Sveiki,
Žēl kad tas viss nav darāms www.triatlons.lv bet gan ir jāmeklē citas vietas kur dzīvot:(
Vai šeit nebūtu domu biedri šādam pasākumam kā peldēt-velo-skriet???
no klasiskās riteņbraukšanas uz mtb un pamēģinot triatlonu izsecināju kad tas arī īsti labi sāk iepatikties un lēnām ar dažu labvēļu pūlēm arī pie mums sāk attīstīties arvien augstākā līmenī.
2007 gada sezonā kopā amatieru un sporta klasē kopā startēja virs 200 dalībniekiem. Salīdzinot ar velo pasākumu skaitu nāk smiekli bet paskatoties kas darās Anglijā kur uz starta stājas ap 5000 dalībnieku…
Daudzi sūdzas kad ir aizmirsta klasiskā riteņbraukšana - iesaku pamēģināt to kopā peldēšanu un skriešanu šādā veidolā!
Vai ir kādi domubiedri?
Velo-skriet derētu, bet peldēt kaut kā nesanāk tik labi lai ietu un startētu mačos.
29 septembrī risinājās arī sriešana un braukšana (bildes - http://fotki.lv/RaimondsG/455436/ .)
no sākuma arī tā likās bet ir tieši tā pat kā unibankā tautas klasē - ir stipri un ir tādi kas tiko tik sāk - katrs sev var atrast savus konkurentus
→ Talantam. Sakuma man likas, ka velobrauceji neko citu par brauksanu ar velo negrib dzirdet… ;) Ka redzams kludijos. Pozitivi. Veiksmi tev jaunaja hobija. Bet ja apnik braukat par jau zinamam vietam ; ) tad dod zinu, pamacisu, ka gut gandarijumu no nezinama.
Starp citu triatlonisti arī dzīvo iekš mtb.lv foruma, un arī man iznāca startēt vienā triatlona sprintā Lejasciemā.
ja godigi tad velo nav ne vainas bet man isti pie sirds neiet tas mtb. patik shoseja vairak bet ta isti nebija jegas kam treneties ar shosejas velo tad tgd atradu pielietojumu :D
nu jā tā gan man ir zhel riteni mocīt kā jus noteikti brauciet tur kur cilveks pat nav speris kāju bet kartē tāda vieta ir :)
starpcitu kā sezonas noslēgums? neesmu tewi manijis uz starta labu laiku?
es varētu nākamgad pamēģināt to triatlonu!
prieks ka parādās vēl konkurentu. ja vaig “iesācēja” konsultāciju drošī - neateikšu
pats no savām kļūdām mācīšos. Un ir jau zināma pieredze ziemas duatlonā uzkrāta! :)
Triatlons tas ir to vērts - noteikti ir jāpamēģina, es vienreiz pamēģināju, un tā jau 5as vasaras aizvadītas piedaloties triatlonos.
No peldēšanas posma noteikti nevajag baidīties, piemēram, tautas klasē peldēšanas distance ir tikai 200 - 250 m
[quote=Aija]Triatlons tas ir to vērts - noteikti ir jāpamēģina, es vienreiz pamēģināju, un tā jau 5as vasaras aizvadītas piedaloties triatlonos.
No peldēšanas posma noteikti nevajag baidīties, piemēram, tautas klasē peldēšanas distance ir tikai 200 - 250 m[/quote]
2 gadus nebiju peldejis un ari nekads peldētājs neesmu bet likas no malas kad tik gruti nebus. pec 250m peldejuma kad gjerbos uz velo apsedos un padomaju vai tiešam es vēl kur braukshu. bet nakamaja posma jau daudz labak :DD
Nekad nepeldeju. Pagājušā ziemā mani iemacīja kā to darīt, bet treniņu skaits bija ļoti mazs. Pirmais starts bija Dobelē amatieru klasē. Tie 250m domāju nekad neizturēšu, bet sanaca, kā spēka bija vairāk ne kā domaju, izpeldu pirmājā 20-kā. Ar parējo jau nebija problēmas:) Sezonas galā jau vajadzēa nopeldēt 500m, bija baili (bez treniņiem), un atkal mierīgi izpeldu pa vidu. Teikšu kā nākošgad startēšu un gatavošos sporta klasei. Nav ko baidīties!:) Tas ir tik interesanti un aizraujoši!
→ Talantam. Sestdien atbalstot Sportlat pozitivo darbosanos, varesim “samerities” : ) Jaa, liekas, ka Tava piebilde par vietam, kur cilveks kaju nav speris, ir iesaknojusies dzili domajot par MTBO. Prakse, gan ta nav. Tiesi otradi, noteikumi paredz, ka drikst braukt tikai pa daba esosam un karte zimetam takam un celiem. Ta ka faktiski tads “kurjera” darbs ar citiem uzsvariem : )
Tu izņēmi man vārdus no mutes :D Man līdzīga pieredze. Šovasar pamēģināju pirmo reizi piedalīties. Patika.
Kad biju mazāks, gāju pat uz peldbaseinu trenēties. Tomēr šogad pirmie peldētie metri bija triatlonā, peldot 250m.
Grūti bija :D Līdz 1/2 neko nejutu, bet tad tā noguru, kad domāju - viss, es laikam palikšu tepat. Saņēmos un “aizplunčājos” līdz galam.
Tomēr pēc tam uz velo jau atguvu elpu un arī noskrēju labi.
Tagad štukoju vai nevajadzētu variēt nodarbes un pa ziemu atsākt peldēt.
es pagājušo ziemu baseinā sāku peldēt un sezonas beigās spēju pievarēt arī olimpisko distanci kopā ar daudz pieredzējušākiem sportistiem. Pamēģināju un iepatikās man tā lieta.
jā to jau no daudziem velosportistiem esmu dzirdējis kad daudzi solas ziemā iet peldēt un nakoshvasar staties arii uz triatlona starta - bet ja lidz sezonai tiek ari pardomats par triatlonu tad ziema ritenjbraucejam peldeshana un skrieshana jau arii ir apmeram 60% no bazes prieksh latvijas limenja
Kādas (cik) ir sacensības tautas (iesācēju) klasei Latvijā? Kas ar hidrotērpiem - vajag, nevajag? Vai ar MTB velo tauta arī brauc? Vai paties’ skriešana nosaka rezultātu?
Ir jau kādu laiku doma, ka vajag - tak visulaik kādi globāli traucēkļi…
[quote=bobcom]Kādas (cik) ir sacensības tautas (iesācēju) klasei Latvijā? Kas ar hidrotērpiem - vajag, nevajag? Vai ar MTB velo tauta arī brauc? Vai paties’ skriešana nosaka rezultātu?
Ir jau kādu laiku doma, ka vajag - tak visulaik kādi globāli traucēkļi…[/quote]
Triatlona kalendārā sezonas laikā ir aptuveni 2 posmi, kur tieši velo ir jābrauc ar MTB, tā kā ar to varētu sākt.
Nākamais solis, protams, baikam šaurie rati, un lai sajustu triatlona īstās izjūtas pilnīgi pietiks
Ziemas duatlonā galvenais posms ir riteņbraukšana, bet vasarā tomēr peldēšanai ir būtiska loma, ja runā par pieklājīgu rezultātu.
Tautas klasei parasti ir 250m peldēšana, ja ir šoseja tad kādi 10 -15 km, ja MTB tad aptuveni 8 km ,un jāskrien 2.5 - 4km (varbūt kļūdos), hidrā peldēt var, bet pēc noteikumiem, ja ūdens t ir sākot no 22 grādiem uz augšu (atkarīgs no peldēšanas distances garuma), tad hidrā peldēt aizliegts, obligāti ir jāpeld hidrā, ja ūdens t ir īsākām distancēm 14 grādi un zemāk, (palabojiet, ja kļūdos), ir mači kuros to kontrolē un ir tādi, kur nekontrolē, šogad Ādažos olimpiskajā distancē (1500 peldēt, 40 km velo, 10 km skriešana) ar hidrām peldēt nedrīkstēja.
Mans subjektīvais viedoklis ir, ka tautas klasē nav nepieciešama hidra, jo īpaši daudz pie rezultāta iegūt nevar, jo ir jāierēķina laiks, kamēr no hidras tiek ārā, ja runa iet par olimpisko distanci, kur ir jāpeld 1500, tad nju jā tur hidra noder.
Kādreiz MTB posmi bija vairāk - vēl tagad atceros pirms pieciem gadiem MTB bija Kuldīgā, pie rumbas, nju tas tiešām bija kaut, kas :) Mana mīļākā distance vēl tagad :), Ventspilī arī vienu gadu bija MTB, gar vilcieniņu, peldējām pa jūru, arī bija baigi labas.
Šogad bija paredzēts tikai viens MTB - Madonā, bet tas diemžēl nenotika.