Tu nesajauci, gadījumā sporta klase nav niknāka? Kas tā par vietu, kur Tauta ir niknāka nekā Sporta? Tad rodas jautājums - kas tā par tautu vai , kas tie par sportistiem? :D[/quote]
Sporta viegalāk varētu būt dēļ tā, ka tur mazāk braucēju, bet toties niknāki:)
[quote=GatisHei]Formula vienkārša: Katra stunda, kas pavadīta treniņā = + viena pozīcija kopvērtējumā.
Katrs aliņš = mīnus divas pozīcijas. Sarēķini.[/quote]
Atļaušos šo nosaukt par izdevušos joku. :D
Ja nēsi pirmstam aktīvi sportojis, iesaku nomierināties un sākt pakāpeniski, pastāv risks, ka sabeigsi sirdi . Pilnīgi pietiks, ja katru otro dienu nobrauksi pa 1h un briudienās 2h. Ap martu, kartu dienu pa 1-2h ārā un 100 būsi. Lai tiktu 100 tautas klasē, aptuveni 40 km ir jānobrauc vidēji ar 28 km/h pa paugurainu reljefu, uzliec rulim vidēju slodzi un pamēģini :)
Te pieminēts, ka labak izlasit labu veloliteratūru par trenniņiem!
lai netaisitu atsevisķu topicu par to, jo galu galā, kā saka Cello “Sverīgakā trenniņu sastavdaļa ir atputa!” un lasīsana pieder pie atputas.
Varbut varat ieteikt kadu gramatu LV ( velams) valodā ko es un varbut velkads interesents varetu paņemt bibliotekā.
Vismaz prieks manis nederēs krieviski ( ceru, ka nesaksim apspriest so tēmu)
Ja galigi neka nav LV, tad derēs ari Eng ( paskirstisu nedaudz verdnīcu pie reizes, un uzlabošu savas valodas prasmes).
Taču pieļauju, ka eng valodā, pie mums bibliotekas neatrast!
Pamatā viss tomēr ir svešvalodās. Latviski var mēģināt atrast “Trenera rokasgrāmatu”, nav tieši par velo, bet vispārīgajiem principiem. Mazliet jau noderēs.
Varbuut kaadam ir sarakstinjsh ar noderiigaam graamataam?
Vienalga kaadaas valodaas - katrs tiesiigs pats no saraksta izveeleeties, kas vinjam der, vai ko vinjsh saprot!
Paldies jau ieprieksh.
Tiem kas brauc istabā iesaku paralēli mīšanai paskatīties šo filmiņu : Spinervals 9.0 Have Mercy links, nu jau laba kaudzīte ar tām sērijām iznākusi, bet tieši Have Mercy patika visvairāk. Tātad jādara viss ko vīrelis saka un tik min, atpūtai arī laiks ir atvēlēts, pēc šitā būsi nodzīts ka likts. Jā un var arī pameklēt te
Sveiks visapkārt!
Varu padalīties no personīgās pieredzes:
Man ir 36 gadi un pagājušajā sezonā braucu 15-30 vietā tautas klasē SEBĀ. Sāku braukt pirms četriem gadiem, atceros, ka pirmajā sezonā uz pirmajiem mačiem netiku, jo vēl nebija iegādāts velo, nākošo posmu nācās braukt no beigām tomēr pamanījos iebraukt 160-tā vietā, nākošajā mačā jau biju 90-tais. Ar velo pirms tam biju braucis maz, taču sportojis biju daudz maz, skrēju orjentēšanos un spēlēju volejbolu.
Varu pateikt, ka arī pagājušajā sezonā nesanāca trennēties kā bija plānots, līdzarto piekrītu tam ka nevajag pārforsēt lai tiktu divdesmitniekā.
Ļoti būtisks ir braucēja raksturs, pārliecība un pats galvenais - Tu vari būt fiziski spēcīgs, bet vienkārši tev nav pareizā tehnika velo vadīšanai, ir jābūt izjūtai, itsevišķi braucot no beigām ir jāizmanto katra mazākā iespēja apdzīt, izmanervēt starp citiem braucējiem, ļoti būtiski manervēt tikai tad kad Tu esi pārliecināts ka tavs manervs neizraisīs kritienu Tev un citiem. Tai pat laikā sava vieta arī ir jāizcīna, ja TORMAZĒSI līdz simtniekam netikt.
Ir jāmāk braukt pa smiltīm, pa dubļiem, galu galā īstajā brīdī jāpārslēd īstais pārnesums.
Ja pirms tam neesi braucis ar sporta velo, tad pirmā sezona nebūs viegla tieši iepriekš minēto apstākļu dēļ. Te varētu stāstīt un stāstīt, par taktikām, par braukšanu grupāsm, par to, ja Tu braucot grupā smiltīs NOKRAUSIES, tad vienam būs ļoti grūti šo grupu noķert (nedod dievs ja ir pretvējš).
Par spīti tam visam velo braukšana sacensībās ir aizraujoša, interesanta un azartiska.
Novēlu veiksmi visiem 2010 gada sezonā.
P.s. nevar iztikt arī bez tehniskām problēmām, kas reizēm gadās vis nepiemērotākajā brīdī. Piemēram; es pagājušajā dadā augustā trenniņā nobraucu 1600Km, bija laiks trennēties un gatavojos pēdējam posmam SEBĀ, biju perfektā formā, mans plāns bija iebraukt desmitniekā, taču savas kļūdas pēc nepareizi, sasteikti pārslēdzu ātrumus un pārrāvu ķēdi - tajā brīdī saproti, ka viss ieguldītais darbs trennīņā bijis vairāk vai mazāk pa tukšo. Tomēr jebkurš mācās no savām un citu kļūdām.
Es nagIa Tev iesaku pēc iespējas vairāk braut ar velo ārā nevis uz ruļļa, Tev jāpierod vadīt velo pa daudz maz līdzīgu reljefu kāds ir sacensībās.
Tieši tas ko es tikko lasot gribeeju jautaat :DDDDD
Grafiks palika grafiks uz papīra vai galvā vai arī ir reāli piepildīts un pierakstītas visas tās n-tās stundas uz ruļļa:D