Paldies oraganizatoriem.Trase vienkārši dievīga.Pirmajā aplī diezgan smagi gāja otrāja kaut kā vieglāk .Trase ļoti pārdomāta un interesanta.Sebinieka 40km nobraucu 1.5 st šeit 55 km pāri pa 3 stundām.Braucot ar cieto dakšu rociņas finišā bija &$&#^%@.:)Tiekamies Siguldā un pēc tam protams Smiltenē.
Tik tiešām īsti nesaprotu tos “censoņus”, tad jau varbūt var uzreiz, pirms starta, pieiet pie orgiem un par atsevišķu samaksu sarunāt kādu godalgotu vietu.
Paldies orgiem par ideālo trasi!!!
[quote=FOX][quote=anlens][quote=FOX]
Labāk sauc lietas īstajos vārdos… savādāk Tavam komentam nav jēgas.[/quote]
Kam no tā labums ? Varēju jau uzrakstīt protestu pēc finiša, tad kāds paliktu bez medāļa un es iegūtu pāris nedraugu .
Tagad dodu iespēju izpirkt savu vainu par trīs tumšiem piebalgas aliem :)[/quote]
Nu re, tad jau Tev savtīgas intereses (aliņš), nevis situācijas uzlabošana! ;)[/quote]
Jā, pēc pagājuša gada pieredzes …
Bet ja nopietni, tad Trek kaus jau sen ir pelnījis savu braucēju reitingu.
Es personīgi uzskatu ka nav pareizi dalīt pa vecumiem un dzimumiem. Tā jau ir diskriminācija :)
Protams tas sadārdzina procesu, bet iedalot braucējus pēc reitinga koridoros pa trisdesmit brauceju, būtu iespēja izvairīties no daudz negatīvām emocijām startā.
Bet tā jau pāsākums pa pirmo, Lauris pacenties, sagatavojis trasīti , kā kārtīgu MTB. Protams daļai laužu, bez speciālas sagatavošanās droši radās grūtības pievarēt vienu vai divus apļus, bet trasē jau neviens nepalika. Lai veicas arī turpmāk!
Paldies par bildēm, 2ās pat esmu ticis :D
Paldies par bildēm :) , dillidalli
Vēl lost&found informācija: pie manis ir sks pumpis, dzeltens pedros instrumentu komplekts un automātiskā pedāļa plastmasas uzlika. Noteikti būšu gan Siguldas SEB, gan Smiltenes PSA. Ja kas, tad sūtiet ziņu uz PM.
un viens ķēdes izspiedējs :) un kur palika tas ko Guntim iedevu ar visu prezentu ? īpašnieku neesot sasniedzis ?
Uh, tik daudz iespaidu un emociju pēc gonkas, ka varētu romānu sarakstīt. Bet divos vārdos: bija forši un ļoti grūti. Nekad vēl nebiju braucis sacensību režīmā ilgāk par 3h.
Ar šosejnieku, protams, biju es. Kā var noprast pēc mana nickname’a. :D
Viss super, ja neskaita trases skopo marķējumu.
Km norādes būtu štrunts. Toties jau pieminētais tramplīns bija bīstams.
Es tad ar pieredzi paguvu sagrupēties, bet mana meitene kārtīgi ieurba ar priekšu zemē, labi, ka dakšas gājiena pietika, un tas nebeidzās ar pamatīgu kritienu.
Un vēl ļoti bīstama vieta bija īsi pirms finiša, kur sanāca braukt lejup un pēkšņi aiz līkuma iznirst 2 traktora rises.
Es zemajā pasadkā tam velkot pāri sajutos neomulīgi.
Bet tas, kā jau teicu, vienīgais pasākuma mīnuss.
un viens ķēdes izspiedējs :) un kur palika tas ko Guntim iedevu ar visu prezentu ? īpašnieku neesot sasniedzis ?[/quote]
Tas ir tas pats, integrēts dzeltenajā pedros komplektā :)
Tā, visticamāk, ir Anetes :)
Paldies Organizatoriem…
Trase ideāla riktīgs kalnu maratons, marķējums bija pietiekošs, šaubas par braukšanas virzienu neradās.
1065 savavākti augstuma metri liek sevi manīt, kājas pasmagas.
Ar FS šo trasi varētu nobraukt ātrāk… pēcpusi arī jūtu :)
Cerams ka Smiltene neatpaliks :)
Par tramplīnu un risēm… katru bīstamo vietu jau arī nevar nomarķēt, katram ir izvēle ar kādu ātrumu braukt.
[quote=KarlisB]
Par tramplīnu un risēm… katru bīstamo vietu jau arī nevar nomarķēt, katram ir izvēle ar kādu ātrumu braukt.[/quote]
Runa šoreiz ir par divām konkrētām vietām.
Vairāk arī nebija.
Un ko nozīmē - izvēle.
Ja ir kalns lejup ar labu ceļu, un uz tā pie normāla ātruma parādās neapbraucams šķērslis?
Vai man bija jābrauc divreiz lēnāk, jeb, tomēr, pirms tam bija jābūt zīmītei ar izsaukuma zīmi?
Organizatoru vārdā paldies un visu cieņu tiem kas šodien atbrauca un nobrauca, it sevišķi tiem kas maratona distanci veica pirmo reizi.
Ar parējiem organizatoriem šodien nospriedām, ka faktiski apzināti esam tie kuru misija ir rādit citiem MTB (kalnu divriteņu) braucējiem kas ir kalnu divriteņu braukšana (mountainbiking) citur pasaulē, kāpec šimano ražo XT/XTR un mazos zobratus priekšā, un par maratonu tiešām saucam to kas ir maratons.
Pirmais posms ir garam, tiekamies pēc 2 nedēļām jau atkal, Smiltenieši ir sagatavojuši daudz pārsteigumu, jo trase daudz (/-vispār) neatpaliek no Pļaviņām.
Tiem kas krita: ātrāku sadzīšanu un atgriešanos uz riteņa!
Veiksmi visiem!
Tik tiešām īsti nesaprotu tos “censoņus”, tad jau varbūt var uzreiz, pirms starta, pieiet pie orgiem un par atsevišķu samaksu sarunāt kādu godalgotu vietu.
Paldies orgiem par ideālo trasi!!![/quote]
No otras puses, nevar jau arī izklaides pasākumu pārvērst, policejiskā režīmā ar dzels disciplīnu, kur katram ir stingra kontrole un lielas nepārvaramas barjeras koridoros.
Ja arī ir indivīdi kuri grib pastiept sev garāku krānu, nošmaucot kādu koridoru, un iegūt 30 sekundes startā, zinot ka jābrauc ~2,5-3h… Tā jau ir indivīdu garīgas nepietiekamības problēma… Turklāt pirmais kilometrs aiz starta ir ideāls, lai noliktu pie vietas šādus eksemplārus
Kaimiņu republikā Igaunijā Hanna 100 gonkās koridori nav vispār… Ir tikai dažas plāksnītas ar uzrakstiem mēģināšu iztulkot. 1. Stiprinieki 2.Normāli džeki 3. Patīk mīties 4. Weekend warriors. Un tauta apzinoties katrs savas iespējas nostājas sev piemērotā koridorā tā, lai netraucētu ātrākajiem un būtu kopā ar sev līdzīgiem, sistēma tur darbojas ideāli. LV laikam krānu stiepēju īpatsvars ir lielāks :)
[quote=wrongway][quote=KarlisB]
Par tramplīnu un risēm… katru bīstamo vietu jau arī nevar nomarķēt, katram ir izvēle ar kādu ātrumu braukt.[/quote]
Vairāk arī nebija.
Un ko nozīmē - izvēle.
Ja ir kalns lejup ar labu ceļu, un uz tā pie normāla ātruma parādās neapbraucams šķērslis?
Vai man bija jābrauc divreiz lēnāk, jeb, tomēr, pirms tam bija jābūt zīmītei ar izsaukuma zīmi?[/quote]
Tramplīnu pamanīju, bet tās rises nekas traks nelikās nesamazinot ātrumu varēja tikt pāri…
p.s.
protams, ja tur būtu brīdinājumi tas būtu tikai apveicami
[quote=KarlisB][quote=wrongway][quote=KarlisB]
Vairāk arī nebija.
Un ko nozīmē - izvēle.
Vai man bija jābrauc divreiz lēnāk, jeb, tomēr, pirms tam bija jābūt zīmītei ar izsaukuma zīmi?[/quote]
Tramplīnu pamanīju, bet tās rises nekas traks nelikās nesamazinot ātrumu varēja tikt pāri…
p.s.
protams, ja tur būtu brīdinājumi tas būtu tikai apveicami[/quote]
Par to jau ir runa. Neviena no vietām nebija nāvējoša. Bīstama gan. Un brīdinājuma zīmes būtu noderējušas. Tas arī viss.
Paldies Laurim un pārējiem par noorganizēto saci… Atrakcijas pa pirmo… Sajutos kā brīvā kritiena karuselī… Pirmoreiz iznāca braukt garo distanci (ja neskaita 24h) un vēl pietam tikai ar darbojošos vidējo zobratu priekšā… Tas liek apdomāt jauno MTB transmisijas risinājumu 2x10 jēgu… :)
Sacensības man palika drusku grūtākas pēc tam, kad ~10. km salociju vidējo zobratu un vēlāk arī mazo. Slēgties starp mazo un lielo visu laiku galīgi nebija produktīvi, bet vispār man patika. Dažās vietās likās, ka 2 apļus jau nu nekādi nenobraukšu, bet tad es pateicu jumtam: “Čau!” un finišēju bez problēmām.