“Šogad bija paredzēts tikai viens MTB - Madonā, bet tas diemžēl nenotika.”
Latvijas Triatlona federācijas darbība šogad - pārāk sāpīgs temats, lai par to rakstītu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka dažs labs no LTF savu cīņassparu izliek, nevis lai noorganizētu sacensības, bet lai asi uzbruktu tiem, kuri viņiem pārmet par nenotikušiem mačiem.
Kādas (cik) ir sacensības tautas (iesācēju) klasei Latvijā? Kas ar hidrotērpiem - vajag, nevajag? Vai ar MTB velo tauta arī brauc? Vai paties’ skriešana nosaka rezultātu?
Ir jau kādu laiku doma, ka vajag - tak visulaik kādi globāli traucēkļi…
sacensibas nav daudz bet… ar katru bridi paliek vairak. tautas klasei ir tur pat kur sporta. nav atsevishkji viena diena viena otra otra grupa. tautas klase iet pirma un tad sporta pectautas finisha. kad un ka lietot hidras svarigak ir sporta klase bet tautas klase tam neviens nepievershuzmanibu. hidra palidz turet tewi uz udens un pareizi tur guljus udeni lai pecpuse ari iet pa augshu nevis guljas ieksha. vieglak peldet. labi peldetaji megjina neizmantot hidras tas ir aktualak sliktiem. ta ka var ari bez hidras maukt. pirmo posmu ari braucu ar mt vnk uzliku shauras riepas. ir citi kas shoseja nemaz nemaina mtb krosa riepas. tautas klase nav ta isti viena disciplina kas nosaka visu. viena zaudesi otra atgusi zaudeto. sporta jau atkal cita runa - ja izpeldesi aiz lideru grupas vari nemaz negjerbties velo.
ja nesamelojos tad sezona ir ap 7 - 10 startiem pashu zeme.ljoti augsta limeni ir tas viss igaunijaa
[quote=Ansis]“Šogad bija paredzēts tikai viens MTB - Madonā, bet tas diemžēl nenotika.”
Latvijas Triatlona federācijas darbība šogad - pārāk sāpīgs temats, lai par to rakstītu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka dažs labs no LTF savu cīņassparu izliek, nevis lai noorganizētu sacensības, bet lai asi uzbruktu tiem, kuri viņiem pārmet par nenotikušiem mačiem.[/quote]
nja ja likas kad lrf ir avarija tad redzot triatlona pilnigi zhel vai sametas tos kas ciesh delj ta. ādazhi bija pierers vinju darbibai
Tas triatlons simpatizē arī mani. Skatos uz viņu, tikai nav kompānijas ar ko izmēģināt spēkus. Peldēt neviens negrib. :( Pašlaik piedalos tikai seb. Kaut kur IV koridorī grozos. :) Peldēšana vairāk iet pie sirds. Tikai esmu garu gabalu cienītājs. max ko esmu uzcēlis ~4km. Skatos tautai mazas distances :( Skriešana gan nedaudz piemirsusies :) MTB tikai kājas piedzen :(
Kādi ieteikumi?
Latvijā triatlona mači šogad laikam būs tikai trīs: Ventspilī, Dobelē un D-pilī. Faktiski nevienu no tiem nerīko LTF:) Lietuvā un Igaunijā notiek vairāki mači, pārsvarā Olimpiskajā un 1/2 klasiskās distances.
Labam peldētājam izdevīgākā ir Olimpiskā distance: 1,5 + 40 +10. 10 km ir augstākais limits, ko var puslīdz nomocīt arī tāds, kuram skriešana nav stipra.
Gargabalnieku vairāk vilinātu 1/2 klasiskā: 1,9 + 90 + 21, bet tā ir ļoti neizdevīga labam peldētājam un vājam skrējējam. Vājš skrējējs to 1/2 M beigās jēdzīgi nomocīt nevar…
Ja Latvijas triatlonisti taisās braukt uz kādiem tuvo ārzemju mačiem, parasti tas parādās triatlons.lv diskusiju lapā. Tur var arī ielikt savu jautājumu.
Jāskatās konkrēto maču nolikumi. Man liekas, Latvijā vairs tikai Dobelē būs tautas klase. Parasti tautas klasē bija jāpeld 200-350 m, jābrauc ar riteni ap 10 km un jāskrien 2-3 km.
Šogad LTF sev iedalīto naudiņu ziedo tiem dažiem jaunajiem triatlonistiem, kurus uzskata par Latvijas izlasi. Nenoniecinot šo dažu jauno treniņu nopietnību, tomēr jāapšauba, vai tāds naudas dalījums ir pareizs, jo rezultāti rāda, ka mūsējiem kaut ko parādīt pat Eiropas mērogā ir praktiski neiespējami (palasiet paši, EČ 44. un 64. vieta no 66 finišējušiem). Tāpēc, zinot arī pašreizējās LTF darbspējas, ticamākā versija par šādu līdzekļu dalījumu ir tāda, ka LTF šādi novada visu naudiņu, lai parastajiem mirstīgajiem Latvijā mačus varētu vispār nerīkot.
Tieši tāpēc Baložu stafetē piedalījās komanda ar nosaukumu “atvaļinātie triatlonisti”. Un mana motivācija trenēties ir stipri vien gājusi mazumā, bet tas jau ir personīgas dabas jautājums.
Pirms kādiem 5 gadiem vairāku gadu laika posmā LTF stratēģija bija diametrāli pretēja. Vietā ir piebilst, ka toreiz LTF rosījās tie, kas tagad ir SIA Sportlat kodols. Sportlat Balvas popularitāte un progress pāris gadu laikā ir skaidri redzams: www.sportlat.lv
Šodien, pēc peldēšanas treniņa sapratu, ka laikam saņemšos Vaidavai. Jautājums: tā disciplīnu pāreja ir nekavējoša, kāda ir pauzīte starp etapiem? Tik, cik fiksi pārģērbties?
neesmu triatlonists, bet liekas, ka hronometrs tiek ieslēgts starta brīdī un apstādināts pēc finiša līnijas šķērsošanas. iespējams, ka tiek fiksēts arī katra etapa tīrais laiks (ja ir atsevišķas prēmijas), bet uzvarētāju tomēr nosaka kopējais laiks (ar visām “tehniskajām” pauzēm).
Ir atļauts atpūsties, tikai atpūtas laiks iet iekšā kopējā rezultātā. :) Es personīgi ja varētu ņemt laukā savu ģerbšanās laiku, ar kopējo rezultātu būtu ļoti apmierināts. Jau no seniem laikiem ir konstatēts ka ģerbšanās “ātrums” man ir kā diagnoze.
paldies. es [mazliet bailīgi] turpināšu muļķīgo jautājumu sēriju, smejieties veseli, bet “jautā un tev taps atbildēts”. peldēšana tiek veikta hidrotērpos vai tomēr, parastajos peldtērpos? jūs lietojiet tos “deguna spraudņus”? vienu es tā kā esmu novērojusi, ka ļoti atšķiras peldēšanas tehnika un ūdens uzjūta piemēram, baseinā vai ezerā vai jūrā, cita speficika, citi momenti.
kas vēl būtu jāzina pirmoreiz triatlonā startēt sagribējušai dalībniecei?
vienu reizi esmu startējusi. peldēju peldkostīmā, atceros, ka bija pārdomas - vai peldēt ar velobiksēm vai uzvilkt tās tikai mix zonā. (neatceros, kādu lēmumu pieņēmu).
toreiz laikam bija gan ar peldkostīmiem, gan ar hidrām.
cik aminos no noteikumiem, tad tas, ko regulē, ir hidras biezums - skaitļus neatceros, bet siltā laikā ar biezām hidrām netiek ļauts.
[quote=barbala]paldies. es [mazliet bailīgi] turpināšu muļķīgo jautājumu sēriju, smejieties veseli, bet “jautā un tev taps atbildēts”. peldēšana tiek veikta hidrotērpos vai tomēr, parastajos peldtērpos? jūs lietojiet tos “deguna spraudņus”? vienu es tā kā esmu novērojusi, ka ļoti atšķiras peldēšanas tehnika un ūdens uzjūta piemēram, baseinā vai ezerā vai jūrā, cita speficika, citi momenti.
kas vēl būtu jāzina pirmoreiz triatlonā startēt sagribējušai dalībniecei?[/quote]
GRIBEEJU IETEIKT APMEKLĒT www.triatlons.lv , BET, IEEJOT KONSTATĒJU, KA ŠĪ LAPA PILNA AR VĪRUSIEM
peldēšana tiek veikta hidrotērpos vai tomēr, parastajos peldtērpos?
cik manīju, pērn Vaidavā hidrotērpos peldēja tikai true triatlona speci, pārējie kā nu kurš - triatlona (tekstila) tērpā, velobiksēs, peldbiksēs, kopējos un dalītos peldkostīmos etc. Ūdens un gaiss nebija baigi siltais, līdz ar to riteņbraukšanā kājas bija diezgan aizsalušas - derētu sildošais krēms. Deguna aizbāžņi nez vai būtu vajadzīgi, ja apgūta izelpošana zem ūdens.
vēl skatoties uz true triatlonistu izdarībām, secinājumi, ka distance jāveic vienā apģērba kārtā (t.i. bez kreklu-bikšu-šlipšu mainīšanas), velokurpes atstāj iesprādzētas pedāļos un uzmauc pēdās jau braucot; tāpat finišējot veloposmu jau laicīgi velk nost velokurpes; skriešans kurpes ar ātri aizvelkamu aizdari, nevis šņorējamas…
tie tādi ‘čaiņika’ novērojumi, ja aplami, cerams Ansis un citi triatlona guru palabos…
Vaidavas triatlons jau ir tiēsi tāds arī domāts -čaiņikem, un to Fodža īpaši neslēpj.
Pēc iespējas mazāk peldēšana (kas parasti iesācējiem ir vājais punkts, jo braukt un skriet māk visi), intervāla starts (nevis grupā ar “gaļas mašīnu” startā)
Hidru aizliegums Latvijā pēdejos5-6 sešos gaods atceros tikai vienu reizi. Notiekumos bieži ir noteiks, ka estētisku apsvērumu dēļ gan velo gan skriešana jāveic ar apģērbtu ķermeņa virspusi, kailā torsā neies cauri.
Domāju nopeldēt tos 250 m ar pamperi nebūs nekāda problēma.
Atšķirība peldēšanā slēpjas tanī apstāklī, ka atklāta ūdenī nepieredzējuši peldētāji peld zig-zag. to novērš ik pa laikam paceļot galvu uz priekšu (es tanīs reizēs neelpoju, lai mazāk sanāk galvu celt ārā)
runājot par triatlonistu čaiņiku līmeni, tad protams bez fizsikās atpalicības lielākā problēma ir tā sauktās “tehniskās pauzes”. varu teikt no savas pieredzes (tāds pats triatlona čaiņiks), tad pamperus vajag aizmirst pašā saknē, jo neviens no galvgaļa pamperus nevalkā un distance nav tik liela, lai pakaļa neizturētu braukšanu peldbiksēs. Ja nebarauc ar klipšiem (tā čaiņikiem arī gadās) tad noteikti vajag ņemt vērā ka apavi būs vieni gan braukšanai, gan skriešanai. Ja tomēr esi top līmeņa čaiņiks un peldēsi hidrā, tad vajag patrenēties hidras operatīvā novilkšanā.
Mana shēma triatlonā - peldu bez hidras parastās apspīlētās īsajās biksēs (par peldbrillēm ir vērts padomāt, bet vajag tāda līmeņa, kuras nesvīst ciet), nomaiņas sektorā uzkāpju uz dvieļa un uzvelku zeķes, velokurpes, atkarībā no āra temperatūras uzvelku kreklu (kurš pēc tam paliks skriešnai), tad kasku un skrienu ārā no MIX zonas un prom, (var zeķes nevilkt, bet daudz tur nezaudēju, kā arī klipšos kurpes atstāju tikai pēc riteņu posma), dzeramais tikai uz riteņa, skriešanai uzvelku viegli uzvelkamas skrienamās kurpes (jau ar aizsietiem striķiem, ideālā varinatā būtu bezstriķu ar nolokamu aizmuguri, bet tādas man nav)