Atkārtošu vēlreiz tiem, kas negrib/nevar meklēt iepriekšējās diskusijās.
Ja mazgājat ķēdi ar vaitspirtu (lakbenzīnu), tad ir arī mazsmirdīgs variants, piem. http://www.vivacolor.lv/lat/catalogue.php?id=1205 → Unit Eko. Jau kādu laiku ir nopērkami arī vietējie ražojumi, kas maksā tikai nedaudz dārgak par parasto smirdīgo.
tāks, nupat veicu pirmo dzīvē ķēdes tīrīšanu ar šādu kosmosa zinātnes manipulatoragregātu
secinājumi:
pa rokai turēt vecu sieru vai maiku, ar ko lieko vaitspirtu momentā novākt no lamināta :D
pārāk ar rīku nevicināties - pa visurieni šļakstās
ķēde neticami ātri notīrās, pēc tam ar sausu lupatiņu un atstāt uz žūšanu un ar dry lube.
JAUTĀJUMS: cik daudz jāmaina/cik ilgi jāveic manipulācijas? ķēdi palokot vēl joprojām ir nervus kutinošs “šņerkt šņerkt”. mainīju 3 reizes un katru reizi griezu apm. 1.5 minūti
[quote=r_s]es uz balkona smirdinu E95. labi tīra, ātri izgaro un var drīz saeļļot!
mazāka iespēja dabūt rūsu nekā ar ūdeni un sārmainu/skābu šķidrumu.[/quote]
jā jā E95, kas sajukts ar husīša eļļu ir laba manta!
šorīt gandrīz jaunai ķēdei (apm. 150 - 160 km, no kuriem trešdaļa pa dubļainu mežu/pa lietu) arī veicu tīrīšanu ar šo pašu ūber-agregātu, 2reiz mainīju šķidrumu, kopā kādas 7 minūtes apm, ieeļļoju un pēc stundas maucu atkal. vai ir kāds, kas ar šo darbojies vairāk? Tūlīt pēc tīrīšanas palokot slapju ķēdi bija pamatīgs šņirkt šņirkt. Palasot resteppa Šeldonu Braunu vai Jobst Brandt, smiltis ķēdē galīgi negribās http://www.sheldonbrown.com/brandt/chain-care.html
turpat arī rakstīts par oriģinālās “lube” labumu - diemžēl man laikam sagadījās tie slapjie un dubļainie apstākļi, jo ar atstātu oriģinālo eļļu bija sākusi čīkstēt
es izmantoju maģisko PowerLink un izlietnē ar šrubi, Skaidru vai Fairy rezultāts ir izcils. pēc tam uz galda ir ļoti viegli ieeļļot un nosusināt. rīt jānopērk IceWax, nekad vēl neesmu mēģinājis.
[quote=burkanbeins]par izlietni un powerlink ir laba lieta, bet pagaidām srama ķēdes nav.
kā ir ar cyclone vai citu tamlīdzīgo izmantošanas ilgumu? cik ilgi parasti mazgājiet, līdz brīdim, kad droši var teikt “viss perfekti tīrs”?[/quote]
Ar jaunatklāto Unit Eko, pilns tīrīšanas cikls aizņem precīzi 1 minūti, uzliek ciklonu, ielej Unit Eko, 10 kurbuļu apgriezieni atpakaļ un ķēde tīra.
Tad pirms katras braukšanas apskatās debesīs un redz kādu eļļu uzlikt, tieši “uzlikt” nevis “saliet”.
Zobrati, gan priekšējie, gan kasete arī jātur tīra.
…bet pat pie šādas attieksmes pret inventāru duraace 9rindu ķēde man kalpo apmēram 1.3-1.7 tūkst. km, tad ķēde ir sasniegusi 75% nodilumu un lai nečakarētu zobratus es to nomainu. Es tīrot ķēdi katru dienu, vai pēc katra treniņa varu nobraukt tikai augstāk minētos km, un man citam nav iemesla ticēt, iespējams varētu braukt “pāri” šim 75% nodilumam, bet ņemot vērā xtr priekšējo zobratu cenu un xtr kasetes cenu, un zinot kā izstiepta ķēde ietekmē zobratus, par ķēdes nomaiņas biežumu man personīgi šaubas nerodas.
Gadus 3 atpakaļ, apmēram 5-us latus vērta tīrīšanas mašīna “barbieri”, pirkta zzk, bija caurspīdīgi zaļganā krāsā, man “sametās” to skalojot zem karstā ūdens krāna, laikam boileri toreiz biju vairāk atgriezis :D , brīnums kā rokas izturēja, bet plastmasa nē, jo nekāds joga toč neesmu. :D
parktoola ciklons ir cita līmeņa produkts, un kalpo jau 2 gadus, …cena arī, protams, cita :(
Paldies, kaut kāda skaidrība radās, bet tik un tā nav skaidrs - tiešām tāda atšķirība starp vaitspirtu, ko es lietoju, un burvju sok miški gammi ;) unit eco? es 3 reizes mainu parasto vaitspirtu, un ķēde tik un tā totāli šņirkst… pēc tam tādu negribās eļļot, lai neieskalotu smiltis starp roļikiem…
Iegādājot to šķirdumu, kas tirgojas BikesBaltic.com uz atlaidēm pašaliak ir ideāli tīra un nešņirkstoša ķēde. Moška tiešam ir kāda starpība starp waitspirtu un speciālo šķidrumu.
burkabein, pamēģini šādu procedūru, garantēju ka nešņirkstēs :)
[quote=airavs]es reiz vienu pārautu ķēdi pirms atpakaļlikšanas izmērčēju EcoUnit šķīdinātājā un izmgāju veļas mašīnā kopā ar vieu eļļainu maiku 90*C. tad kārtīgi saeļļoju, noslaucīju, sapūtu ar CRC DryLube sauso teflona airosolu un rezultāts bija patiesi izcils.
laika ietilpības dēļ apņemos tā vais nedarīt.[/quote]
bet šņirkst smiltis zem rullīšiem, un tad var liet miški gammi vai vaitspirtu, bet visu izteiks mazgāšanas ilgums, lai tās smiltis dabū izskaloties. man, pēc mazgāšanas zem krāna šņirkštēšanu nav gadījies piedzīvot.
bet ja nopietni, palasi speciālo mazgājamo līdzekļu sastāvu, liela daļa sastāv no petrolejas. arī pie mums uzņēmumā visi mehāniķi netīrās iekārtu detaļas mazgā ar petroleju, soļarka vairs nav modē.
hm, interesanti… es jau teicu, ka srama nava, līdz ar to powerlinka nava, bet ķēdes garināšanas pēc (vienā no pēdīgiem garākiem izbraucieniem jau tā paīsai ķēdei vēl viens posms pazuda) drīz tik un tā ņemšu, un tad viņai no izlietnes neizmukt ni un ni
vairāk pagaidām sliecos uz mazgāšanas ilgumu paļauties, būs kādu dienu jāpaeksperimentē. par benzīnu te arī ir runāts, bet no tā man bail, šķiet, ka viņš pārlieku attauko/ateļļo to ķēdi
Pirms a.god.Krigers man atklāja VivaCo… UnotEk… tika tīrīts ar benzīnu, nav ne vainas, tāpat jau pēc tīrīšanas tiek eļļots, smird vairāk un man īpaši nepatika ka tas uzpil/uzlīst uz riepas u.c. detaļām.
No pagājušā gada izmantoju Cycle Star mazgājamo šķidrumu ķēdem."Loti maz šķidruma vajag ja mazgā ar biršti un traukā{izmantoju kādreizējo foto vannīti}.Pēctam izskaloju ūdens spainī un noslauku ar lupatiņu,ne korozija ņem ,pat neeļļoju pēc tam,ķēde spid un laistās.Izmantoju šram ķēžu savienotājus,lai vieglāk izjaukt ķēdi.Var arī mašīnītē mazgāt,bet ekonomijas pēc izmantoju reti.www.starcollection.cz
He, he, skatos, ka Vivacolor produkcijai parādījies jauns noieta tirgus. ;)
Cien. b-beins: Uz jautājumu, ar ko atšķiras parasts vaitspirts no šitās mantas, atbildēšu, ka ar smirdīguma pakāpi - tas ir aktuāli tiem, kam velo jākopj apdzīvojamās telpās. Par ķīmiskā sastāva atšķirībām lai stāsta zinošāki cilvēki.
Pats ķēdi un detaļas mazgāju petrolejā un daru to pagrabā vai svaigā gaisā. Atkarība vēl nav izveidojusies.
Tiem, kam bija jautājumi par mazgāšanas tehnoloģiju, varbūt noderēs mana pieeja procesam. Ar vienu mašīnītes uzpildīšanu 30 kurbuļa apgriezieni, un tā 3 reizes. Lejot ārā netīro šķidrumu, cenšos ar to izskalināt mašīnu no nomazgātajām smiltīm, lai svaigajai devai būtu tīrs trauks.
Jā, kad ķēde ir sausa, tā joprojām mazliet šņirkst, bet niecīgi. Šķiet, ka no tā var tikt vaļā, tikai mazgājot ķēdi veļāsmašīnā. :D
p.s. Arī man kādreiz bija tāda barbieri mašīnīte, un es pirmajā reizē iedomājos tur ieliet benzīnu. Protams, ka korpuss sāka pieņemt neregulāras formas. :)