Šosejas scensības piegušajiem.

Kāpēc Latvijā ir tik maz sacensības šosejas riteņbraukšana piegušajiem? Un ja ievērojam, tad daudzi sportisti beidzoties junioru vecumam, pazūd no riteņbraukšanas aprites.
Daži piemēri:Sandis Siliņs, mācoties MSĢ tika uzskatīts par vienu no talantīgajiem riteņbraucējiem Latvijā beidzoties junioru vecumam šis sportists pazuda. Un tādu ir daudz piemēru Latvijā. Tas ir tāpēc,ka Latvijā ir ļoti maz šosejas sacensības piegušajiem,kamēr Jauniešiem, Junioriem un zēniem šosejas sacensības norisinās katru nedēļas nogali.

nu griezies ar so jautajumu LR federacija

vajadzētu tādu Japiņu The Second, kuram būtu milzīgs entuziasms un gribasspēks kautko tādu popularizēt un organizēt!
Ehh, man jau patīkas tās šosejas gonkas, baigi gribētos kādu foršu seriālu pa Latvijas lielākajām pilsētām un to rajoniem, bet nu par ko tādu laikam tuvākajos gados varēs tikai sapņot, viss tas bardaks valstī visu ir smuki nosēdinājis uz pēcpuses …

[quote=eBiker]vajadzētu tādu Japiņu The Second, kuram būtu milzīgs entuziasms un gribasspēks kautko tādu popularizēt un organizēt!
Ehh, man jau patīkas tās šosejas gonkas, baigi gribētos kādu foršu seriālu pa Latvijas lielākajām pilsētām un to rajoniem, bet nu par ko tādu laikam tuvākajos gados varēs tikai sapņot, viss tas bardaks valstī visu ir smuki nosēdinājis uz pēcpuses …[/quote]
Pilnībā piekrītu tev. Kāpēc gan Latvijā nevarētu uztaisīt sešus posmus, līdzīgi kā SEB gonkās, šoesejas sacensībās + vēl Rīgas mēra kauss, Keggi kauss ucc.

Domāju ka nevar uztaisīt tādēļ ka tas ir ļoti dārgi noštopēt un ierobežot visu satiksmi.

[quote=eBiker]vajadzētu tādu Japiņu The Second, kuram būtu milzīgs entuziasms un gribasspēks kautko tādu popularizēt un organizēt!
Ehh, man jau patīkas tās šosejas gonkas, baigi gribētos kādu foršu seriālu pa Latvijas lielākajām pilsētām un to rajoniem, bet nu par ko tādu laikam tuvākajos gados varēs tikai sapņot, viss tas bardaks valstī visu ir smuki nosēdinājis uz pēcpuses …[/quote]
Pats nevēlies ķerties vērsim pie ragiem?

cello te tew gan japiekrit ka federacijai tomer vajadzetu ko tadu uzrikot… vai vismaz piesaistit(atbalstīt) kadu kas to dara!

man gan liekas ka jasapeot ka dalibinieki butu max 80 cilveki, un tad nav iespejams rentabli aizvadit sacesnibas… parak dargi, ar fanatismu musidenas neko daudz nepanaksi…

domaju daudzi kuri brauc SEB MTB ja butu tamlidzigs shosejas serials parietu uz to. Varbut nemaz tik nerentabls shis pasakums nebutu.

viss lielais sakas ar mazo. vai tad Igo uzrikoja uzreiz 2000 cilvekiem sacensibas?
eee kapec pats nebrauci vai ari pa dubljiem brauci?

[quote=talants]viss lielais sakas ar mazo. vai tad Igo uzrikoja uzreiz 2000 cilvekiem sacensibas?
eee kapec pats nebrauci vai ari pa dubljiem brauci?[/quote]
es bailos biju, nu davai talant dobelee uz nakamo gadu rikojam…

Diez vai pārietu. Ja vien nepārklājas, var taču piedalīties abos. :)

Šodienas Rīgas velomaratonam tuvumā nebiju, taču pieņemu, ka tur varēja redzēt diezgan daudz MTB tipa velo, kuriem labākajā gadījumā uzliktas asfaltam piemērotākas riepas, citādi – brauca ar tādām pašām traktorenēm.
Ja tādiem entuziastiem ir atsevišķa ieskaite (kas parasti ir vienkārši “tautas” klase), tad kāpēc gan nepiedalīties?
Paskatieties uz Vienības brauciena šosejas tautas klasi – lielais vairums tur brauc vienkārši Vienības brauciena dēļ, bet pirmie simti tomēr sacenšas (pretēji nolikumam).
Ne visus interesē MTB.

[quote=cello][quote=eBiker]vajadzētu tādu Japiņu The Second, kuram būtu milzīgs entuziasms un gribasspēks kautko tādu popularizēt un organizēt!
Pats nevēlies ķerties vērsim pie ragiem?[/quote]
ir bijusi tāda vēlēšanās, bet es diemžēl ar pliku entuziasmu ģimeni nepabarošu un man vairāk patīk lietas kurās čab nauda :)

daudzi jau brauc MTB, jo šosejas sacenes vienkārši NAV, ja būtu tad dievs vien zin kā tas būtu, bet es brauktu toč toč , tā kā vismaz viens cilvēks vienmēr piedalītos :D

Nez, likās ka šodiem RVM bija tomēr vairāk par tiem “max 80 cilvēkiem”, bet - tautas šosejas sacīkšu nišu šobrīd veiksmīgi ieņem ‘itkā-MTB’ jeb ‘balto šoseju’ sacīkstes (lielākā daļa seba un sportlata trases). Nez vai krīzes laikos to rīkotāji lauzīs veiksmīgi darbojošos produktu formātu. Ja nu kāds cits pēkšņi atvēzētos veidot šosejas seriālu ar piem. 6 posmiem, būtu arī jāizdomā, kur kalendārā ņemt vēl 6 brīvdienas, kas nepārklātos ar citām velosacīkstēm…

Nu var jau nerīkot 6, bet teiksim 3 vai 4 posmus, katrā ziņā šoseja, vismaz man, ir patīkama pārmaiņa pēc MTB maratoniem un krosiem.

dobelniekiem vajadzetu sanemties !

Pieļauju, ka braukt gribētāju būtu gana daudz, jo braucot pa ceļiem vīriešu “labākajos gados” ar šosejniekiem nav retums.

Kautkā nevaru noturēties, tāda ķetcerīga doma ienāca prātā:)) Gribas pateikt, ka forši būtu visus Sportlat MTB posmus pārtaisīt par šosejas posmiem tautai. Tur jau tāpat Burtniki, Dikļi utml. tādas pa pusei šosejas sanāk. Piekam tie, kas Sportlatā piedalās, brauc arī triatlonus, kur arī šoseju jābrauc.

Es arī brauktu.
Par izmaksām- ir vietas, kur satiksme nav jākavē vai tā nav intensīva:

1. Biķernieki. Dažus gadus atpakaļ Igo paralēli rīkoja vēl arī tādus Merida posmus pa darbdienu vakariem Biķerniekos, baigi forši bija.
  2. Tīnūžu - Ērgļu ceļš, piemēram: totāli vientuļs labs plats asfaltēts ceļš praktiski bez krustojumiem.
  3. Kartingtrases, autotrases LV pilsētās. Tādas ir.
  4. utt.

Priecāšos piedalīties ja kaut kas tāds sabīdīsies.