[quote=Rozo][quote=Papuass][quote=Rozo]LV ir ļoti interesanta braucēju kultūra ! Tautas klasē vajadzētu arī tā būt, ka svarīgi ir lai saldējums pa haļavu u.t.t.t. LV tautas klasē gāž profi, kad katru dienu trenējas u.t.t. Par katru cenu tikt 1. koridorā ( tā bija Jūrmalā, no jūras puses cēla ričukus iekšā). Normāli būtu, ja visi, tiek kas Teck, Rietumu d., Alpha, ZZK u.t.t. formās brauktu Sporta klāsē !!! Gan visos SEB, gan pārējās gonkās.
Mums te 300 laužas pa Sportu 1500 pa tautu… Noi tautas pirmos 300, kā likums uz sporta klasi vajadzētu pārcelt ! Lai ir kā EST, kur attiecība ir 4000 sports 1000 tauta !!![/quote]
Arī man kādreiz tādas domas maisījās pa galvu un traucēja. Šobrīd tas ir pārgājis, jo apzinos, ka tieši man tas nekādā veidā netraucē, ka tautas klasē brauc spēcīgi amatieri, kuri var treniņiem veltīt krietni vairāk laika un līdzekļu. Ja tādu nebūtu, iespējams, es būtu pārdesmit vietas augstāk, kas NEKO neizšķir cīņā ar tiem, ar ko es samēros - kolēģiem, draugiem, treniņu biedriem. Jācīnās ar iemesliem nevis sekām - jāatceļ naudas un citas vērtīgas balvas Tautas distance, jāpadara citas lietas mazāk saistošas. Pie mums tiek iets citā virzienā - šogad Japiņa seriālā pat var tikt pie Latvijas Čempiona titula tautas klasē, kas, iespējams, dod kādas tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas līmenī.[/quote]
Pats es braucu SEB ap 300-400 vietām. Šogad novēroju, ka Tautas klasei distances pieaug. Tukumā šķiet bija 39km tautai, 55km Sportam. Maza atšķirība ! Ja LV tautai nedotu vietas un kkādus punktus tad iespējams ar vienu aci skatītos Sporta klases virzienā…
Vienkārši visi ar Tautu auklējas kā ar sportistiem un baidās , ka pēķšņi sāks nepiedalīties ![/quote]
Nebūtu slikti, ja izveidotos tāda sistēma kā LV MX - piem., ja OPEN klasē (ekvivalents Tautas klasei) kopvērtējumā esi bijis TOP 3 vai TOP 6 (neatceros), tad nākamjā gadā bez variantiem piedalies PRO klasē, jo OPEN (pēc federācijas domām) tev nav ko darīt. Proporcionāli dalībnieku skaitam SEB`os tie būtu aptuveni pirmie 6% no kopvērtējuma dalībniekiem… tie būtu rupji rēķinot pirmie 100-120 braucēji no Tautas uz Sportu…