Triatlons

pirms pirmā triatlona var paniekoties treniņā velo-skriešana-velo - skriešana. Lai izjustu to nepatīkamo sajūtu pēc velo, kad uzreiz ir jāsāk skriet ar piedzītām kājām

jā, ar šo sajūtu esmu mazliet iepazinusies arī no piedzīvojumu saču pieredzes.

Man ar tā kā doma par triatlonu. Čaijņiks pilnīgs :))
Man ir veloapavi ar normālu proķi. Laikam piedzīvojumiem domāti. Cik tizli es viņos jutīšos skriešanas distancē? Vai arī šeit vienkārši nav jādomā un jāņem kas skriešanai piemērots?

[quote=betmens]Man ar tā kā doma par triatlonu. Čaijņiks pilnīgs :))
Man ir veloapavi ar normālu proķi. Laikam piedzīvojumiem domāti. Cik tizli es viņos jutīšos skriešanas distancē? Vai arī šeit vienkārši nav jādomā un jāņem kas skriešanai piemērots?[/quote]
Ja neesi mazohists, jāņem kas skriešanai piemērots!

Ja kāds tēmē uz augstu rezultātu, varu ieteikt vislabāko variantu -viennozīmīgi - Asics (modeļi:1.Gel Kayano, 2.Gel-DS Trainer, 3.Gel Bandito). Tie gan ir arī vieni no dārgākajiem, bet šoreiz cena atbilst kvalitātei.

• staipīgās šņorītes (atkal iesaku - Asics), tad kurpes var uzvilkt bez šņorēšanas.

Ņo triatlona “tērpiem” varu ieteikt Orca ražotos - pameklējiet internetā - izvēle ļoti liela.

Ja vien pēc veloposma galīgi nav pazaudēta pruha, ar piemērotiem skriešanas apaviem katrs km skriesies par 10-25 sek ātrāk kā ar universālajām velokurpēm. Jau 3 km skriešanas distancē vajadzētu atgūt laiku, kas iztērēts mix2 zonā, pārvelkot apavus.

Kas attiecas uz Asics, fizioterapeits Mareks Ostrovskis Sportlat telpās noteiktos datumos veic pēdas testus (par brīvu) un iesaka atbilstošo Asics modeli (sīkāka informācija www.sportlat.lv). Ar Asics kurpju modeļiem ir jāuzmanās, jo daži no tiem ir no sērijas “stabilizējošie” (var noskaidrot www.asics.com lapā). Ja skrējējam ir laba pēdas velve un stipra pēda, viņam šīs sērijas kurpēs pēda jūtas kā ieģipsēta… nav tā labākā izvēle.
Diskusijas karstumā lūdzu nesauciet mani par čaiņiku triatlona skriešanā, jo tas ir mans stiprākais veids. Sākot no V30…35 grupas triatlona mačos tikai dažiem rūdītiem stadiona skrējējiem izdodas noskriet ātrāk par mani (kaut vai pag.g. Vaidavas triatlona rezultāti).

Paldies. Skaidrība radās. :) Neceru uz krutajiem rezultātiem. Vienkārši gribu pamēģināt reiz triatlonu. It kā visas disciplīnas atsevišķi ir tā neko. Gribas redzēt, kas kopā veidojas. :))

Sveiki! Vēl tāds dumjš jautājums, piemēram, skatos uz piedalīšanos Latvijas čempionātā olimpiskajā distancē, ir četri iespējamie trases garumi, jautājms tāds- katrs no tiem variantiem ir strikti sadalīts pa vecuma grupām, vai arī 1980 dzimušie piedalās īsākā distancē? http://www.triatlons.lv/index.php?selected=7&year=2009&rlz=84&w=n

Par triatlons.lv mājaslapu labāk neizteikšos- deviņdesmitie gadi…

P.S. kurus LV veikalus ieteiksiet, lai nopirktu triatlonam nepieciešamos šortus, topu vai pilno kostīmu?

Tev kāds augums? Ja līdz 173 cm, varu iedot pamēģināt hidrotērpu Aquaman Pulsar.
Parastie ūdens izpriecu hidrotērpi (dēļotāju, ūdensslēpotāju u.tt.) vieglai un ātrai peldēšanai neder.

evelo.lv ir triatlona skriesnas terpi ar kuriem var ka karalis peldet.
Tajos 200m peldesana nav jega hidru vilkt :)