Šķidrums ķēdes tīrīšanai

Gribētos apjautāties ko iesakiet liet iekšā ķēdes tīrīšanas mašīnītē? Līdz šim esmu izlīdzējies ar automašīnas logu tīrāmo škidrumu galvenokārt tāpēc, ka šāds parasti ir pa rokai.

Itkā jau nav iemesla sūdzēties, bet varbūt ir kas labāks atradies? Oriģinālais super biodegradable jau tak tāds pats ziepjūdens vien ir.

Paldies, G

tas zemākais līdzeklis ir nepārspējams (visi “sūdi” vienā setā atvaļī):

http://www.no-flats.com/products.php?cat=42

Vai viņš ir tā vienkārši nopērkams iekš LV? Godīg sakot šādas lietas dēļ ar pasūtīšanu negribas čakarēties.

Ļoti drīz būs nopērkams!

A no visādiem tur sadzīves ķīmijas izstrādājumiem? Nu, tas pats Fairy par piemēru…

par šo tēmu jau ir bijušas sarunas, pameklē, ak slinkais cilvēk!

ar petrolleju vai šķīdinātāju (tikai ne pārāk agresīvu)

Fairy tikai beigās… sākumā ar White Spirt… smirdīgs tikai maita… un vajag telpu kur to visu darīt.

Vainīgs! Neizlasīju līdz galam tēmu par mašīnītēm.

es parasti TO daru ar Fairy. pāris pilieni un uz priekšu. rezultāts ir pieņemams.
mīnusi:

• daudz putu;
  • vajag ilgi skalot nost (es parasti pēc pirmās reizes ar Fairy, ūdeni ķēdes mazgātājā mainu 5-7 reizes).
  • no pirmiem punktiem izriet, ka process ir ilgs un būtu vēlams to darīt telpā, kur drīkst “pieķēzīt” ar ūdeni grīdu.

Negribu FOXam bojāt tirgu, bet vislabākais, lētākais un pieejamākais (arī šāda kombinācija dažreiz ir iespējama) variants ir auto dzinēju mazgāšanas līdzeklis. Izgriež ar ķēdes tīrāmo mašīnu, izskalo ar H2O - ķēde un zobrati ideāli tīri. Atliek tikai nekavējoties saeļļot, jo korozija veidojas momentum.

[quote=egils13]es parasti TO daru ar Fairy. pāris pilieni un uz priekšu. rezultāts ir pieņemams.
mīnusi:

• daudz putu;
  • vajag ilgi skalot nost (es parasti pēc pirmās reizes ar Fairy, ūdeni ķēdes mazgātājā mainu 5-7 reizes).[/quote]
    Es lieto veļas pulveri. Tā kā pulveris ir automātam paredzētais, tad putu nav un vieglāk izskalot.

FOX: kāpēc tas bio-degreaser ir AEROSOL?

Veicot augstākminēto procesu ar šķīdinātājiem vienmēr domāju par faktu vai kaut kas ar laiku neizšķīdina smēri arī rumbās vai monoblokā, kas nu nemaz nebūtu vēlams. Ir pamats uztraukties vai nav?

Cik labi veļas pulveris ņem eļļu?

P.S. Vaitspirts nerullē. Tīrs jau bija ļoti, bet tā smaka tiek ienesta telpā, pat ja tīrīšana tiek veikta ārpusē.

Ha-Ha.

bet vai Tu vari nopietni uzrakstīt, kāpēc fairy “nerullē”, bet, piem., FOXa aerosols - “rullē”? Tikai bez “tāpēc ka tas tam ir paredzēts”.

es reiz vienu pārautu ķēdi pirms atpakaļlikšanas izmērčēju EcoUnit šķīdinātājā un izmgāju veļas mašīnā kopā ar vieu eļļainu maiku 90*C. tad kārtīgi saeļļoju, noslaucīju, sapūtu ar CRC DryLube sauso teflona airosolu un rezultāts bija patiesi izcils.

laika ietilpības dēļ apņemos tā vais nedarīt.

[quote=airavs]es reiz vienu pārautu ķēdi pirms atpakaļlikšanas izmērčēju EcoUnit šķīdinātājā un izmgāju veļas mašīnā kopā ar vieu eļļainu maiku 90*C. tad kārtīgi saeļļoju, noslaucīju, sapūtu ar CRC DryLube sauso teflona airosolu un rezultāts bija patiesi izcils.

laika ietilpības dēļ apņemos tā vais nedarīt.[/quote]
Labākais,ko esmu dzirdējis :)
Var jau vienkāršāk - ar mazu lupatiņu cauri katram posminjam!

Kāda posmiņu caurumiņu tīrīšana? Smiltis tak ielien un traucē tur zem tā gredzentiņa un tur kur plēksnītes berzējas savā starpā. Lūk tas viss ari ir jāizmazgā. Un lai to izmazgātu vajag daudz peldināt un daudz locīt. Vot mašīnīte to dara labi, vajag tik griezt un daudz mainīt to šķidrumu. Un daudz mainot dārgu šķidrumu var bankrotēt.
Tāpēc var skalot ar parastu ūdeni + kautko, kas mīkstina ūdeni, piem., veļas pulveri (© Arkādijs).

Tieši šķīdināšanas iespējas man ir poo, jo nedadzīvoju un neiekaltēju ķedi līdz TĀDAM stāvoklim ka siltā ūdenī nešķīst…

Vai tik Arkādijs visu nemazgā ar dīzeļdegvielu?

Jā, bet kad teicu, ka negribu mājās smirdināties ieteica šito

izklausās pēc savdabīgas fetišistiski-mazohistiskas nodarbes :)

es lietoju Motorex Moto clean 900, nezinu vai ir mazāki iepakojumi, man ir 5l šampūnveidīgs koncentrāts 1:3, bez smaržām jebkādām, neputo. Netīrumus norauj no ķēdes pirmajā piegājienā pēc tam pāris reizes jāskalo. Ko tāds maksā nezinu.