Tirpšana pirkstos

Pēc velorealitātes tirpa labās rokas mazais pirksts. Nepiefiksēju cik ilgā laikā pārgāja, bet kādu nedēļu vismaz bija jūtama tirpoņa. Droši vien, ka platā mtb stūre pie vainas un neierastais satvēriens. Iespējams, ka kāds nervs bija nospiests braucot gandrīz diennakti ar velo ar retām atpūtas pauzēm.

Velorealitātei uz MTB pielieciet nākamreiz guļstūri, ja nav radziņu.

Pa 7h diez vai būsi tik daudz atspiedis, lai būtu sekas. Ikdienā gan ar to nevajadzētu aizrauties.
Jāgaida, kad aties.
Bet nu jā - pirmais, ilgajiem gabaliem vajag pietiekami “ergonomsiku” velo uzsēdi - viena lieta salikt visu tā, ka baigi jaudīgi var izspiest maksimumu uz stundiņu, divām, pavisam kas cits - dienu “vizināties”.
Pievienojos Tūristam par pārējo - jau braucot neviens neliedz ik pa brīdim palaist vienu, otru roku vaļā, izstaipīt sprandu, izpurināt rokas, arī kājas btw, piecelties kājās, visādi citādi izvingroties. Jo īpaši, ja tās nav nekādas sacensības. Esmu minusies arī padsmit h praktiski no vietas (ok, mīnus čurupauzes) un nekādas tirpšanas nav bijušas, jo visu laiku pati cenšos visu ik pa brīdim izpurināt, izkustināt PIRMS sāk nospiest/tirpt.
Bet nu mans viedoklis - ja jau pēc 35+ km jūt, ka kkas nav, tad visticamāk arī nav, un būtu kkas jāregulē pašam velo, nevis tikai jāpurinās :)

upd. atcerējos jā - 24h mtb solo man arī sāpēja rokas, bet tur pie vainas bija 1) nemāku baigi labi braukt, tpc krampjaini ķēros stūrē; 2) baigās saknes; 3) cietā tērauda dakša.
Tirpšanu pat tādu neatceros, ar visu to, ka sāpēja - beigu beigās smērēju kaut kādu voltarensmēri un iedzēru pat tableti, jo bija jau tā, ka tuvojoties atkal tām saknēm šķita, ka nesāpīgāk būs vnk palaist to stūri vaļā pavisam :D

Garajiem tūrisma braucienuem, lietoju Ergon ergonomiskos gripus, ar radziņiem, ir ērti un var atrast vairākas, stūres, satveršanas pozīcijas, kuras var pamainīt.

Tieši tirpšanas dēļ sāku braukt ar radziņiem uz mtb. Taisnajos un līdzenajos gabalos rokas pamatā uz radziņiem (arī sanāk zemāka pozīcija), tehniskajās vietās uz stūres. Faktiski vivusos kādi 70%-80% laika uz radziņiem. Šādā setupā esmu braucis mačos 10+ stundas un jūtos pilnīgi komfortabli un nekas netirpst.

Ja MTB plata stūre, tad radziņus var skrūvēt uz vidu, pirms gumijas rokturiem. Sanāks kautkas līdzīgs guļstūrei :)
Ja pa saknēm nebrauc, bet pa asfaltu, tad būs ok.

Uz MTB tāpēc uzliku https://togs.com radziņus - vismaz kaut kā pamaina roku stāvokli

Radziņu mode ir pagājusi. Atminos vienreiz SEBā ar kolēģi saāķējāmies :)
Noinstruēju lai neraustās un lai brauc kā brauca un uzmanīgi izslīdēju no sakabes. Iespējams šajos laikos var uzlikt atpakaļ. Bija man lietošanā ar nelieliem grādiem uz iekšu , un vismaz vienreiz kad riktīgi uz sāniem nolikos turoties pie radziņiem (kas bija diezgan ērti) un tiku cauri ar nedaudz noslīpētu radziņu un pedāli.
Bet šajos laikos ir tā jocīgā mode ar tām nenormāli platajām stūrēm un radziņiem vairs tur vietas nav.

[quote=androns1983]Šogad pēc velorealitātes bija traki. Kreisās rokas mazais pirksts un zeltnesis no tirpoņas pilnībā atgāja tikai pēc kādiem diviem mēnešiem.
Galvenais, ka braucot nemaz tik traki netirpa …[/quote]

Izskatās, ka man būs līdzīgi, jo gandrīz mēnesis jau pagājis, bet kreisās rokas pirksti joprojām nav līdz galam atgājuši b: Turpinu gan braukt, palielināju ikdienas magnija devu, eksperimentēju ar mīkstākiem cimdiem, pasūtīju "putu"rokturus utml. ;)

Viss būs labi, pāries pēc 3 mēnešiem.

Būs jau labi, viss pāriet! Arī dzīve.

Minējums - gan jau ka kaut kas iekaisis ap kādu samocītu skrimsli, nospiež nervu un kapilārus. Ja ilgāk par dažām dienām, vajag pie daktera risināt. Var arī nerisināt. Sk. augstāk.

Vislabāk man patīk padomi - “nobraucu ar auto 15h no vietas, nekādu problēmu!” A es zinu, ka dažiem tas ir beidzies ar to, ka veiksmīgi izglābj kājas no amputācijas.

Biju aizčāpojis līdz neirologam. Neko diži jaunu gan neuzzināju. Vienvārdsakot pupu mizas tā tirpšana esot.

1. Ieteica vnk spaidīt mīkstu bumbiņu
  2. Atturēties no braukāšanas sliktā laikā un arī tagad rudenī staigāt cimdos
  3. Uzlabot ergonomiku ritenim, lai ir mazāks lauziens rokai, mīkstākas ručkas
  4. Dzert magniju

Un vispār nesaprotot, ko mēs jaunie trakojam un ko mēģinam pierādīt, daudz labāks efekts esot nodrāžot kādu kreiso veceni (tieši tā viņš arī pateica) :D :D :D

[quote=markoomark]Biju aizčāpojis līdz neirologam. Neko diži jaunu gan neuzzināju. Vienvārdsakot pupu mizas tā tirpšana esot.

1. Ieteica vnk spaidīt mīkstu bumbiņu
  2. Atturēties no braukāšanas sliktā laikā un arī tagad rudenī staigāt cimdos
  3. Uzlabot ergonomiku ritenim, lai ir mazāks lauziens rokai, mīkstākas ručkas
  4. Dzert magniju

Un vispār nesaprotot, ko mēs jaunie trakojam un ko mēģinam pierādīt, daudz labāks efekts esot nodrāžot kādu kreiso veceni (tieši tā viņš arī pateica) :D :D :D[/quote]

Domāju pirmajā punktā dakteris nokļūdījās, spriežot pēc pēdēja teikuma.

1. Ieteica vnk spaidīt sievietes mīkstumus, kas nu kurai kādi kur ir.
    2.-4. Vienkārši lieki :D