Atradu te vienu lpp (krieviski):
Ja kas ļoti saprotami un intuitīvi pareizi. No dažādiem avotiem apkopojot infu sanāk praktiski tas pats kas pieminēts. Ca un Mg deficītu es atjaunoju ar Panangin. Nekaitīgs bet ļoti noderīgs preparāts.
Iesaku tiem kas trenējas pārbaudīt hemoglobīna līmeni asinīs (Fe deficīts organismā). sporta centrā uz Raiņa bulv. to var izdarīt par Ls2!
Vispār jau Pananginā ir kālija (K) un magnija(Mg) joni:))) kalcijs jau vairāk tā kā kauliem vajadzīgs:)))
lai nerastos Fe deficits vajag galu pec treniniem stumt ribas, un vitamini ari nenaktu pa skadi, ka ari visadu citadu ripinu( iznemot dopingu).
lai nerastos Fe deficits vajag galu(LABAK BEZ G…BUS ALU) pec treniniem stumt…UN TAD VEL GUDRAKAS DOMAS NAKS PRATA…UN PASTASTI LUDZU KAS IR DOPINGS MES TE NEZINAM KAS TAS IR???GRIBAS DZIRDET GUDRU TEEZI…
kas ir tās citas ripas…? no tām ātrāk ripos…? :)
Dopings ir visas tās vielas, ka iekļautas sportam aizliegto vielu sarakstā. ļoti vienkārši…
bet kas kura sporta veida ir atlauts/aizliegts ir liela atskiriba un daudzos sp. veidos nav kontroles…
nav nemaz tik vienkarsi!!drizak loti sarezgiti…
Diezgan vērtīgi būtu apmeklēt laboratoriju pie Ķeizermeža un pārbaudīt pilnīgi jebkuru organisma reakciju uz arvien pieaugošu slodzi. Tiek noteikts viss, saakot no garuma un svara… līdz pat ieelpu un izelpu skaitam, ieelpotajam tilpumam, un pienskābes līmenim ik pēc zināma laika. Vienīgā skāde, ka pirksts, kuru ziedo asins regulārai izvadīšanai ir jūtīgs vēl pāris dienas… :)) Procedūra aizņem kādas 45min - 1h. Rezultātā iegūstam datorizēti apstrādātas tabulas ar visādiem salīdzinājumiem… ar R.Vainšteinu, vai pat supermodeli I.Radēviču… ;-) Jāpiesakās iepriekš un cipars pa to visu laikam ir kaukādi 20 - 25 LVL, bet točna neatceros.
A pēc treniņiem labi ir dzert Maxim dzērienu.
tikai pirksts? ehh laimiigie, man AUSS bija kaa svagi izklapeeta kotlete :)
Fubar, neklausīji, un Tevi visu laiku iekaustīja ? :) Vai tomēr asinis ņēma?
:) oficiaalaa versija bija ka asinis njeema, bet nu patiesiibaa driizaak apmierinaaja sadistiskaas tieksmes.
taadas sajuuta kaa paliktam zem shujmashiinas :/
bet auss ir daudz mazāk jutīga nekā pirksts :)
Tur kaut kas ir, kāpēc ņem tieši no auss. Kad manam bērnam taisīja operāciju, pirms tam arī kaut kādām analīzēm asinis ņēma tieši no auss. Ja nemaldos, kaut kādu recēšanu un tecēšanu pārbauda no auss (ja kļūdos, mediķi, palabojiet).
pārbauda pienskābes līmeni ausīs ;)
Pārbaudīja, esi zaķis vai neesi?! :)
man arī ausi bakstīja. nu 2as dienas bija bik zila, bet nekādu sāpju, vai asu izjūtu nebija. man arī liekas, ka recēšanas dēl ņem no auss.
Tikko uzprasīju mediķim - šī metode esot vēl no padomju laikiem…))
anyway, var ņemt no pirksta.
Jā, asins recēšanas testam medicīnā ņem no auss, bet patiešām tā metode ir no padomju laikiem. šobrīd cieņā ir precīzākas metodes.