Tad nu tā - uzdrošinos lūgt viedokļus/ieteikumus par to, kā man būtu pareizāk jātrennējas, lai uzlabotu savu sagatavotību…
Tā aktīvāk braucu no maija. Šobrīd braucu apmēram katru 2. vai 3. dienu sākumā ~30 km, nu jau 40-50 km (vidējais ātrums ~24-27 km/h atkarībā no vēja u.c. apstākļiem), gandrīz pārsvarā sanāk braukt pa šoseju (ritenis gan man MTB). Pa vidam ~ 2 x nedēļā eju arī uz sporta klubu (sākumā noskrienu 3-4 km, pēc tam trenažierus presei, mugurai, rokām, arī kājām).
Kuldīgā pirmoreiz izmēģināju, kā ir piedalīties SEBā, jāsaka, ka patika, bet apzinājos arī, ka manas spējas vēl ir gaužām mazas.
Mans mērķis/motivācija - pirmkārt jau man vienkārši patīk braukt ar velo. Patiešām patīk. Un gribas braukt aizvien labāk/ātrāk, jo pēc rakstura esmu tāda, ka šā tā neko darīt negribas. Vai nu tik labi, cik varu, vai nedaru vispār. Nākamgad gribētu pamēģināt braut SEBos (šogad tāpat 5 ieskaites vairs nesavākšu), bet braukšu Vienības braucienā, iespējams, arī vēl kādu SEBu vai Sportlatu nobraukšu.
Nevaru lepoties ar labu tehniku un nevainojamu līdzsvara izjūtu. Turklāt salīdzinoši nesen sāku braukt ar klipšiem. Pie tiem gan pieradu ātri, ir gadījušies tikai 2 stulbi kritieni. Trasē visas vietas, par kurām baidījos, izbraucu bez liekām problēmām nenokrītot. Bet braucu tomēr ļoti uzmanīgi, sanāca tā, ka mežā un pļavās man gāja garām, uz grantenes es ķeru rokā tos, kas mani bija apdzinuši.
Ak jā, pēc gonkas vispār nesāpēja kājas, no šajā forumā lasītā saprotu, ka tātad jātrennē sirds. Vai tas nozīmē, ka būtu jābrauc ne tik lielus gabalus, bet ātrāk? Lai gan Sebā jau arī tās trases tādas 40-50 km.
Palasīju pāris tēmas zemāk, ko spečuki iesaka ufo95 jāsaka, ka liela skaidrība man neradās. Pulsometra man arī nav.
Jā, vēl piebildīšu, ka pēc kādas stundas sāk stipri sāpēt spranda. Un tirpt pirksti. Pirkstu tirpšanu, iespējams, atrisināju, jo vakar pamēģināju turēt svaru visu laiku uz muguru, respektīvi, noņemt no rokām, un tirpoņa neparādījās. Toties spranda sāpēja! Tā sprandas sāpēšana noteikti rodas no tā, ka man galvu sanāk visu laiku turēt tādā paceltā, sasprindzinātā pozīcijā, bet citādi neredzu ceļu.
Paldies jau iepriekš!