Sveicināti velo draugi. Ir interese pirms velo sezonas sākuma pārbaudīt veselību un fiziskos parametrus (noteikt aerobo un anaerobo slieksni).
Varbūt kāds var ieteikt kādu labu sporta labaratoriju? Pašam savulaik saskarsme bijusi tikai ar LOV.
Un kādām izmaksām ir jārēķinās?
Tad arī vislabāk ar LOV arī turpini, jo tur sakrājies tavu datu arhīvs. Viņu cena Ls 30 ir līdzīga vai zemāka kā citur, un konsultāciju kvalitāte (jo milzīga pieredze) salīdzināma tikai ar VipSport (Uģis Voicesčuks pats ir aktīvs riteņbraucējs).
Kurā labaratorijā pats veic testus LOV vai Vipsports?
Es biju sportlab.lv, sanāk: konsultācija + veloergometrs + spirometrija + EKG = 45ls, man nav ar ko salīdzināt.
Piekrītu Eduardam, jedzīgi iet tur, kur ir rezultātu arhīvs.
[quote=beraht]Es biju sportlab.lv, sanāk: konsultācija + veloergometrs + spirometrija + EKG = 45ls, man nav ar ko salīdzināt.
Piekrītu Eduardam, jedzīgi iet tur, kur ir rezultātu arhīvs.[/quote]
Bet pēdējo reizi labaratorijā biju pirms 4 gadiem :) Domājat viņi tik ilgi glabās manus datus no biatlona laikiem?
Ir jāiet pie viena sporta ārsta, kas zinās pateikt kāds biji pirms 5 gadiem un kāds esi tagad, seko līdzi izmaiņām un redz ko darīt tālāk un ko mainīt treniņprocesā. Ejot katru reizi pie cita, ārsta viedoklim būs maza nozīme, jo viņš vienkārši neredzēs vai dotajā brīdī ir noticis progress vai regress pret iepriekšējām reizēm.
Varu ieteikt savu sporta ārstu, ja interesē, rekvizītus varu iedot uz PM.
Vispār cilvēks rakstīja “pārbaudīt veselību un noteikt fiziskos parametrus”. Pēc manas saprašanas to var izdarīt pilnīgi jebkurš ar attiecīgām mērierīcēm. Un lai ieraudzītu slikšņus nevajag nekādu 5gades arhīvu.
Arhīvu tak vajag, ja grib kaut kur bīdīt to sliekšņus…
Ej uz LOV. Es pats jau vairākus gadus eju pārbaudīties uz LOV, Pēdejā cena 30LVL, sirds ECHO 15LVL.
Es testējos vipsport.lv pie Gata Berķa, ļoti kompetents, cenā iekļauta arī detalizēta konsultācija ko un kā darīt, noteikti varu ieteikt…
LOVā noteikti ir labāks testa protokols, vairāk domāts lakt’ata sliekšņa noteikšanai(kas ir būtiski MTB) nevis VO2max.
Vari uz pm atsūtīt LOV kontaktus.
Pārbaudi pm.
paldies. :)
Esmu bijis visās trijās- LOV, VipSport un SportLabā. Abās pirmajās pat ar savu velo, LOVā gan tā nav ikdienas opcija. LOV un VipSport var sarunāt sev vajadzīgo testa protokolu, trešajā man protokols izskatās pēc masveidības- ātrāk klients cauri, ātrāk nākamais klāt, jo tests ir ļoti īss.
Tas ir ļoti labi, ka tev LOVā ir vecie biatlona testi. Tavā situācijā nav pat jautājumu kur būtu jāiet. Arhīvs noteikti ir saglabājies- esmu redzējis citiem izdrukā pieliktus klāt salīdzināšanai divus manus “pirms un pēc” 2008. gada testus.
Par izmaksām- sirds EHO pietiek taisīt reizi vairākos gados. Ejot atkārtoti sezonas tas nav jādara katru reizi. 15 lati ietaupās.
Nevajadzetu gan taupit 15LVL sirds parbaudei, tas tachu ir galvenais, lai varetu kusteties uz prieksu. Latvija izmeklejumu cenas ir smiekligi letas salidzinot ar arzemem.
Šim apgalvojumam pilnībā varu piekrist, lai es to pašu testu uztaisītu Zviedrijā, man ir jāšķiras no 2 200 SEK (aptuveni 170 Ls). Pat ja izdodas vienoties par atlaidēm, līdz Latvijas cenām ir tālu.
Paldies Ginbox :) … es diemžēl jau vairākus gadus šos testus neveicu. Tagad tas notiek Uģa Voiceščuka vadībā, bet esmu pārliecināts, ka klienta konsultācijai joprojām tiek pievērsta ļoti liela uzmanība.
Gatis.
Nesen pārliecinājos, ka LOVā glabājās arī vairāk nekā 6 gadus veci dati ;)
Neesmu bijusi citur, bet šķiet, ka tur tomēr ir stipri augstāks līmenis + tiešām testus var piemeklēt individuāli, ja nepieciešams.
Beidzot aizgāju notestēties uz laboratoriju Sportlabā. Esmu pilnīgs čaiņiks un gribēju saprast, cik labi bija skriet maratonu pavasarī un vai vispār esmu kaut kam līdzīgam gatavs.
Pirmoreizi šādā iestādē nezināju ko gaidīt (biju gaidījis, ka taisīs laktāta analīzes, bet nu ka nav, tad nav). Zināju, ka man visas advancētās lietas neko neizteiks, tapēc gribēju vismaz uzzināt aerobo un anaerobo slieksni. Biju pārsteigts un, vairākas reizes jautājot, kāds tad man ir anaerobais slieksnis, tā arī nesaņēmu saprotamu atbildi. Teica, kaut ko par rezervi līdz maksimālajam. Samierinājos, ka neesmu jau ārsts.
Kā tad tur īsti ir, kapēc man tajā slēdzienā ierakstīja tikai aerobo (156)? Kādam vēl ir tā gadījies?
P.S. sacensībās pulss aptuveni 166, max 195.