Vanšu tilts

Vajag ātrāk celties, tad paspēsi… :)[quote=toms79]ārā no centra pa ventenieku nekad nebraucu pa trotuāru (gājēju un velosipēdu ceļu) - braucot pa to nav reāli paspēt uz darbu :D

Atpakaļ kā nu kuro reizi.[/quote]

Kad Jūs visi beidzot sapratīsiet, ka braukt pa brauktuvi ir AIZLIEGTS, ja blakus ir veloceliņš, un neatkarīgi, TU steidzies vai liels ātrums, nav ērti u.t.t., visiem skaidrs, ka veloceliņu kvalitāte un apzīmējumi būtu vēlami labāki, bet tas nebūt nenozīmē, ka drīkst pārkāpt!!! Viens ir skaidrs, mūs nekad (velosipēdistus) nerespektēs, ja mēs “uz…” noteikumiem…ne jau visi, protams…tā kā mēs ievērojam velo kultūru uz Latvijas ceļiem, tā mēs arī barucam SEB, TREK, Baložos u.t.t., domāju piemēru netrūkst…un nevajag raudāt, ja mačos tev kāds nogriezīs ceļu, vai izdomās pārkārtoties nebrīdinot…tā taču ir ātrāk, man nav laika, es kavēju…un vispār, Tu nemāki braukt…

Nav mums veloceliņu, ir tikai velosipēdu un gājēju ceļi, cik jau atkārtots… ir atļauts braukt.

Un uz Skolas ielas?

Mēs runājam par vantinieku, un ir taču iespēja blakus paralēlā ielā braukt.

Taureni, Tev ir kāda neizsāpēta sāpe?

Necieņai nav nekāda sakara ar mistiskiem pie sarkanā vai pa brauktu braucošiem lisapēdistiem.
Necieņa ir cilvēka morāles un audzināšanas jautājums.
Normāls cilvēks nepārcels vien indivīda darbības uz visu grupu.
Tad jau man kā riteņbraucējam jāienīst gājēji, kuri - ak tu sila kadiķīt - pie sarkanā vazājas, ka prieks! (Man pat pašam ir dzeltenā lapiņa iešķiebta par to).

[quote=wrongway]Taureni, Tev ir kāda neizsāpēta sāpe?

Necieņai nav nekāda sakara ar mistiskiem pie sarkanā vai pa brauktu braucošiem lisapēdistiem.
Necieņa ir cilvēka morāles un audzināšanas jautājums.
Normāls cilvēks nepārcels vien indivīda darbības uz visu grupu.
Tad jau man kā riteņbraucējam jāienīst gājēji, kuri - ak tu sila kadiķīt - pie sarkanā vazājas, ka prieks! (Man pat pašam ir dzeltenā lapiņa iešķiebta par to).[/quote]
Filosofija arī ir laba lieta, pats esmu studējis…:)

Vanšu tilts vispār ir ļoti smaga tēma. Diskutēt jau var, tikai jebkura diskusija aizies strupceļā. Katram būs sava taisnība - tieši tāpēc, ka galīgi nav sakārtota infrastruktūra tur.
Braucu pa celiņu, tieši tādēļ, ka ir tomēt tur ir liels risks - tāds diezgan karsts punkts Rīgā vispār. Ja ar šosejnieku, tad tomēr pa bruktuvi (bet bieži ar šosejnieku negadās tur braukt).

[quote=Atis]Vanšu tilts vispār ir ļoti smaga tēma. Diskutēt jau var, tikai jebkura diskusija aizies strupceļā. Katram būs sava taisnība - tieši tāpēc, ka galīgi nav sakārtota infrastruktūra tur.
Braucu pa celiņu, tieši tādēļ, ka ir tomēt tur ir liels risks - tāds diezgan karsts punkts Rīgā vispār. Ja ar šosejnieku, tad tomēr pa bruktuvi (bet bieži ar šosejnieku negadās tur braukt).[/quote]

Par šosejnieku piekrītu, lai tiktu uz veloceliņa ir jāpārvar niknas apmales, un ne vienmēr situācija atļauj to darīt pietiekami uzmanīgi, tadēļ braucu pa braucamo daļu.

[quote=Atis]Vanšu tilts vispār ir ļoti smaga tēma. Diskutēt jau var, tikai jebkura diskusija aizies strupceļā. Katram būs sava taisnība - tieši tāpēc, ka galīgi nav sakārtota infrastruktūra tur.
Braucu pa celiņu, tieši tādēļ, ka ir tomēt tur ir liels risks - tāds diezgan karsts punkts Rīgā vispār. Ja ar šosejnieku, tad tomēr pa bruktuvi (bet bieži ar šosejnieku negadās tur braukt).[/quote]

Kas tur ir tik smags?!? Tilta šķērsošana (pa brauktuvi, pa gājēju sadaļu) aizņem 1-2 minūtes. Tāpēc ir vērts iespringt, vai arī augsti godājamiem foruma dalībniekiem nav par ko citu parunāt?

Pa vienu minūti pat Kasparam nesanāks.

[quote=Jurons][quote=Atis]Vanšu tilts vispār ir ļoti smaga tēma. Diskutēt jau var, tikai jebkura diskusija aizies strupceļā. Katram būs sava taisnība - tieši tāpēc, ka galīgi nav sakārtota infrastruktūra tur.

Kas tur ir tik smags?!? Tilta šķērsošana (pa brauktuvi, pa gājēju sadaļu) aizņem 1-2 minūtes. Tāpēc ir vērts iespringt, vai arī augsti godājamiem foruma dalībniekiem nav par ko citu parunāt?[/quote]
Nu jā, būtībā pie visa jau var pierast.
Grūtākais parasti ir izšķirties. Braukt pa celiņu pārvarot apmales, lavierējot starp mašīnām, starp gājējiem, dažviet pa ~1m platu ietvi, kur kāds vēl ir izdomājis braukt pretējā virzienā. Vai braukt pa braucamo daļu, rēķinoties ar vadītāju nepatiku, no kuriem kāds var izrādīties īpaši nelabvēlīgi noskaņots pret riteņbraucējiem - “atsaldēts” (kā nesen bija dzirdēts gadījums ar sab. transp. vadītāju, kurš speciāli notriecis velosipēdistu - laikam traucēja).
Nu un forums jau arī ir priekš parunāšanas.

Ja aiz Nacionālā teātra esmu aiz autobusa/trolejbusa, tad Ķīpsala tiek sasniegta pēc 60 sek. :D

Nu jā - ja jau Tallinu var sasniegt 4 stundās… :)

Man princips vienkāršs - ja nav iekāriena svīst vai sūdīga pašsajūta un braucu līdz 20-25km/h - veloceliņš, ietve.
Pretējā gadījumā - iela. Pat, ja blakus ir veloceliņš un man pienāktos pa viņu braukt… Jā, es apzinos, ka man var uzlikt sodu, bet uzskatu, ka ar saviem 40+ km/h es šajā oranžajā zonā stipri vairāk apdraudu citus un sevi.

Tieši šie paši principi arī attiecībā uz Vanšu tiltu.
Kas atiecas uz veloceliņu virzieniem attiecībā uz šo tiltu - manuprāt pilnīgs sviests. Nekad nav traucējis pretī braucošs velosipēdists… Nav jau Gaisa tilts, vietas pietiek.

Un minūte tilta šķērsošanai ir vairāk nekā pietiekami - tie ir tikai ~700m no Muitas ielas līdz Ķīpsalas pieturai, jeb 42km/h. Protams pa brauktuvi:)

par atsaldeņiem, kas tos luksoforus vietām projektējuši, vispār var paklusēt. Ja gājējam zaļš, mašīnām sarkans, kāda velna pēc uz veloceliņa turpat blakus trotuāram - sarkans?
gadās, ka sarkano ignorēju arī es, bet tikai, pēc tam, kad izčekoti visi virzieni. Tieši tāpat daru arī kājām ejot, kad steidzos.
Turklāt, ir Rīgā vietas, kur pie sarkanā iet ir drošāk - labāk pārskatāma mašīnu plūsma - nekā pie zaļā, kad mašīnas izbrauc no aizmugures. Merķeļa/Tērbatas/Brīvības krustojums, ejot pāri Tērbatas - ja pa Brīvības pusi, kur relatīvi maza satiksme, braucošās mašīnas skaidri redz ~40m attālumā un Tērbatas ielā vispār visā garumā līdz Elizabetes ielai, tad tos, kas izgriež no Merķeļa gan neredz tik labi.
Otrs variants Strēlnieku/Elizabetes/Brieža/Kalpaka krustojums - vislabāk iet vai nu Strēlnieku ielai pāri pie sarkanā, vai paiet gabaliņu uz priekšu, ja pa ceļam, un iet it kā neatļautā vietā - toties pārredzamā.

Protams, esmu tikai par noteikumu ievērošanu, bet arī pie zaļās gaismas, skatos, vai kāds tomēr nav nolēmis džigitu tēlot… Tā ka noteikumi ir noteikumi, bet reālās situācijas čekošana uz ceļa tomēr primāra… Labāk esmu dzīvs un vesels, braucot pēc apstākļiem, nevis kāda atsaldeņa nonests, neskatoties ripinot pie zaļā…

Kuram te kkas pret velokurjeriem?

Es braucu daudz labak un mazak bistamak par vienu otru “pareizo” brauceeju. nominies tu diena 100+ km Rigas ielaas. Tici man nevienam no sevis cienosha kurjera nav praata pirmkaart nodariit sev paari vai kaadam citam.

Man patiik nesties ar velo pa ielam un nedomaaju to partraukt. Kaa saka dari to kas tev patiik un padodas.

Pameeginaatu ieseesties kaadam kurjeram astee. Pie paris krustiem jau bikses buus pilnas :D

P.s Un es veel neesmu no tiem bezbailiigaakajiem kurjeriem :D

Izklausās, ka esi baigais vecis!

Nevajag tikai aizmirst, ka var gadīties, ka uz ceļa ir vēl viens tāds pats kā tu, tikai viņš ir ar auto.

Tu domaa es to nenemu veeraa? :D

Es arii domaaju ko daru :D

Dziivot gluzi nav apnicis.

nez par pašu vanšu tiltu īpašas problēmas braukt pa gājēju/velo celiņu mierīgā tempa nesagādā, izņēmums ir nobraucot ķīpsalas pusē kur visi vazājas pa veloceliņu bet tur citas sistēmas kā ieskrieties (pie reizes arī uzdzidzinot ar zvaniņu) un tad vai nu atdurties pret kādu kas nebūs pagājis malā vai visis novāksies turpināt ceļu. Bet koumā uzskatu ka pa pilsētu jābrauc pa ceļu, galu galā tā pat amskājam nodokļus un vienreiz mēnesī izlamāties ar kādu atovadītāju ir mazāka bēda nekā tur braukt pa protuāriem kur pastāv nežēlīgs risks ka tevi notriec auto no pagalma.