi, bet galvai pa karstu zem ķiveres :(

Es visās sezonās sienu ap galvu lakatiņu, jo arī vasaras laikā bieži gadās, ka ausis vējš sapūš.
Kādu pieres lentu nevar zem ķiveres iestellēt? Var gadīties, ka brauks nost, bet tas atrisinātu dilemmu “ausīm normāli, galvai karsti”. Piere gan tāpat nosvīdīs, tur neko darīt.

pirms gadiem nopirku elastīgu tādu kā lentu (headband - pēc tā var meklēt) ap galvu, kas nosedz ausis. Plāna un elpojoša, bet ļoti labi pasargā ausis. Tā kā ir plāna, viegli palien zem ķiveres. Un noder arī citām ziemas aktivitātēm.

Vēsā un vējainā lailkā lietoju: http://www.specialized.com/gb/en/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=41304 , bet ziemā šim pa virsu velku vēl cepuri.

Lietoju šādu un arī zem ķiveres tā neslīd nost http://www.northwave.com/usa/accessori_det.php?area=apparel_fall_winter_accessories&catid=263&itemid=568 pirku vasarā zzk veikalā … cena bija kaut kas ap 10 Ls

Kalnu slēpošanas preču veikalos satopamas-pilnās sejas maskas,bet -zem ķiveres daļa no plānāka materiāla,cena draudzīga,
           tikkai sezonas izpārdošanā.
        Pats lietoju puss masku-neirausi aukstu gaisu-jāpiecieš,punķītis,siekaliņa.
       Kalnu slēpošanas preču veikalos satopamas-pilnās sejas maskas,bet -zem ķiveres daļa no plānāka materiāla,cena draudzīga,
        Pats lietoju puss masku-neirausi aukstu gaisu-jāpiecieš,punķītis,siekaliņa.[/quote]

Ir šāda maska pa 6Ls.
http://content2-foto.inbox.lv/albums109190415/cycling/velo/velo.jpg

man parasti, lai ausis nesaltu, pilnīgi pietiek ar lielajām austiņām, nu bet zem ķiveres tās diez vai sanāktu pabāzt

Pats lietoju puss masku-neirausi aukstu gaisu-jāpiecieš,punķītis,siekaliņa.[/quote]

Ir šāda maska pa 6Ls.
http://content2-foto.inbox.lv/albums109190415/cycling/velo/velo.jpg[/quote]

tas ir ļoti aukstam laikam :) tuvākā laikā tad došos meklēt to lentu vai ko līdzīgu lakatiņam.

Motociklistu veikalos arī ir dabūnamas maskas, cepures un šalles no vēja necaurlaidīgiem + sviedrus izvadošiem materiāliem… Nopirku tādu KTM viecī šalli - trubu (Trubveida drēbes gabals) - tad nu to var gan ap kaklu, gan ap galvugan priekšā sejai likt.

pirms dažiem gadiem Buff tirgoja tas pats džeks kas Relax un R2 brilles tirgo.

BUFF labais, tikai balaclava modē gan viņu nav izdevies sakonfigurēt tā, lai būtu ērti līdz ar to slēpju masku vajag tā kā tā.

BTW, “tas džeks” man radinieks sanāk. Tikko apprasījos - vairs netirgojot, jo Latvijas apjomi bijuši pārāk mazi. Bet kaut kas līdzīgs esot manīts “Virsotnē”, Cēsu un Brīvības stūrī.

jautājums kurjeram - vai vari ieteikt kādu konkrētu makšķernieku/mednieku veikalu, kur iegādāties neoprēna zeķes?

[quote=Jekabs]Par tiem “trubveida” lakatiem, ko pieminēja!
gandrā utt ir kaut kas līdzīgs pieejams ne gan buff, bet kaut kāda casual firma par kvalitāti nespriežu[/quote]
gandrā esošie “kaut kādas” firmas ir lafuma, cienījams zīmols tipa
vai un kā šo brīnumu var dabūt zem ķiveres - nav ne jausmas

Pa nākam nedēļu pačekošu, biju aizņemts(apslimu).tās zeķes, došu ziņu.

Salmo veikalā (Juglas centrs, pie Deglava tilta un Daugavgrīvas ielā) man šķiet ir vienmēr.

p.s. neesmu gan “kurjers” :), bet toties makšķernieks:)