Nobraucu 7 stundas bez atpūtas. Pagājušas jau gandrīz 24h, bet joprojām jūtama tirpoņa mazajā pirkstā un zeltnesī abās rokās. Parasti atlaiž ar laiku vai labāk sākt meklēt neirologu? :D
pēc 10h braukšanas vasarā arī abām rokām pirksti bija notirpuši pāris dienas.
Tas bija mans pagaidām vienīgais ultra brauciens, visticamāk plaukstas nav pieradušas tik ilgi būt saspiestas.
Ar Smoove sasmērēji? :) Daudziem arī aiz 1h sāk tirpt plaukstas, vienkārši pamasē lai uzlabojas asinsrite un nesamoki. Ja nav problēmas ar alkoholu, izskatās ka neirologu nevajag.
Pieņemu, ka tikai tirpst, nevis sāk atmirt dēļ pilnīgas asinsrites apstāšanās.
Ja tikai tirpst, tad ticamākais variants ka kāds nervs ir atspiests. Atlaidīs. Vai vismaz man ir atlaidis.
Šogad pēc velorealitātes bija traki. Kreisās rokas mazais pirksts un zeltnesis no tirpoņas pilnībā atgāja tikai pēc kādiem diviem mēnešiem.
Galvenais, ka braucot nemaz tik traki netirpa …
Tirpt jau var no tā, kā sēdi - cik līka mugura, cik stīva spranda, kāds noslogojums elkoņiem, plaukstas locītavām.
Pirmais līdzeklis ir uzbliest pufīgo līmlenti uz rokturiem. Man atlaida par 50%, bet jūtu vilkšanu pa visu roku (tirpšanu nē), pēctam tirpšana pa visu plaukstu, citreiz arī vairāk.
esmu minis 6h no vietas bez cimdiem, reizēm viss ok, reizēm sāk tirpt pēc 3-4 h. Nu neko, pabraucu dažas min ar vienu roku, otru pa to laiku pavingrinu un viss bumbās.
Sēžot auto (aizmugurē) šad tad nosalst kājas, bet ne vienmēr. Ar velo ziemā ir tā ka, rokas vienmēr var atsildīt, bet kājas pēc 4h
zaudē siltumu, pieņemot, ka 3h nekad nav kritiskas → nez, kā kuram. Kādu laika atpakaļ iesāku trenēties - staigājot basām kājām.
p.s. Ja man piedāvātu 7h ziemā (zem 10C) - paldies, nē :)
Rokām: biežāk mainīt satvērienu; nenosaldēt; nelietot ciešus cimdus; celt uz augšu stūri vai laist sēdekli uz leju; biežāk pabraukt stāvus
Kājām: apavi; pedāļi vai stiprinājumi;biežāk pabraukt stāvus
Abiem: atbilstošs uzturs un dzēriens; nespiest no sevis vairāk kā esi trenēts.
Tirpt periodiski sāka ap kādu 80km. Tad pabraucu bez rokām, izlociju pirkstus un tā. Spranda pat vairāk bija sagurusi. Apģērbs labs, auksti nebija.
Mājas piesistos ikrus un sprandu atlaida fiksi, pirkstus gan nē. Nu nekas, smērēju ar Perskindolu, izskatās, ka būšu dzīvotājs un jau štukoju nākamo braucienu :D :D :D
Vienreiz arī tirpa labai rokai pirksti kādu nedēļu, bet ne no velo braukšanas. Darbā kādas četras piecas stundas no vietas pie datora stāvus norukāju. Izsecināju ka galds pa zemu bija, peli neērti bija turēt. Aizgāju pie doka, šis ar drošības adatu :D padurstija rokā, teica sūds. Dzīvošu. Pat neieteica ko darīt, pāriešot pats no sevis, un pārgāja arī.
Pie 80 km man atkal paliek garlaicīgi mīt, tad meklēju iemeslu, kāpēc jāmin vēl :)