"Tautas"klases braucēju pārcelšana uz "Sporta" klasi

[quote=Rozo][quote=Papuass][quote=Rozo]LV ir ļoti interesanta braucēju kultūra ! Tautas klasē vajadzētu arī tā būt, ka svarīgi ir lai saldējums pa haļavu u.t.t.t. LV tautas klasē gāž profi, kad katru dienu trenējas u.t.t. Par katru cenu tikt 1. koridorā ( tā bija Jūrmalā, no jūras puses cēla ričukus iekšā). Normāli būtu, ja visi, tiek kas Teck, Rietumu d., Alpha, ZZK u.t.t. formās brauktu Sporta klāsē !!! Gan visos SEB, gan pārējās gonkās.

Mums te 300 laužas pa Sportu 1500 pa tautu… Noi tautas pirmos 300, kā likums uz sporta klasi vajadzētu pārcelt ! Lai ir kā EST, kur attiecība ir 4000 sports 1000 tauta !!![/quote]

Arī man kādreiz tādas domas maisījās pa galvu un traucēja. Šobrīd tas ir pārgājis, jo apzinos, ka tieši man tas nekādā veidā netraucē, ka tautas klasē brauc spēcīgi amatieri, kuri var treniņiem veltīt krietni vairāk laika un līdzekļu. Ja tādu nebūtu, iespējams, es būtu pārdesmit vietas augstāk, kas NEKO neizšķir cīņā ar tiem, ar ko es samēros - kolēģiem, draugiem, treniņu biedriem. Jācīnās ar iemesliem nevis sekām - jāatceļ naudas un citas vērtīgas balvas Tautas distance, jāpadara citas lietas mazāk saistošas. Pie mums tiek iets citā virzienā - šogad Japiņa seriālā pat var tikt pie Latvijas Čempiona titula tautas klasē, kas, iespējams, dod kādas tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas līmenī.[/quote]

Pats es braucu SEB ap 300-400 vietām. Šogad novēroju, ka Tautas klasei distances pieaug. Tukumā šķiet bija 39km tautai, 55km Sportam. Maza atšķirība ! Ja LV tautai nedotu vietas un kkādus punktus tad iespējams ar vienu aci skatītos Sporta klases virzienā…

Vienkārši visi ar Tautu auklējas kā ar sportistiem un baidās , ka pēķšņi sāks nepiedalīties ![/quote]

Nebūtu slikti, ja izveidotos tāda sistēma kā LV MX - piem., ja OPEN klasē (ekvivalents Tautas klasei) kopvērtējumā esi bijis TOP 3 vai TOP 6 (neatceros), tad nākamjā gadā bez variantiem piedalies PRO klasē, jo OPEN (pēc federācijas domām) tev nav ko darīt. Proporcionāli dalībnieku skaitam SEB`os tie būtu aptuveni pirmie 6% no kopvērtējuma dalībniekiem… tie būtu rupji rēķinot pirmie 100-120 braucēji no Tautas uz Sportu…

Chris_B, un tad pēc gadi 5 visi brauktu Pro, tā īsti arī nevar.

Kādus 3 gadus jau varētu šitā padzīvot ! Kkādi ierobežojumi ir vajadzīgi, jo nav normāli, ka LV pro biatlonisti min pēdāļus pie Tautas klases un 2. vietu pa 4min izvālē !

Nebrauktu vis, jo tad tā pat, kā citu sporta veidu līgās varētu taisīt pro klases pēdējo vietu atbirumu uz tautas/pusprofesionāļu/amatieru (sauc kā gribi) klasi.

Kādus 3 gadus jau varētu šitā padzīvot ! Kkādi ierobežojumi ir vajadzīgi, jo nav normāli, ka LV pro biatlonisti min pēdāļus pie Tautas klases un 2. vietu pa 4min izvālē ![/quote]

Jums neapnīk malt vienu un to pašu visu laiku? :) Pameklējiet vecos ierakstus - tas viss ir parrunāts 100x.

Pieņemat vienkārši Japiņa nolikumu un būs mazāk stresi ;) Vai var izvēlēties citus labus seriālus - Trek, Livelo utt.

tā jau ar tiem sačiem visur, kur kaut ko dala amatieros un pro, t.i. tur parasti rodas kašķi, kas tad īsti ir amatieris, lai it kā noteikumos tas ir nodefinēts. Tāpat atrodas neapmierinātie. Un tad parasti ir 3 risinājumi - pieciest un piedalīties, nepiedalīties un taisīt savas sacensības, kur viss būs “ideāli”

es balsoju par tautas klasi bez godalgām, uzreiz daļa “profiņu” atbirtu :)

+1 Piekrītu,bet diplomu ir pelnījuši.

Nebrauktu vis, jo tad tā pat, kā citu sporta veidu līgās varētu taisīt pro klases pēdējo vietu atbirumu uz tautas/pusprofesionāļu/amatieru (sauc kā gribi) klasi.[/quote]
Tieši tā, pēc gada Sporta klasē drīkst atgriezties Tautā un atkal paņemt godalgotās vietas (ja kādam tās tik ļoti Tautas klasē ir nepieciešamas)… Principā, mani neinteresē, kurš kurā vietā brauc/nebrauc, kam par ko kašķis vai nē, uzrakstīju kā notiek MX (punkts)

http://www.britishcycling.org.uk/road/article/roadst_Road-Categories_Classifications
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090208014325AA2uZ1k

Kas tās par muļķībām ?
Lai brauktu labi sporta garo distanci vajag trennēties, vajag tam laiku, līdzekļus utt … Ne katram tas ir vajadzīgs un ne katrs ir tajā velo lietā tik dziļu iekšā …

Sporta klasei man nebūtu laika un vēlēšanās skriet tās garās distances, bet ar minimālu, neregulāru treniņu, sacensībās neiespringstot kopvērtējumā esmu ~ 230, ar to galīgi nelepojos, bet varu lēnām čubināt savu īso distanci … Es to daru sava PRIEKA pēc, nevis lai sasniegtu nez kādus rezultātus un apdzītu nez kādus Bērziņus un Ozolus …

Nesaprotu, kas cepjas par šādu lietu ? Kāda no tā jēga ?
Domā tagad brauc ~ 301 vietā un visus pirmso 300 pārceļot uz sportu būsi 1? Smiekli nāk …
Lai katrs brauc kur vēlās … Es tev nemācu ko ēst brokastīs, vai ar ko slaucīt pēcpusi ;)

tos kas labi brauc vajag nevis parcelt uz sporta klasi bet uzreiz diskvalificet

Te jau sāk ieiet galejībās viss, varbūt pirmo simtnieku nošaut???

vinnet sebu un nomirt. katrs taa gribetu.
bet ar pirmo simtu ir par maz. vismaz pirmo tukstoti vajag likvidet. nevaru ciest ka mani apdzen!

Pļin jāmin pedāļi nevis jāčīkst, redz es vēl neesu padevies tikai dēļ tā ka nespēju atsēdēt G.Smukulim uz kaļosa, cik nu katram atliek laiks un līdzekļi treniņiem, tik nu katrs cīnamies.

Tas viss ir muļķības,ka lai brauktu garo distanci vajag vairāk laika un līdzekļu ! Ja cilvēks vismaz 2reiz nedēļā izbrauc treniņu, tad viņš mierīgi var nobraukt maratona distanci ! Problēma ir vienīgi galvās ! Laikam jau latviešiem patīk sevi žēlot !

…katrs cienīgais komentētājs piemin vārdu ‘‘cepiens’’. Tanī pat laikā nepamana, ka lielākais ‘‘cepiena’’ radītājs ir viņš pats. Izlasiet ko uzrakstat, pārdomājiet un izdzēšiet…,tas būtu gudrākais un cienīgākais gājiens no Jūsu puses!
Bet, ja par tēmu, tad redzu, ka ir cilvēki ar interesantām idejām, kuras gan nav pa jaunam izdomātas, tikai citās vietās veiksmīgi realizētas. Mūsu sabiedrība acīmredzami tam vēl NAV gatava! Un izteicieni un komentāri šeit to apliecina. Protams varētu salīdzināt daudz un dažādas lietas un arī piemērus pieminēt. Nu kaut vai to kā autosportā, ir dažādas klases (žiguļi neskrien ar WRC vienā klasē). Tāpat sievietes un vīriešus nemet vienā katlā. Gan tūliņ atradīsies komentāri arī manam tekstam, bet ieklausieties tēmā! Neviens nevienam neaizliedz braukt, slaucīt vai mīt. Ir vienkāršas lietas kuras ir jāsakārto. Un ticat man - viņas sakārtosies, tikai tad jūs šo būsat jau aizmirsuši…

Arī es piekrītu, ka vismaz pirmais 10-nieks būtu jāpārceļ uz sporta klasi. Ja spēj tautā braukt tik augstās vietās, tad nav nekāda pamatojuma tam, kāpēc nevarētu braukt sporta klasē. Žēl, ka cilvēkam pašam nav tādas apziņas, ka ir kaut kas sasniegts un jāiet tālāk.

visiem pārcēlājiem jautājums - vai vieglatlētikā 100 metru olimpiskos finālistus arī būtu jāpārceļ uz 200m distanci, 200 m finālistus uz 400 m distanci un tā tālāk?

Vai svarcelšanā vienas svara kategorijas pirmais trijnieks būtu jāpārceļ uz nākamo svara kategoriju?

Vai boksā savas svara kategorijas čempions būtu jāpārceļ uz smagāku?

vai futbolā sezonas labākais spēlētājs būtu jāpārceļ uz basketbolu?

Vai trekā sprinta ceturtdaļfinālistus būtu jāpārceļ uz kilometra braucienu?

Vai jūs tiešām domājat ka jūsu garīgais uzlabosies, ja iegūtā vieta būs +10 vietas augstāka? Nē.
Un tad nākamo gadu nākamie 20 būtu jāpārceļ, jo tāpat spameri kā no trešā simta nav tikuši ārā tā netiek. Un tad jau varbūt pirmos 100 pārcelt?
Varbūt vispār noorganizēt foruma aktīvāko čatotāju gonku, kur kā bērnu sacensībās visiem ir pirmie numuri un pirmais starta koridors :D