Man tāc jautājums - es šodien nopirku velorulli un tagad man treniņu grafiks ir - stundu no rīta, stundu vakarā, svētdienā 4 stundas. Par bāzēm, pulsiem, abarotiem, ātrumiem un tehniku jau esmu salasījies tepat forumā.
Nu vot, pie šitādiem treniņiem kurš es būšu finišā pirmajā SEB posmā tautas klasē vai tikšu prmajā simtā?
Lai tiktu pirmajā divdesmitniekā - cik vajadzētu trennēties stundas dienā?
Simtā tiksi, bet maz ticams, vai līdz pavasarim izvilksi šādu grafiku. Lai tiktu 20niekā var pietikt arī ar 10-12 stundām nedēļā, tikai tad ir jāizlasa ļoti laba literatūra par treniņu principiem, ar forumu būs par maz.
[quote=nagIa]Sveiki visiem speciem!
Nu vot, pie šitādiem treniņiem kurš es būšu finišā pirmajā SEB posmā tautas klasē vai tikšu prmajā simtā?
[/quote]
Aizmirsti par simtnieku, ar šādu treniņu grafiku pirmajā posmā dabūsi mīksto 7.4 kilometrā.
Ja brauksi no rīta 1.5h, tad 1.9km saskriesies ar meiteni.
Bet, ja no rīta treniņus pacelsi līdz 2.5h un vakarā līdz 2h, tad 18.8km pārrausi ķēdi.
Viss tas taču ir elementāri - pameklē tik forumos :D
Ja šodien nopirki rulli, neaizmirsti pēc nedēļām divām vai trijām painformēt, kā klājas ar treniņu grafika ievērošanu :)
Un cik daudz atpūta? Spēka vingrojumi?
4 stundas uz ruļļa, tur jau truls var palikt, labāk paskrien ārā krosus, būs daudz veselīgāk un dos vairāk spēka klāt, ja šitādā laikā nevari ārā uz velo nosēdēt, rullis dod minimāli, vienīgā labā īpašība ir tā, ka var iemācīties pareizi stūri noturēt, protams, ja nav vēl debīlākais trijstūris. Starpcitu 4 stundas treniņa tas nav nekas pārāk traks, vasarā regulāri sanāca 6 stundas, bet to nevienam neiesaku, jo atpūtu neredzēju kā savas ausis, sanāca tik daudz, jo dzīvoju patālu no treniņu bāzes un sabiedrisko transportu ciest nevau:)
Kā mēs varam spriest par taviem nākošgada SEBa rezultātiem, ja mēs nezinām ar kādu rezultātu tu brauci šogad?! Ja šogad biji ~1000v. tautā, līdz simtniekam pa ziemu netiksi!
Es laikam esmu velo-mazohists, bet varu četras stundas uz ruļļa nobraukt ar pulsu ap 140. Ir arī spēka vingrojumi treniņprogrammā un ir arī kalcijs ar magniju mēnesi pirms pirmajiem mačiem :) Programmu man sastaadiija kāds labi zinaams treners LV, tā kā pirms velo slimiibas esmu cītīgi skrējis orientēšanās un braucis distancīti, tā nebūt nav svešiaerobie treniņi. Par atpūtu - sestdienas ir bez velo, nepareizi noinformēju. darba dienās 10 min iesildiishanās 1stundu treniņš, 10 min atsildīšanās 2x dienā + svētdienas “maratons” Sanāk uz ruļļa tikai 14 stundas nedēļā.
P.S. Neesmu nekad velo machos piedaliijies, tā kā nezinu esošo spēku līmeni - varbūt šobrīd braucu 10 min.aiz pēdīga tautas klasee, a varbūt jau esmu pirmajā tūkstotī.
P.S.S. Starpcitu, ir vairs tikai 19 svētdienas līdz pirmajam posmam tā kā 19 reizes pa 4 st. nav nekas briesmīgs un pārdabisks, to taču var katrs. :)
Tad vēl jo vairāk nava skaidrs, kam tās trakās 4h uz ruļļa, nu darbadienās skaidrs - no rīta tumšs, vakarā tumšs, bet brīvdienā taču labāk izbraukt ārā, izskriet mežā, vai izslēpot tās 4h, ja reiz ir tik daudz iekšā. Ja nu vienīgi daudz filmas iekrājušās, kas pilnīgi noteikti obligāti jānoskatās…
‘Tautas’ klases top100 līmenis zināmajā seriālā iesācējiem būs par augstu, iesaku sākt ar ‘sporta’ - tur 100niekā iebraukt ir reālāk. Bet par to jau tuvāk pavasarim būs episki folianti…
Tu nesajauci, gadījumā sporta klase nav niknāka? Kas tā par vietu, kur Tauta ir niknāka nekā Sporta? Tad rodas jautājums - kas tā par tautu vai , kas tie par sportistiem? :D