TrainerRoad ir datorprogramma velotreniņiem uz ruļļa. Šobrīd bezmaksas, bet drīz beigsies beta un būs $10/mēnesī.
Apraksts angļu mēlē, ko tā dara un kā izskatās:
http://www.dcrainmaker.com/2011/09/inside-look-at-trainerroad-way-to-make.html
Par saviem iespaidiem. Mans aprīkojums ir vienkāršs šosejas velo, CycleOps Fluid2 trenažieris, Garmin pulsometrs un kadences sensors un USB puļķis datu saņemšanai datorā.
Esmu ar TrainerRoad minis nu jau trīs nedēļas–šobrīd 10 treniņi. Sāku ar slodzes testu, pēc kura pielāgo tālāko treniņu slodzi. Izmantoju trainerroad.com lapā piedāvātos treniņu plānus–šobrīd virzos cauri plānam “Early Base”. Pretēji tam, kā pēc nosaukuma varētu domāt, līdzšinējie treniņi nav bijuši slinkošana mierīgā tempā. Līdz šim pārsvarā ir bijuši intervāli sweet spot zonā–prasa gana daudz fokusa un piepūles, toties nav laika garlaikoties. Kas no šī visa iznāks – hmm, skatīsimies pavasarī! Treniņiem mēdz būt instrukcijas, kas noteiktos laika brīžos treniņa laikā parādās ekrānā. Sajūta, kā īsts treneris šīs instrukcijas dotu. Ir bijuši treniņi, kuros uzsvars ir uz kadenci, uz pedalēšanas tehniku. Birst arī padomi par elpošanu, pozu uz riteņa u.c., kas man šķiet noderīgi.
Ar slodzēm ir tā: lai no izmērītajiem virtuālajiem W būtu kāda jēga, uzmanīgi jāseko, lai riepā spiediens vienmēr vienāds, riepa pie ruļļa piespiesta arvien ar vienādu spēku. Pēc sākotnējā slodzes testa man sarēķināja FTP 304W. Vēlāk izdomāju, ka jāpievelk rulli pie rata ciešāk, jo rats čīkst spēcīgāk uzminot. Izbraucu slodzes testu vēlreiz, un FTP tagad ir 252W. Atšķirība pamatīga… Tātad, protams, šie skaitļi ir visai aptuveni absolūtā skalā, bet tie ir savstarpēji salīdzināmi, lai novērtētu sevis paša progresu.
Ja Tev jau ir vajadzīgie Garmin sensori, un šobrīd treniņus brauc skatoties filmas, --iesaku šo pamēģināt, varbūt iepatiksies!
PS reku ieskatam mans trainerroad.com lietotāja profils