treninja ilgums un intensitaate!!!!

sveiki!!! kaa ir ar to treninja ilgumu un intensitaati??? es parati vienu treninju taisu pa mezu, ar kaapumiem. otru pa liidzenumiem, bet ar lielaaku intensitaati!!!
cik apmeeram buutu janobrauc kilometri vai laiks??? nu peec juusu pieredzes!!!

treninji medz but dazadi - intervala (anaerobais), izturibas (aerobais) un t.t.
lidzenumi attieksies pie izturibas (aerobaja) - jo ilgak jo labak (tas nav jasaprot ka ir jabrauc 24h… vismaz 2…3h), bet uz lidzenumiem var taisit ari anaerobo (kuru var veikt gluzi vienalga kur).

taa jau ir kaa saki!!! parasti ap 2 stundam treninjs notiek!!! ja pa kalnainu pavidu tad mazliet mazaak!!!

ja, bet tas ko tu dari - muskuļu čakarēšana vislaik pie slodzes. patrenē sirdi. neticu, ka pa kalniem 2h ripo ar 120…130 pulsu :)

Piem vakar Rīga -Siguldas, tur 4 kalnini ar finišu galā, un atpakaļ tā pulss 125-140. Kopā 125 km, normals treniņš. Šodien 1,5h aiz rollera. 42-46 km/h puls lidz 150. Lūk tadi ir man trenini.

Cik aerobais slieksnis un cik anaerobais apmeram, lai var labaak saprast.

ar sosejas velosipedu pavisam cita lieta braukt!!! es runaaju tiesi par mtb velosipeediem!!!

pirms braukt trakot pa meža taciņām, ir kaut kāds apjoms jānobrauc pa šoseju ar zemiem pulsiem. es sākumā arī biju skeptisks pret šoseju, bet bez šosejas ir grūti mežā. ja nav bāze, tad jau pirmajā kalniņā pulss ir debesīs un nekāda prieka par braukšanu nav.

grūti ieteikt optimālu treniņu plānu, bet tā kā XC maratoni un krosi (XCM un XCO) ir izturības veidi, tomēr kādas 2/3 treniņu vajadzētu veltīt tieši izturības uzlabošanai (šoseja vai grants vienalga, galvenais, lai ilgi un ar zemo pulsu) un 1/3 veltīt tehnikas un spēka treniņiem (t.i., intervāli, meža treniņi).

Pats atsevišķi nekādus intervālus nebraucu. tā vietā braucu krosiņu pa mežu, kur ir daudz kāpumu un nobraucienu. un vismaz vienu reizi nedēļā (ja vien nav sacensības) braucu “garo treniņu” ap 100 km (pēdiņās, tāpēc ka daudziem tas nav nekāds garais :) ).

P.S.: manis rakstītais vairāk attiecas uz tādiem čaiņikiem, kā es pats :), t.i., tādiem, kas pa ziemu neko nedara, bet kā tik nokūst sniegs, sāk vilkt savas pakaļas ārā :) tie aktīvisti, kas visu ziemu brauc uz ruļļa vai “bodibaika” un sabrauc 3-5 un vairāk tūkstošus bāzi, noteikti sezonas laikā vairāk uzmanības veltīs tieši tehnikai un spēka treniņiem.

jautājums par pulsu - pa šoseju labā ir braukt uz max vai uz zemā pulsa? kāda ir starpība?
pašlaik ikdienā nobraucam ~20-25 km šosejas pie augsta pulsa , ieteikumi ?

p.s. iet aktīvu treniņu 3ā nedēla pēc 7 gadus ilgas pauzes

Kādai distancei tu gatavojies, bērnu aplītim? Pieļauju ka Tautas distancei, tobiš 35-40 km. tatad ieteicams treniņus braukt garaku gabalu uz 20-30%. Nekada ziņā nemēģini visu maukt uz pilno. Pieņemam ka mums tas pulss ir daudz maz vienads. Iesac treniņu ar 115-125 minūtes 15. Tad taisi vibgrinajumus, da jebko. Rāvienus lidz 1min uz max ātrumu, 4-6 reizes. Starp reizēm 2-3 min atripinies, nomet pulsu uz 115. Tavā rādiusā 25-30km Siguldas kalniņi ietilpst? Tie ir feini, šūpoles tās saucamās. Tā vienveidīgā “maukšana’” maz ko dod. Treninos izmanto daudzveidību, bet neaizmirsti -atpūta. Tas nenozīmē atlaisties kada pieturā un sviestmaizes štopēt, turpināt kustību ar vieglu pārnesumu. Čaļi - izmantojiet pulsometrus.http://www.orient.lv/polar/teorija_un_padomi.htm

Es parasti braucu ar pulsu 120-140 tā, lai vismaz stunda salasās, ja vairāk tad labi. Parastā trenniņā cenšos pāri 150 sitieniem nelaist. Reizi nedēļā aizbraucu uz kādu mežu pavizināties, bet jau augstākos toņos (ap 170 sitieni), divi aplīši pa mežu, atminos kādas 10 min, un atkal divi aplīši, un tad lēnu garu uz māju pusi parastā trenniņa režīmā. Vismaz piecas minūtes pirms beigām sāku atmīties ar pulsu 110-120 sitieni. Braukt cenšos kādas trīs reizes nedēļā, un reizi nedēļā cenšos kādu 1/2 stundu paskriet.
P.S. šo to noderīgu var atrast i-netā meklējot piem: “cycling endurance training”
http://www.ultracycling.com/training/endurance_training.html

Pat ļoti OK!

Nju lasu un domaju nju jus visi tadi monstri esat,es reizes 3-4 nedela ar velo uzbraucu,nju ap 40-43km,videja tempa man pie pulsa 150 apmeram,bet veicu visu distanci uz speka darba,visu laiku braucu 44-11,neparsledzoties,kalns vai taisne,un kajas speks ir jutami pieaudzis.Labi ar mani ir savadak jo esmu aktivs sportists,jo ikdiena daru ari kaut ko citu 1st vai vairak krosins,skritulrolleri un visadas citas lietas,nedela ir 1brivdiena,ta ka ar izturibu problemas nevajadzetu rasties,domaju kad tiesi speks pieklibo!:)

Tad uzprasās jautajums - kadi rez ir tev riteņbtaukšanā? (Tas nav paraut uz zoba).

Mjaa, tad es laikam pakluseeju! Es nekadi trenijos un gonkaa nevaru dabut zemu Pulsu! Man parasti ir ap 180, tas laikam nav baigi ok? Galus shitaa neatdoshu?? Krimuldas mtb posmaa tautas klasee braucot kalnos pulss pat uzleca idz 192. Braucu mtb nepilnu gadu! Secinaju vienu, ja braukshu ar velamo Pulsu 110 - 150, tad man reali javelkas bez jebkadas slodzes! Kads var pakomenteet sho? Jau ieprieksh paldies!

ta ka piedalos tautas grupa,tad nesudzos pirmais 15,bet domaju kad sezonas izskana ielaizisos 6,jo pirmos posmus saku no beigam,1seb posma no 8koridora,2posma no 3koridora,iepriekseja posma aizcnijos lidz 20.v.

tas kad tev augsts pulss nenozime,kad esi svaks,tas viss ir atkarigs no sirds sieninu biezuma,man pasam videjais maca ir 179,max 186.Un tas ir normali.

Treniņos ar 180 pulsu? Tas tak pilnīgs Achtung! Īstenībā tu šādi netrennējies, bet tikai dedzini tos resursus, kas tev no dabas doti… Palasi tepat forumā, par “bāzēm” gana daudz sarakstīts.
Sacensībās cita lieta, tur jau visiem iet pulss griestos “pa čornamu”, arī valsts izlašu dalībniekiem izturības sportveidos…

Rez nav slikts, tīri OK! Bet ja piestrāDĀTU pareizi tad būtu vēl OKjak.Pie pīšanas.Nevis kalnā uzpiest ar spēku, bet ar vieglāku uzpīt. Nepiedzen kājas, esigatavs uzreiz raut tālāk.

[quote=bobcom]Treniņos ar 180 pulsu? Tas tak pilnīgs Achtung! Īstenībā tu šādi netrennējies, bet tikai dedzini tos resursus, kas tev no dabas doti… Palasi tepat forumā, par “bāzēm” gana daudz sarakstīts.
Sacensībās cita lieta, tur jau visiem iet pulss griestos “pa čornamu”, arī valsts izlašu dalībniekiem izturības sportveidos…[/quote]
bija runa par sacensibam!!!:)