Veloapģērbs aukstam laikam.

Liels, liels paldies arī Tev par atbildi:)

Buff tirgojas Sportlat veicī, ja pareizi atminos

nopirku šodien degās garās bikses bez lencēm un pampīša ar domu pa virsu vilkt šortus ar visu kas pienākās, kā jūs domajat vai tā ir laba doma? “kājiņas” nepirku finansiālu apsvērumu dēļ.

Labāk šortus zem biksēm, pampers pilnīgāk pildīs savu funkciju. Pats lietoju kombināciju velobraucēju apakšbikses un Nike skriešnas bikses, kamēr nosacīti silts.

tā laikam būs jādara, bet žēl man baigi smukie šorti

…tad jau labāk,šortus liec sekcijā

es domāju ka smuki priekš braukšanas un ja tāl abi padomā man nemaz nav sekcijas

…piesit ar naglām pie sienas

Salmo veikalā (Juglas centrs, pie Deglava tilta un Daugavgrīvas ielā) man šķiet ir vienmēr.

p.s. neesmu gan “kurjers” :), bet toties makšķernieks:)[/quote]
nav tajos veikalos šīs zeķes un nekad nav bijušas, šodien gribēju nopirkt un pārdevēji neatcerējas tādas redzējuši!
bet toties nopirku vienīgajā makšķerneku veikalā kuru vispār rīgā zinu - ēsma - uz avotu/ģertrūdes stūra, 8 latiņi ar dažām kapeiciņām.

un neliela piebilde no manas puses par tām zeķēm, noņēmu skaidu šodien un paliku vīlies - pie +16’ kājas normāli aukstas pēc pāris stundām braukšanas, biju cerējis, ka būs labāks efekts, nu kautkā tā

Vispār jau neoprēns kā materiāls nav paredzēts siltumam “sausā veidā”, bet gan ierobežo ūdens apmaiņu - respektīvi, samirkstot neuzsūc auksto ūdeni no ārpuses un nodrošina, ka pie miesas ir slapjš, toties silts.
Visādu veidu neoprēna zeķes ir šeit http://www.campo.laivas.lv/lv/veikals/drebes/cz/1/, veikals atrodas pie Dominas.

Man arī kļuvis aktuāls jautājums par apģērbu, jo pie krīzes nāksies auto lietot mazāk un vairāk ar velo pārvietoties. Līdz šim trakākais, kad uznāk lietus un bikses izmirkst un pēc tam jau zināmas sekas ar vārtīšanos gultā.

Tākā es braukāju ikdienā uz darbu tad nu gluži veloapģērbs nav diezko estētisks. Skatos kā variantu pret lietu ādas bikses. Cik viņas labas vai sliktas? Vismaz ar ādas jaku samirkt pat vējā un lietū ir neiespējami.

nedaudz papildinot sevis rakstīto par zeķēm:
tomēr zvērā labs izstrādājums :D , līdz upei šodien Smiltenē kā mājas čībās jutos, visus dubļus un peļķes izbraucu ar sausām kājām(šoreiz ne tāpēc ka apkārt braucu)! tā kā mitram/slapjam un vēsam laikam ideāls izstrādājums!
highly recommended product :)

Manuprāt ar ādas biksēm tomēr ir daudzi riski attiecībā uz velobraukšanu. Ir tā saucamās overtrousers (virsbikses), kas tieši tam domātas.

Tipa kā šīs: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=9273

fusio, kas ir ar tiem riskiem ar tām ādas biksēm? Ikdienā jābrauc kādi 15km, tā kā domāju, ka pakaļa neizsutīs.

Cik tās virsbikses aiztur ūdeni? Protams, ka kārtīgā gāzienā aiz apkakles būs viss aizlijis. Bet nu lai tādā normālā lietū nav viss apakšā slapjš.

Aukstums ir mazākā bēda - ja salst, vairāk pedāļus izmin :)

Nu manuprāt pakaļa var izsust, bikses var izdilt attiecīgā vietā, ja notašķīsi būs grūti iztīrīt, regulāri izmirkstot āda var sacietēt un sabojāties utt.

A tās bikses vnk iesvied veļasmašīnā vai noskalo dušā.

Pats garās bikses lietojis neesmu, bet man ir līdzīgas 3/4 bikses. Lietu aiztura pilnībā, mazi pilieni vispār nelīp klāt, bet “nobirst” nost.

Nu un arī ādas bikses, jādomā, ir dārgāks prieks, kā šīs.

Nu un tad jau arī tāda paša tipa jaka prasās.

Būs jāaizstaigā līdz velobodei un jāpameklē kādi ir to virsbikšu varianti. Vismaz netā mūsu bodēs neko tādu neredzu.

Ir tieši tādas Gridlock bikses. Slapjā/vēsā laikā ir ok. Ūdeni aiztur labi, bet, dūšīgi braucot, iekšā sasvīst diezgan pamatīgi. Vēl viena nianse — apakšā labāk vilkt tikai garās bikses, jo ar īsajām viņas kaut kā nedaudz līp pie ādas, līdz ar to mīties ir grūtāk.
Katrā ziņā daudz labāks variants par ādas biksēm :D

Ja uz darbu ir 15 km un gribas braukt arī slapjā laikā, tad, manuprāt, nav ko čakarēties un ir jāvelk normāls veloapģērbs un ikdienas drēbes jāvadā līdzi (vai jātur darbā). Zem jebkura (jebkura!) ūdensnecaurlaidīgā apģērba tik un tā minoties sanāks iesvīst un samirkt no kondensāta, bikšu gali notašķīsies u.tml. nelaimes. Agrāk braucu visu gadu ikdienas apģērbā, bet, kopš pārgāju uz veloapģērbu (aukstajā sezonā - šorti, kuriem virsū garās bikses ar windstopperi, siltās apakšveļas krekls un jaka ar windstopperi, slapjā laikā kājās bahilas) kaut kā vairs nevelk mazohēt ar citiem risinājumiem. Ja arī bikses un jaka no rīta samirkst, pa dienu darbā apžūst un var bez problēmām vakarā braukt atkal.

Šodien nopirku neoprena zeķes- 11ls (zaļā krāsā) makšķernieku veikalā Gertrūdes/Avotu stūris. Teica ka pēdējas. Pajautaju vai nebūs vēl, paņēma manu telef numeru, pec 3h atzvanīja, ka esot vienas priekš manis atvestas. Ņemu čomam. Ta jau tik japiebrauc, jāaizrunā un … .
Vēl atgadinu - Winsportā(Venspils 65) ziemas Exustar vēl ir. Cena - nu ĻOTI smuka!!
Es kā kurjers jau 3 sezonas un vēl tik pat domāju ka izturēs. Parastam ziemas braucejam tas ir pirkums uz mūžu.

Runājot par zeķēm - izrādās, ka daudzi nemaz nezina par tādām SealSkinz zeķēm, kuras ir adekvātākais risinājums, ja paredzēta braukšana izteikti slapjos apstākļos. Tātad - ūdensnecaurlaidīgas zeķes! http://www.celotajs.com/nodalas/015.htm
Atšķirībā no neoprēna zeķēm, kuras uzsūc slapjumu, bet neļauj kājai salt, šīs zeķes nodrošina, ka kājas paliek sausas (vismaz no ārpuses), tātad nav jābaidās no beršanas un citām nelaimēm. Jā, maksā dārgi, bet risinājums ir ilgtspējīgāks par neoprēna zeķēm. Ceļotājs gan tirgo tikai divus modeļus, bet tāpēc jau mums ir internets http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_2_4?url=search-alias%3Daps&field-keywords=sealskinz+socks&sprefix=seal
Zeķes saprotamu iemeslu dēļ ir populāras starp adventūristiem, kamēr riteņbraucējiem vairumā gadījumu pietiek ar mokasīniem, taču, ja runa ir par Haanjas tipa pasākumiem, tad ar mokasīniem var nepietikt.